diorex
sampiyon

Denizlerde Bilimin Peşinde - Ellen Prager Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Denizlerde Bilimin Peşinde kimin eseri? Denizlerde Bilimin Peşinde kitabının yazarı kimdir? Denizlerde Bilimin Peşinde konusu ve anafikri nedir? Denizlerde Bilimin Peşinde kitabı ne anlatıyor? Denizlerde Bilimin Peşinde PDF indirme linki var mı? Denizlerde Bilimin Peşinde kitabının yazarı Ellen Prager kimdir? İşte Denizlerde Bilimin Peşinde kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 28.08.2022 23:00
Denizlerde Bilimin Peşinde - Ellen Prager Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Ellen Prager

Yayın Evi: Tübitak Yayınları

İSBN: 9789754038231

Sayfa Sayısı: 176

Denizlerde Bilimin Peşinde Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kendisi de bir okyanus bilimci olan Ellen Prager, arazi çalışmalarının önemini vurgulamak ve bilimin kamera arkasını gözler önüne sermek için kaleme aldığı Denizlerde Bilimin Peşinde'de kendisinin ve meslektaşlarının yaşadığı deneyimleri ve bu deneyimlerinden çıkarılabilecek sonuçlan akıcı bir üslup ve içtenlikle okuyucuya sunuyor. Çalışma arkadaşlarından ve kendi kariyerinden kısa öyküleri kullanarak, okuyucuya bilim yapmanın eğlenceli ve nefes kesici olabileceğini de gösteren Ellen Prager, ayrıca iyi bilim yapabilmek için arazi araştırmalarının önemini ve dünya okyanusları hakkında daha fazla bilgi edinmenin geleceğimiz için şart olduğunu da hatırlatıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Denizlerde Bilimin Peşinde Alıntıları - Sözleri

  • Tüm bu durmaksızın artan teknoloji bağımlılığıyla öğrenciler, bilim insanları ve denizciler okyanus ile atmosferi anlamamıza yardımcı olan basit gözlemleri hâlâ gerçekleştiriyorlar mı ? Sisli bir denizde gözlemin gücünden ziyade aygıtlara güvenmelisiniz, ama ya havanın açık olduğu günlerde görüşümüz teknoloji tarafından perdeleniyorsa ?

Denizlerde Bilimin Peşinde İncelemesi - Şahsi Yorumlar

mutlaka okuyun: TÜBİTAK yayınlarının bu tarz kitaplarını gerçekten çok seviyorum ve okudukça genel kültür bakımından bilgilerim artıyor. Daha önce Kanadalı ilk astronot olan Chris Hadfield ‘in Bir Astronattan Hayat Dersleri isimli kitabını okumuştum ve uzayla, astronotlukla ilgili oldukça keyifli bilgiler öğrenmiştim. Şimdi de okyanuslar, deniz canlıları ve okyanus altında insan yaşamı ile ilgili çok güzel bilgiler öğrendim. Yazarı okurken sanki ben okyanusun dibinde dalış yapıyor gibiydim. Metrelerce derinlikte oksijen tüpünün arızalı olmasından dolayı nefes problemi çektiğini anlatırken kendim yaşamış gibi hissettim ve gerçekten çok iyiydi. Denizlerin o muhteşem yanı insanlara ders verilecek nitelikte. Örneğin; Mike Schmale isimli bir bilim insanı okyanustaki dalışı sırasında papazbalıklarının bir kısmının diğerlerinden farklı desende olduğunu ve kendi aralarında kümelendiğini fark etti. Daha sonra kümelenen balıklardan örnek alıp araştırınca balıklarda bulaşıcı bir tümör olduğunu ve sağlıklı balıklara bulaşmaması için kümelendikleri sonucuna vardı. Bir başka olayda ise köpekbalıkları için dalış yaptıkları sırada çevrede bulunan köpekbalıkları bir anda kayboldu ve ardından fırtına çıktı. Bu kayboluşun sebebi araştırılınca köpekbalıklarının iç kulaklarının basınç farkına duyarlı olduğunu ve fırtına yaklaşırken basıncın düştüğünü hissedip içgüdüsel olarak o bölgeden uzaklaştıkları sonucuna vardılar. Doğa mükemmel uyumla yaratılmış ve bize mükemmel dersler veriyor. Kitaptaki muhteşem görseller de okunması için ayrı bir etken. Bilim kitaplarını seviyorsanız mutlaka okuyun. Bu kitabı da çok çok tavsiye ediyorum (Zeynep)

Ellen Prager'ın yazdığı denizlerde bilimin peşinde açıkçası beklediğimden daha farklı çıktı.Denizlerdeki büyüyü bize aktarırken bu bilim değil de kişisel anıları daha çok anlatılmış.Kısa bir giriş olarak bahsedilen bölüm ise asla kısa değil ve kitabı yarı yolda bırakabilmenizi sağlayan şekilde olmuş ama eğer tüm bu zorlukları aşıp okumaya başlayabildiyseniz asıl güzel kısımla karşılaşıyorsunuz. Coşkun Aral misali okurken hem öğrenip hem kendiniz o sulardaymış gibi hissediyorsunuz. Biyoloji öğrencisi olarak deniz biyolojisi alanına daha çok ilgi duymamı sağladığını söyleyebilirim.Umarım sizler için de faydalı ve eğlenceli bir kitap olur.Keyifli okumalar! (Beyza)

Bir okyanus araştırmacısının çocukluğundan bu yana olan maviliğe tutkusunun, mesleki gerekliliğinin ve kitabın yazarı Ellen Prager'in meslektaşlarının deneyimlediği ilgi çekici anılar ve tecrübeler ile oluşmuş bir kitap. Bu alana ilgi duyanlar okuyabilir. Tecrübelerden kendince kazanımlar elde edebilir. İncelemeden ayrı olarak değinmek istediğim bir diğer nokta ise okurken rastladığım ve hayıflandığım bir parça var ki üzerinde durmaya değer. Bu parçada kitabın içerisinde Ege denizi açıklıklarında 3000 yıllık bir gemi enkazını çıkartılmasını anlatıyor. Bu girişim ecnebi bir bilim insanı başkanlığında uluslararası araştırmacıların çoğunlukla olduğu bir ekip tarafından gerçekleştirilmiş. İnsan düşünüyor bunu okuyunca ;Dört tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde maviliğe tutkun olan ne kadar da az insan var. Veya denizlerimizin güzelim ülkemize kattığı ekonomik değer ne kadar yeterli? Tarihimizden bu yana denizlere ırak oluşumuzu neyle açıklayabiliriz? Biran evvel denizlerimizle iç içe olan donanımlı insanların yetiştiğini görmek ve denizlerimizle hak edilen değerin verildiğini görmek temennisiyle... yazar/i8863 kitap/kitap--22481 (Ahmet)

Denizlerde Bilimin Peşinde PDF indirme linki var mı?

Ellen Prager - Denizlerde Bilimin Peşinde kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Denizlerde Bilimin Peşinde PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ellen Prager Kimdir?

Ellen Prager Kitapları - Eserleri

  • Denizlerde Bilimin Peşinde
  • Köpəkbalıqlarının dostu

Ellen Prager Alıntıları - Sözleri

  • Tüm bu durmaksızın artan teknoloji bağımlılığıyla öğrenciler, bilim insanları ve denizciler okyanus ile atmosferi anlamamıza yardımcı olan basit gözlemleri hâlâ gerçekleştiriyorlar mı ? Sisli bir denizde gözlemin gücünden ziyade aygıtlara güvenmelisiniz, ama ya havanın açık olduğu günlerde görüşümüz teknoloji tarafından perdeleniyorsa ? (Denizlerde Bilimin Peşinde)
  • Əslində, qeyri-müəyyənlik hissi heç də pis şey deyildi, ancaq buna yaxşı da demək olmazdı. (Köpəkbalıqlarının dostu)
  • Əsas məsələ ayağını hara qoymağından asılıdır. Divar addımını tanısa, özü sənə yol verəcək. (Köpəkbalıqlarının dostu)

Yorum Yaz