Görünmez Kütüphane - Thorvald Steen Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Görünmez Kütüphane kimin eseri? Görünmez Kütüphane kitabının yazarı kimdir? Görünmez Kütüphane konusu ve anafikri nedir? Görünmez Kütüphane kitabı ne anlatıyor? Görünmez Kütüphane PDF indirme linki var mı? Görünmez Kütüphane kitabının yazarı Thorvald Steen kimdir? İşte Görünmez Kütüphane kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Thorvald Steen
Yayın Evi: Budala Kitap
İSBN: 9786057054821
Sayfa Sayısı: 176
Görünmez Kütüphane Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
İskender’in tanrılara sarsılmaz inancını hep kıskanmışımdır. Denedim, ama artık onlardan bir işaret beklemekten bıktım. Gerçekten sıkıntıya düştüğümde onlardan yardım alabileceğimi sandım... Tanrılar beni düşünüyor mu? Güçten düştüğümde bana yardım edeceklerini sanmamın nedeni yalnızca kendimle uğraşmam ve kendimi önemli görmem mi? Karanlık sardığında bir ışık gönderip beni aydınlığa çıkaracaklarına inanmıştım. Böyle olmadı. Karmaşa tanrılardan daha güçlü. Neden karışmıyorlar? Biz insanlarla ilgilenmiyorlar mı? Hepsi bir yalan mı? Bir kaçış? Onları bilincimizde biz mi yarattık? Yaşamımı, güvenliğimi tanrıların eline bıraktım. Boş yere. Yalnızlığım bir başkasının yalnızlığına dokundu: Onunkine.”
Görünmez Kütüphane, Makedonya Krallığı’nın Kralı İskender’in, nam-ı diğer Büyük İskender’in ordusundaki aşçısı Phyllis’le olan muhteşem aşkının çevresinde gezinen sırlarla dolu bir roman. Tarihin en büyük komutanlarından Büyük İskender’in hayatında az bilinen bir dönemini anlatan bu roman, kitapların dehlizlerinde dolaşıyor, savaşta aşkın bir çıkış yolu mu yoksa kaçış mı olduğu sorusunu soruyor okura.
Görünmez Kütüphane, destansı bir yaşamın bilinmeyen yönlerini açığa çıkarıyor.
Görünmeyeni görmeye hazır mısınız?
Görünmez Kütüphane Alıntıları - Sözleri
- Yalnızca bir savaş vardı: İnsan insana karşı.
- Tanrılar beni düşünüyor mu? Güçten düştüğümde bana yardım edeceklerini düşünmemin nedeni yalnızca kendimle uğraşmam ve kendimi önemli görmem mi?
- Niye onu sevdiğimi açıklayabilseydim belki de bundan kurtulmayı başarabilirdim. Anlayabilseydim anlatacak sözcükleri bulabilirdim.
- İnsanlar tanrılara dua ettiklerinde mucizelere dua ederler.
- Bir ruhun ne olduğunu bildiğime inanmak istiyorum çünkü benim de bir ruhum olabilir.
- “Bir dev gördüğünü sanıyorsan güneşin ne kadar yüksek olduğuna bak, gördüğün şeyin bir cücenin gölgesi olmadığına emin ol.”
- Tanrıların yarattığı bedenler yavaş yavaş eriyip toprak olurlar. Düşler çürümez. İnsanlar tanrılara dua ettiklerinde mucizelere dua ederler.
- Bir dev gördüğünü sanıyorsan güneşin ne kadar yüksek olduğuna bak, gördüğün şeyin bir cücenin gölgesi olmadığına emin ol.
- Bir dev gördüğünü sanıyorsan güneşin ne kadar yüksek olduğuna bak, gördüğün şeyin bir cücenin gölgesi olmadığına emin ol.
- “Denedim, ama artık onlardan bir işaret beklemekten bıktım. Gerçekten sıkıntıya düştüğünde onlardan yardım alabileceğimi sandım.. Tanrılar beni düşünüyor mu? Güçten düştüğümde bana yardım edeceklerini sanmanın nedeni yalnızca kendimle uğraşmam ve kendimi önemli görmem mi ? Karanlık sardığında bir ışık gönderip beni aydınlığa çıkaracaklarına inanmamıştım. BÖyle olmadı. Karmaşa tanrılardan daha güçlü. Neden karışmıyorlar ? Biz insanlarla ilgilenmiyorlar? Hepsi bir yalan mı? Bir kaçış? Onları bilincimizde bir mi yarattık? Yaşamımı, güvenliğimi tanrıların elime bıraktım. Boş yere. Yalnızlığım bir başkasının yalnızlığına dokundu: Onunkine.”
- Asla kenti dolaşıp bu yaşamın bizim için olduğunu hayal edemeyeceğiz.
- "Bir dev gördüğünü sanıyorsan güneşin ne kadar yüksek olduğuna bak, gördüğün şeyin bir cüce olmadığına emin ol"
- Bir elin ötekinin yaptığını bilmediği bir yerdeyim ben.
- Yanlızca bir savaş vardı: "İnsan insana karşı"
Görünmez Kütüphane İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İskender Kralının aşçısı ile yaşadığı aşkı anlatan destansı bir roman.Bu aşkı belgeleyen yazılar da kitabın arka sayfalarında yer alıyor.İskenderin hocası Aristo ile yaptığı konuşması ondan akıl alması da kitabın bununla ilgili yazıları da belgelenmiş.. Görünmez kütüphane adından anlaşılacağı üzere İskenderin odasında gizli bölümde yer alan içerisinde her konuda bilginin olduğu bir kütüphane .. (Funda Konak)
Selam kitap dostlarım. Makedonya Krallığı'nın Kralı İskender'in yaşamına dair az bilinenlerin anlatıldığı sırlarla dolu bir roman okudum. Büyük İskender babası 2.Filip öldürüldükten sonra çok genç yaşta tahta çıkıyor. Savaşlardaki acımasızlığı ve ordusunun gücü sayesinde korkulan ve çekinilen bir kral oluyor. Savaşlarda ordunun yemekleriyle ilgilenen aşçı yardımcısı Phyllis'le olan ilişkisini ve bu ilişkinin İskender'in politika ve askeri konularda aldığı kararlardaki etkisini okuyoruz. Verilen bu bilgiler kaynaklarla da doğrulanıyor. Tüm bu bilgiler İskender'i zehirlemekle suçlanan Phyllis tarafından yazılan mektuplar sayesinde günümüze ulaşıyor. Iskender'in ölmesini bekleyen komutanı Antipatros tüm bildiklerini yazması halinde canını bağışlayacağını söyler ve Phyllis yazmaya başlar. Mektubun dili Yunanca. O dönemde kadınların okuma yazma bilmesi ender rastlanan bir durum. Çünkü zamanın sözü geçen hocalarından Aristo kadınların okuma yazma bilmesine, ilim ve bilimle uğraşmasına şiddetle karşı. Phyllis mektupları ölüm korkusuyla yazdığı için zaman zaman kopukluklar olmuş. Konudan konuya geçilmiş. Ama bu beni kitaptan asla soğutmadı. Belki de merakla okuduğum için bütünlükle ilgili sıkıntı yaşamadım. Kitabın kapağını kapattığım da iyiki okudum dedim. İşte bu benim için en önemlisi. (Orduları ve krallıkları önünde diz çöktüren İskender'in mezarının nerede olduğunun bilinmemesi ise çok ilginç. Çünkü senelerce İskender'in mumyası diye oradan oraya taşınan tabutun içinden firavun 2. Nektanebos 'un mumyası çıkıyor.) (İlkay Çağlıyan)
Büyük İskender'in aşçısıyla yaşadığı aşkı aşçının gözünden anlatılan henüz yeni sayılabilecek bir eser. Yazarın okuduğum ilk kitabı, ben beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim, yer yer diyaloglarda karışmalar yaşasam da okurken keyif aldığım bir eser oldu. Büyük iskender babası 2.Filip öldürüldükten sonra 20'li yaşlarda tahta çıktı, Girdiği büyük çaplı savaşlarda Lübnan, Ürdün, İsrail, Mısır'ı egemenliği altına aldı. İleriki yaşlarında Irak, İran, Afganistan gibi büyük toprakları fethetti. Kitapta ise Büyük İskender’in son yıllarına dair bilinmeyenlerin anlatıldığı müthiş bir aşk hikayesi var. İskender nasıl öldü? Bir var sayıma göre İskender sıtmadan öldü ölümünden birkaç hafta önce sıtmanın salgın olduğu Fırat deltasında bir yolculuk yapmıştı. Başkta tıpçılar sıtmanın lösemiye dönüştüğünü ve İskender'i öldürenin bu olduğunu düşünüyorlardı. İskender aşçısı tarafından öldürülmesi konusu bir muamma. En tuhafı böyle büyük bir imparatorun mezarının yerinin hala bilinmemesi çok ilginç. (Fatih Yüksel)
Görünmez Kütüphane PDF indirme linki var mı?
Thorvald Steen - Görünmez Kütüphane kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Görünmez Kütüphane PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Thorvald Steen Kimdir?
1954 yılında Norveç'te dünyaya gelen Thorvald Steen, yazar olmadan önce sanatla uğraşmış ve 19 yaşından başlayarak çeşitli politik, mesleki kuruluş ve komitelere üye olmuştur. 1983 yılında yayınlanan şiir kitabıyla edebiyat dünyasına adım atmış ve bugüne kadar birçok dile çevrilen, farklı yaş gruplarından okurların ilgisini çeken romanlar, çocuk kitapları, şiirler, bir deneme kitabı ve bir de oyun yazmıştır. Thorvald Steen, 1991-1997 yılları arasında Norveç Yazarlar Birliği'nin başkanlığını yapmıştır.
Thorvald Steen Kitapları - Eserleri
- Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı
- Selahaddin Eyyübi'nin Gölgesinde
- Görünmez Kütüphane
- Kar Kristalleri
- Darwin'in Peşinde
- Küçük At
- İstanbul Hikayeleri
- Konstantinopolis
- Denge
- Kaktüs İle Kirpik
Thorvald Steen Alıntıları - Sözleri
- Rüzgar mezarın otlarının üzerinde esmeden önce , kanının damarlarında hızla aktığını hissetmek istiyordu. (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- Ama eger bir insan bir şeyi gerçekten yapmak isterse,genellikle başarabilir (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- Mutsuz olduklarını asla fark etmeyenlerin mutluluğu beni rahatsız ediyor.Gerçekte ,acı ve çaresizlik duymaları için her türlü nedenleri var.Evet doğru sözcük belki zavallılık olmalı.Duyarlılıkları bir taşınki kadar ve ruhlarındaki bıçaklar gibi,onları etkileyen olaylar,yalnızca uçusup giden tozlara dönüşüyorlar. (Darwin'in Peşinde)
- Bir elin ötekinin yaptığını bilmediği bir yerdeyim ben. (Görünmez Kütüphane)
- Şiir ve aşk bize cennetin neye benzediğini görme şansı verir. (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- İnsanlar umutları tükenmediği sürece kadere inanmıyorlar. (Selahaddin Eyyübi'nin Gölgesinde)
- Hayat giderek dolan bir pislik çuvaldır ve onu en sonuna denk sırtımızda taşırız. (Selahaddin Eyyübi'nin Gölgesinde)
- Savaştan sonra daha da fazla insan yıllarca üzüntü ve acı çekecekti. (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- Aşk size kötü bir oyun oynamış olmasın? (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- Umut yalnızca kendimize daha çok acı çekmemize neden olur. (Selahaddin Eyyübi'nin Gölgesinde)
- Insanlarin zayıflıklarını yeterince gördüm.Bunun için daha fazla kanıta ihtiyacım yok. (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- Bir dev gördüğünü sanıyorsan güneşin ne kadar yüksek olduğuna bak, gördüğün şeyin bir cücenin gölgesi olmadığına emin ol. (Görünmez Kütüphane)
- "Papa Gregorius'a söyle, İngiltere Kralı olur olmaz orduya kendim önderlik yapacağım. Şatolar, ayrıcalıklar, kentler satacağım, evet, yanlış duymadınız, Haçlı Seferi'ne para bulmak için Londra'yı bile satarım." (Selahaddin Eyyübi'nin Gölgesinde)
- İnsanlar tanrılara dua ettiklerinde mucizelere dua ederler. (Görünmez Kütüphane)
- O,uzun yaşamın tehlikesinin ,insanın ne için yaşadığını unutmak olduğunu anlamayanlardan biri. (Darwin'in Peşinde)
- Kırılmış kalpten daha sessiz bir şey yoktur. (Selahaddin Eyyübi'nin Gölgesinde)
- Biz,toplumdan dışlanmış ve yalnızlıklarımızın derinliklerinde birbirimizi arayan iki varlıktır. (Darwin'in Peşinde)
- Ansiklopediler zamanı kitap biçimine getiren, alfabetik sıralı dosyalardı. (Kar Kristalleri)
- Cesaret sık sık yetersiz bilgiden kaynaklanmaz mı? (Tozkoparan - Bir Selahaddin Eyyübi Romanı)
- “Bir dev gördüğünü sanıyorsan güneşin ne kadar yüksek olduğuna bak, gördüğün şeyin bir cücenin gölgesi olmadığına emin ol.” (Görünmez Kütüphane)