matesis
dedas

Zelenskiy, Türkiye'de inşa edilen Ukrayna savaş gemilerini inceledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İstanbul'da Ukrayna donanması için Ada sınıfı "Ivan Mazepa" korvetinin inşa edildiği tersaneyi ziyaret etti.
  • 09.03.2024 07:12
Zelenskiy, Türkiye'de inşa edilen Ukrayna savaş gemilerini inceledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'e ziyaretinde Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz eşlik etti.

Zelenskiy, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da Donanmamız için korvetlerin inşa edildiği tersaneyi ziyaret ettim. Ivan Mazepa korvetinin hazırlığını ve ekipmanını inceledim. Ukrayna Donanması personeliyle konuştum. Kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettim. Ülkemizi güçlendiriyoruz. Ada sınıfından ikinci korvetimizin yapımını da denetledim ve ona Hetman Ivan Vyhovskyi adını verdim. Türkiye Cumhurbaşkanı'na ve tüm Türk ve Ukraynalı savunma şirketlerine, ortaklıkları ve barışı yakınlaştırmak ve kalıcı kılmak için birlikte çalıştıkları için teşekkür ediyorum."

Visit to Türkiye. Istanbul. Shipyards where corvettes are built for our Navy. I inspected the readiness and equipment of the Ivan Mazepa corvette and spoke with Ukrainian Navy personnel. I thanked them for their service. We are strengthening our country. I also inspected the… pic.twitter.com/aZmR94icRQ

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 8, 2024

İLKHA

Yorum Yaz