41. Oda: Mardinkapı - Arzu Arınel Kitap özeti, konusu ve incelemesi
41. Oda: Mardinkapı kimin eseri? 41. Oda: Mardinkapı kitabının yazarı kimdir? 41. Oda: Mardinkapı konusu ve anafikri nedir? 41. Oda: Mardinkapı kitabı ne anlatıyor? 41. Oda: Mardinkapı PDF indirme linki var mı? 41. Oda: Mardinkapı kitabının yazarı Arzu Arınel kimdir? İşte 41. Oda: Mardinkapı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Arzu Arınel
Yayın Evi: Everest Yayınları
İSBN: 9786051416854
Sayfa Sayısı: 390
41. Oda: Mardinkapı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
2013 yılı "Everest Yayınları İlk Roman Ödülü"nü kazanan 41. Oda: Mardinkapı, Kırşehirli bir ailenin dağılış sürecini en büyük kızları Berna'yı merkeze alarak anlatıyor.
On altı yaşındayken halasının oğlundan hamile kalan, küçük yaşta anne olan Berna'nın savrulan yaşamı geneleve kadar uzanıyor. Yeterince bilinmeyen, dış dünyaya kapalı, kendi içinde kuralları olan bu âlemi bütün acımasızlığı ve çıplaklığıyla gözler önüne seriyor Arzu Arınel. Sevgilisi Cemal'in Berna'ya söylediği ise romanın omurgası gibi: "Bu bir defalık hayatta herkes sadece kendine aittir sevgilim."
(Tanıtım Bülteninden)
41. Oda: Mardinkapı Alıntıları - Sözleri
- "Gaffar, benim oğlum daha bacak kadar çocuk, yaşı on altı..." "Bu kızın yaşı da o kadar!" Nokta.
- "Türkçe konuşmak politize Kürtler için sadece mecburiyet ama etnik kimlik kaygısı taşımayan geniş kitleler için statüdür. O kadar ki, Cumali'nin dünyasında; Kürtlük dağlılık, Türklükse şehirlilik manasına gelirdi."
- Bu bir defalık hayatta herkes sadece kendine aittir sevgilim
41. Oda: Mardinkapı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
baskı içinde yetişen bir kız...ve sonuçları gerçekten güzel bir kitap tavsiye ederim kitabı okuyunca bazı şeylere karşı bakış açınız değişecek (filiz doğan)
Dün başladım bugün bitti... Evet heyecan her sayfada giderek artarken tipik geneleve düşme hikayesi olmaması kadınların bedenlerini bu kadar rahat erkeklere sunmaları anlamsızlaşıyorken diğer yandan hayat sadece paradan mi ibaret diye sorgulatıyor... ve kitabın sonunda hayatta paradan daha değerli şeylere sahip olmama şükrettim. Berna zorlu bir hayata gönüllü olarak girmiş gibi görümesine rağmen o hayatı asla benimsememiş bir anne. Çok akıcı ama iliklerimize kadar acıyı hissettiren bir kitap. (Orfozlagos)
41. Oda: Mardinkapı PDF indirme linki var mı?
Arzu Arınel - 41. Oda: Mardinkapı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de 41. Oda: Mardinkapı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Arzu Arınel Kimdir?
Arzu Arınel, 1959 yılında Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. Çeşitli gazete, radyo ve yapım şirketlerinde muhabir, köşe yazarı ve editör olarak çalıştı. Çeşitli televizyon programlarının editörlüğünü ve yabancı formatlı programların çevirilerini yaptı. 1991-1993 yılları arasında Çağdaş Gazeteciler Güney Marmara Şube Başkanlığı’nda bulundu. İstanbul’da yaşayan Arzu Arınel halen, Murat Gülsoy’un Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne devam etmektedir.
Arzu Arınel Kitapları - Eserleri
- 41. Oda: Mardinkapı
- Kayıp Osmanlılar
Arzu Arınel Alıntıları - Sözleri
- Cuma günlerinin haricinde denize yanaşmaları yasaktı. Çünkü, analar çocuklarını Karadeniz'in derin, girdaplı ve akıntılı sularından korumak için varlardı. (Kayıp Osmanlılar)
- "Türkçe konuşmak politize Kürtler için sadece mecburiyet ama etnik kimlik kaygısı taşımayan geniş kitleler için statüdür. O kadar ki, Cumali'nin dünyasında; Kürtlük dağlılık, Türklükse şehirlilik manasına gelirdi." (41. Oda: Mardinkapı)
- "Başka gidecek memleket mi kaldı kumandanım?" "Her zaman gidecek bir vatan vardır Gedikli." "Hangi vatan?" "Anavatan." (Kayıp Osmanlılar)
- Savaş her vakit ciddi iştir, mühim olan neticesi. (Kayıp Osmanlılar)
- Bu bir defalık hayatta herkes sadece kendine aittir sevgilim (41. Oda: Mardinkapı)
- Böyleydi işte Yemen, giden dönmez, dönse de bir daha kendine benzemezdi. (Kayıp Osmanlılar)
- "Gaffar, benim oğlum daha bacak kadar çocuk, yaşı on altı..." "Bu kızın yaşı da o kadar!" Nokta. (41. Oda: Mardinkapı)
- "Sen İstanbul'a dönecek misin harp bitince?" "Benim senden başka dönecek kıblem yoktur Hatun daha anlamadın mı ?" (Kayıp Osmanlılar)
- İnsanoğlu aç kaldığında insanlığını da yer. (Kayıp Osmanlılar)
- Her şey dakikalarla ölçülecek bir zaman dilimi içinde yaşandı, oysa bir insan ömrü için bazen saliseler dahi paha biçilmezdir. (Kayıp Osmanlılar)
- "1905 isyanında savaşıp ölmek için fazla küçük değil miydi Ahmad ?" "Ahmad savşmadı, onu yediler." Birkaç saniye derin ve dehşetli bir sessizlik oldu. "Ahmad'ı Osmanlı kuşatmasında aç kalan isyancılar yediler" dedi Layla. (Kayıp Osmanlılar)
- İnsanoğlu aç kalınca önce vicdanını, o bitince kendi kendini yermiş ya ... (Kayıp Osmanlılar)