matesis
dedas

"Yetim gülerse Cizre güler" etkinliğiyle bin yetime bayramlık elbise alındı

Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı çalışmayla, Cizreli hayırseverlerin desteğiyle bin yetim çocuğa bayramlık elbise alınarak yetimler sevindirildi.
  • 05.04.2024 12:16
"Yetim gülerse Cizre güler" etkinliğiyle bin yetime bayramlık elbise alındı

Şırnak’ın Cizre ilçe müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2015 yılından itibaren geleneksel hale getirdiği ve Cizreli hayırseverlerin de desteğiyle "Yetim gülerse Cizre güler" etkinliği ile bayram öncesi yetimlere giyim yardımı yapıldı. 

Yetimlerle beraber elbise seçen ve onlarla yakından ilgilenen Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, hedeflerinin daha çok yetime ulaşmak olduğunu aktardı.

"Cizreli Hayırseverlerin desteğiyle bu yardımları yapıyoruz"

Baran,  "Yetim gülerse Cizre güler sloganıyla başlatmış olduğumuz yetimleri giydirme projemizin 9. Yılındayız.  Bu yıl da Cizreli hayırseverlerimizin destekleriyle yetim kardeşlerimize inşallah bayramlık elbise alacağız. Amacımız burada bir yetimin başını okşamak, bir yetime destek olmak, bir yetimi bu bayramda giydirmektir. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadisi şeriflerinde "her kim bir yetimin başını okşarsa, ona yetimin  başındaki kıllar sayısınca  sevap yazılır" diye buyurmuştur.  Gayemiz, Cizre'de ve köylerindeki yetimlerimizi sevindirmek ve onları giydirmek bir nebze dahi olsa bayrama sevinçli girmelerine vesile olmaktır. Bunun için hayırsever halkımızdan ve iş adamlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Bize daha çok yardım yapsalar, bizler de daha çok yetim kardeşimize ulaşacağız. Hayırseverlerimiz destek olursa sayının üzerine çıkmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz bize teveccüh gösterip yetim kardeşlerimize daha fazla yardımcı olmamıza vesile olacaklardır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Yorum Yaz