B'nin Hikayesi - Daniel Quinn Kitap özeti, konusu ve incelemesi
B'nin Hikayesi kimin eseri? B'nin Hikayesi kitabının yazarı kimdir? B'nin Hikayesi konusu ve anafikri nedir? B'nin Hikayesi kitabı ne anlatıyor? B'nin Hikayesi PDF indirme linki var mı? B'nin Hikayesi kitabının yazarı Daniel Quinn kimdir? İşte B'nin Hikayesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Daniel Quinn
Çevirmen: Ayşegül Pomakoğlu
Orijinal Adı: The Story of B
Yayın Evi: Maya Kitap
İSBN: 9786055675646
Sayfa Sayısı: 384
B'nin Hikayesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Daniel Quinn yakın geçmişin en sinir bozucu ve etkileyici iki kitabını yazdı. İlki İsmail'di; diğeri de Batı medeniyeti ve geleceğimiz hakkında öğrendiğiniz ya da öğrendiğinizi düşündüğünüz her şeyi çözen, sarsan ve yeniden düzenleyen zorlu bir 'insan masalı' olan B'nin Hikayesi."
Paul Hawken
The Ecology of Commerce'in yazarı
Peder Jared Osborne'a üstleri sıra dışı bir görev verir: Orta Avrupa'da ortalığı karıştıran gezgin bir vaizi soruşturmak. Takipçilerinin B adını verdiği bu adamı düşmanları farklı bir isimle çağırmaktadır: Deccal. Oysa Osborne'un barlarda, kabarelerde ve köhne toplantı salonlarında izini sürdüğü, eski çağlardaki insanların kazığa bağlayıp yakarak öldüreceği bu adam dine küfreden bir canavar değildir. B, taşa ya da parşömene değil de genlerimize yazılmış bir öğretiyi müjdelediğinden, insanlık için geleneksel peygamberlerin hayal bile edemeyeceği ruhani bir yol açmaktadır. Üstleri tarafından bir sonuca varması için sıkıştırılan Osborne, B'nin en yakın dostları arasına sızar. Çok geçmeden kendine, inancının temellerini sarsan bir işbirlikçi bulur.
Büyük yankı uyandıran, ödüllü, çok satan kitap İsmail'in yazarı Daniel Quinn'den zamanımızın en derin ruhani ahitlerinden birini masaya yatıran güçlü bir roman daha. Sıradan bir macera ve gerilim romanından çok daha fazlası olan B'nin Hikayesi derinden bağlı olduğumuz en kutsal inançları tekrar düşünmemiz için bizleri kışkırtan bir yazarın dikkat çekici fikirleriyle dolu bir hazine.
"Yazarın anlatımı usta ve akıcı, tartışmak istediği fikirlerse hiç şüphesiz önemli. Quinn kışkırtıcı bir düşünür."
Kirkus Reviews
(Tanıtım Bülteninden)
B'nin Hikayesi Alıntıları - Sözleri
- Eğer değişmesi gereken insanlık olsaydı, hiç şansımız yoktu.
- İnsan bir şeyi göremediğinin farkına varamıyorsa aslında kör olduğunun da farkında değildir.
- Kültürümüzün insanı kötü haberlere alışık ve kendini tamamen kötü haberlere hazırlanmış.
- İnsan birşeyi göremediğinin farkına varamıyorsa aslında kör olduğununda farkında değildir.
- Insan bir şeyi görmediğini bile fark edemiyorsa, aslında kör olduğunun da farkında değildir. Paul VEYNE
- Kültürümüzün insanı kötü haberlere alışık ve kendini tamamen kötü haberlere hazırlanmış.
- O sırada kendimi batan geminin dümenindeki adam gibi gereksiz hissetmiştim. Ne de olsa her batan gemi dibe giden yolu kendi bulabilir.
- Günümüz insanları kâinatın milyar yıllık bir geçmişi olduğunu ve önünde de bir o kadar zamanı olduğunu gözden kaçırıyor.
- Görüş akan bir nehirdir.
- Dünyayı kendimiz için yaşanamaz hale getiriyoruz çünkü herkesi tek bir şekilde yaşamaya zorluyoruz. 10.000 kişi içinde tek biri bizim yaşadığımız gibi yaşıyor olsaydı hiçbir sıkıntı yaşanmazdı. Asıl problem, 10.000 kişi içinden tek bir kişiye herkesten farklı bir hayat yaşama fırsatı verildiğinde ortaya çıkıyor.
- Eğer değişmesi gereken insanlık olsaydı, hiç şansımız yoktu. Ama değişmesi gereken insanlık değil, yalnızca…biziz.
- Etkileri kontrol etmeye çalışma, sebepleri kontrol etmeye çalış.
B'nin Hikayesi İncelemesi - Şahsi Yorumlar
nefes alarak boğulmak adına: Daniel Quenn zaten başlangıç olarak İsmail kitabını eleğinizde barındırarak okumanız gereken bir yazardır zannımca. B'nin hikayesi en başta masumiyeti yitik bir kurgu olduğundan haberdar ediyor okuru ( İsmail'in okurları hak verecektir) bununla kalmıyor tren yolculuğu ve vagon çıkmazı içinde hissettiriyor. Gidişatın haberdarısınız ama bir o kadar istikametinize yabancı. B'nin hikayesini okumak için doktrinler ananeler ve hatta annelerin bizzat kendinden bir nebze dahi olsa arınmış yahut buna hazırlıklı olmalısınız . Böylelikle aklınızın ücra köşelerine metnin imitasyon dünyasından nemalar katabilirsiniz. Ben sevdim , hatta şuan son kitabını okurken bu kitap denli kısraklıktan mahrum oluşuna gaflandım bile henüz ortasındayken... İyi okumalar dilerim. (mert Önol)
İnsanlık üzerine “ürpertici” bir deneyim. Eğer bu kitabı okuyan bir uzaylı olsaydım; insanlıktan elimden geldiğince uzak durup, insanları da kendi kaderlerine terk edilmeye bırakıldıklarını düşünürdüm. İşin garibi, neden böyle olduğu konusunda hiç kafa yormadıklarını düşündüğüm için vicdanım son derece rahat olurdu. İnsan olarak yaptıklarımızı ve sonuçlarını düşünmemek sadece insanlığa değil gezegenimize mal oluyor! (Arda)
B'nin Hikayesi PDF indirme linki var mı?
Daniel Quinn - B'nin Hikayesi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de B'nin Hikayesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Daniel Quinn Kimdir?
Daniel Quinn (d. 11 Ekim 1935, Omaha, Nebraska, ABD), çevreci olarak kabul edilen ve en çok 1991'de Turner Tomorrow Fellowship Award'ı kazanan Ishmael romanıyla tanınan yazar.
Öte yandan Quinn, kendisini "çevreci" olarak tanımlamaz ve bu terimin sahte bir ikilem yarattığına dikkat çeker. Zira bu terim, çevre kavramının yaşayan organizmalardan, özellikle de insan yaşamından ayrı olduğunu çağrıştırır. Quinn kendi felsefesini new tribalism olarak tanımlar.
Daniel Quinn Kitapları - Eserleri
- İsmail
- B'nin Hikayesi
- Dachau'dan Sonra
- Adem'in Öyküleri
- Medeniyetin Ötesi
- Kutsal
- B’nin Hikayesi
Daniel Quinn Alıntıları - Sözleri
- Kültürümüzün insanı kötü haberlere alışık ve kendini tamamen kötü haberlere hazırlanmış. (B'nin Hikayesi)
- "Bazen, söylenecek çok az söz olması kadar, söylenecek çok fazla söz olması da insanın dilini bağlar" (İsmail)
- Etkileri kontrol etmeye çalışma, sebepleri kontrol etmeye çalış. (B'nin Hikayesi)
- "Biz işe yarayan bir yaşam tarzı istemiyoruz. Bizim istediğimiz, doğru olan tek yaşam tarzı." (İsmail)
- Yaşamın olduğu hiçbir yer bir çöl değildir; tabii ki insan haricinde. (Adem'in Öyküleri)
- Bana hayalci diyebilirsin ama ben yalnız değilim. (İsmail)
- "Nasıl yaşamamız gerektiğini bilsek, kusurumuzu da kontrol etmeyi başarabilirdik diyorsun aslında. Nasıl yaşamanız gerektiğini bilseniz, dünyanın içine etmediniz. Belki de ikisi de aynı şeydir. Belki de insanın kusuru budur: nasıl yaşaması gerektiğini bilmemesi." (İsmail)
- “Bilgeliğin ilk armağanı, yüzeyde olanın altındakini görmek ve altta varolan hareketi oluşturan şeylerin gerçek isimlerini bilmektir. Şu ana kadar olan şeyleri sana ‘öyleymiş gibi göründükleri’ için o şekilde adlandırdın; oysa bunların, gerçeğe daha çok yaklaşan başka isimlerinin varolduğunun bilincinde değildin. İşte bu nedenle çocuklar yalnızca yüzeyde olan şeyleri görürler. Eğer çocuklarının bilgeliğine hayran olan insanların oluşturduğu bir yurda gelirsen, o yurdun aptallardan oluştuğunu unutma." (Adem'in Öyküleri)
- Eğer değişmesi gereken insanlık olsaydı, hiç şansımız yoktu. (B'nin Hikayesi)
- Dünyadaki en önemli varlıklar olduğumuzu, dünyanın patronları ve kodamanları olduğumuzu düşünmemize rağmen, aslında sadece genlerimizin ölümsüzlüğe doğru yol alırken bir kereliğine kullanıp elden çıkardığı makineleriz. (Medeniyetin Ötesi)
- İnsan birşeyi göremediğinin farkına varamıyorsa aslında kör olduğununda farkında değildir. (B'nin Hikayesi)
- Birbirinden kopuk beş parmaktan bir el olmaz. (İsmail)
- Mücadeleden ne kadar yorulsak da rakiplerimiz sayesinde ayakta kalırız, rakiplerimiz hayatta kalmamız için gereklidirler; çünkü eğer onlar olmazsa şişmanlar, yavaşlar, sakinleşir ve er ya da geç yok olur gideriz. (Adem'in Öyküleri)
- "... insan bir sorunla karşılaşmadan, onu nasıl çözeceğini de bilemez." (İsmail)
- “Umut edilebilecek daha iyi bir şey.” (Medeniyetin Ötesi)
- - " (...) Dünya birkaç milyon firavunu barındırabilse bile altı milyar firavuna yetmesi mümkün değildir..." (Medeniyetin Ötesi)
- Insan bir şeyi görmediğini bile fark edemiyorsa, aslında kör olduğunun da farkında değildir. Paul VEYNE (B'nin Hikayesi)
- ..sana verdiğim bilgi asla eskimeyecek .Binlerce kuşak sonra bile binlerce kuşak önce olduğu kadar güçlü ,etkili ve geçerli olacak. (Adem'in Öyküleri)
- Eğer değişmesi gereken insanlık olsaydı, hiç şansımız yoktu. Ama değişmesi gereken insanlık değil, yalnızca…biziz. (B'nin Hikayesi)
- Görüş akan bir nehirdir. (B'nin Hikayesi)
Adımı bilmenize gerek yok
21.12.2023 / 21:23Özet nerede biri bana söyleyebilir mi?