matesis
dedas

Van'da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Van şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü.
  • 24.01.2024 10:36
Van'da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Yoğun bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Başkale’de 48, Çaldıran’da 41, Çatak’ta 32, Erciş’te 90, Gevaş’ta 40, Gürpınar’da 109, Muradiye’de 32, Tuşba’da 35 ve Bahçesaray’da ise bir olmak üzere toplam 429 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Ankara ve Antalya'ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle rötarlı gerçekleşti.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı ile birlikte harekete geçen ekipler, kent merkezi ve kırsalda karla mücadele çalışmaları başlattı. Kent merkezindeki 25 ana arter ve 65 ara arterde küreme ve tuzlama çalışması yapılırken, kırsalda ise ulaşıma kapanan 257 mahalle ve 172 mezra yolunun ulaşıma açılması için ise çalışmalar devam ediyor.

Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve kapalı, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması beklendiğini açıklayan Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, yağışların akşam saatlerine kadar Hakkari ili, Bitlis ilinin doğusu ile Van’ın kuzey ve güney kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması tahmin edildiği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi konusunda uyarılarını yineledi.

İLKHA

Yorum Yaz