İnsan Kurdu - Tarık Dursun K. Kitap özeti, konusu ve incelemesi
İnsan Kurdu kimin eseri? İnsan Kurdu kitabının yazarı kimdir? İnsan Kurdu konusu ve anafikri nedir? İnsan Kurdu kitabı ne anlatıyor? İnsan Kurdu PDF indirme linki var mı? İnsan Kurdu kitabının yazarı Tarık Dursun K. kimdir? İşte İnsan Kurdu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Tarık Dursun K.
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
İSBN: 9789750830297
Sayfa Sayısı: 160
İnsan Kurdu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
İnsan Kurdu, göç ettiği kasabada kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışırken isteği dışında suça yönelen bir köy çocuğunun, Ali'nin trajik hikâyesi. Sinemasal dili ve kurgusuyla değişik bir roman.
Gidiyorlardı. Evet, bu besbelli bir şeydi. Nereye gidiyorlardı, Ali de bilmiyordu. Düşünmemişti. Kasabaya dönülmezdi. Artık kasaba yoktu. Dağlardan gideceklerdi. Sakallı, 'Üç sıradağ ötesi deniz…' demişti. Üç sıradağ ötesi, demek denizdi. Kaç gün, kaç gece sürerdi yol, bunu sakallı da bilmiyordu. Ama, üç sıradağ aşılırsa denize varılacaktı. Ali, ömründe denizi görmemişti. Denize varırlarsa kasabadan uzaklaşacaklardı. Bir vardılar mı denize, onları bir daha kimseler bulamayacaktı. Hangi babayiğit üç sıradağ aşıp artlarından gelecekti? Kimin aklına düşerdi? Hiç kimsenin...
(Tanıtım Bülteninden)
İnsan Kurdu Alıntıları - Sözleri
İnsan Kurdu İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İnsan insanın kurdu mu yurdu mu?: Orhan Kemal'in muhteşem eseri Rahmet Yolları Kesti'nin kulaklarını çınlatan tarzda insanı okurken aynı yollara vurup yoran, aç susuz koyan, yüreğine öküz gibi oturan, empatinin Alahını yaptıran türde bir eser. (Tülay Özbay)
Kitabın ilk baskısı 1959 yılı. o dönemin şartlarıyla köyden kasabaya göçmüş Ali bir türlü tutunamadığı fabrika işçiliğinden atıldığında ona inşaat bekçiliği işini veriyorlar, orada tanıştığı Çolak ile alem yapmak için gittikleri bir evde hanımın kızına abayı yakan Ali kızla evlenmeyi kafaya koyuyor ve evleniyor. Kasabalı buna çok bozuluyor çünkü kendi eğlencelerine mani bir durum bu. Böylece eve baskın yapan kasabalı kadını ve kızını kaçırıyor. Ali izlerini sürüp karısını adamların ellerinden alırken iki kişiyi vuruyor ve Ali ile karısının dağları aşıp denize ulaşmaya çalıştıkları yolculuk başlıyor. (Burcu Bergen)
heceleri birleştirip okumaya yeni yeni başladığım da bu yazarın '' Bir küçücük aslancık varmış'' kitabını iliştirdiler elime. Bu sebepledir ki Tarık Dursun K. hayatımda her zaman, farklı bir noktada olacak. Zira şu anki okuma alışkanlığımı ona borçluyum. O çocuk kitabından sonra Tarık Dursun okumamıştım. Uzun yıllar sonra eski bir dostla karşılaşmak gibiydi bu kitap. Sıkılmadan okudum ve gözümün önünde beliren imgeler oldukça sarsıcıydı. Kırmızı pazartesi ve kuyucaklı yusuf'u okurken ve bir daha asla böyle bir kitap okuyamam heralde dediğim ne varsa, hepsini yeniden bu kitapla yaşadım. (sıla)
İnsan Kurdu PDF indirme linki var mı?
Tarık Dursun K. - İnsan Kurdu kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İnsan Kurdu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Tarık Dursun K. Kimdir?
Tarık Dursun K. (veya tam adıyla Tarık Dursun Kakınç; kısaca Tarık Dursun olarak da anılmaktadır.) (d. 1931 İzmir), Türk yazar ve yayınevi yöneticisi.
1949 yılında İzmir'de Anadolu gazetesinde sinema eleştirileri yazmaya başladı. Sonra sırasıyla Yeni Gün, Ankara Ulus, Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde gündelik yazılar yazdı. Pazar Postası ve Akis dergilerinde sinema eleştirileri yazdı. Eleştirmen Ali Gevgilili ile birlikte aylık Yeni Sinema dergisini çıkarttı. Senaryo yazarlığı ve rejisörlük yapmıştır. 1969 yılında Kurul Kitapevi’ni açmış, Milliyet gazetesinde kitap tanıtma yazıları yazmış, Milliyet Yayınları’nı yönetmiştir. 1973 yılında Günümüzde Kitaplar adlı bir dergi çıkarmış, 1975 yılında Koza Yayınları'nın kurucuları arasında yer almıştır.
Sanata 1949 yılında şiirle başlamış, 1951 yılında Cengiz Tuncer ile Devrialem isimli ortak bir şiir kitabı yayımlamıştır. Daha sonra hikaye yazarlığına başlamıştır. Çeşitli ödüller alan Tarık Dursun K. halen Eskifoça'da yaşamaktadır. Kardeşi Faruk Kakınç'la beraber girdiği bir yarışmada soyadlarının karışması neticesinde soyadını K. olarak değiştirmiştir
Tarık Dursun K. Kitapları - Eserleri
- Alo, Harika Hanım Nasılsınız?
- Sevmek Diye Bir Şey
- Kırmızı Otobüs
- Kurşun Ata Ata Biter
- Denizin Kanı
- Alçaktan Uçan Güvercin
- İnsan Kurdu
- Hasangiller
- Bağışla Onları
- Sessiz Çığlık
- Ağaçlar Gibi Ayakta
- Rızabey Aileevi
- Hoşça Kal Küçük
- Ona Sevdiğimi Söyle
- İmbatla Dol Kalbim
- Gavur İzmir Güzel İzmir
- Son Yol
- Yabanın Adamları / Bağrıyanık Ömer İle Güzel Zeynep
- Elde Var Hikaye
- Kopuk Takımı
- Hepsi Hikaye
- Aşk Allahaısmarladık
- Yaz Öpüşleri -Yeniden Kurgulanmış Eski Aşklarla- Bütün Eserleri 16
- Gönderdiğin Mektubu Aldım
- İyi Geceler Dünya
- Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep
- Kerem'i Kimse İstemiyor
- Sabah Olmasın
- Karanfilli Hikaye / Toplu Öyküler 1
- Kayabaşı
- Bir Gün Bir Issız Adaya Düşerseniz
- Kayabaşı Uygarlığının Yükselişi ve Birdenbire Çöküşü
- Edebiyat Üstüne Narin
- Gönlümün Bir Parçası / Toplu Öyküler 2
- Horoz İle İnci Tanesi
- Kokulu Kentler
- 36 Kısım Tekmili Birden
- Güzel Avrat Otu
- Ve Yağmur Denize Yağar
- Sümbülteber
- Şiirimizde Tabiat
- Şiirimizde Taşlama
- İyilikçi Tilki
- Bir Küçücük Aslancık Varmış
- Göl Hafif Çalkantılı Olacak
- Güzel Uykular Alara
- Atım Kaçtı Ben Vuruldum
- O Şehir Senin Bu Şehir Benim
- Az Gittik , Uz Gittik , Dere Tepe Düz Gittik
- Gün Döndü
- Bir Gün Bir Issız Adaya Düşerseniz
- İzmir, Aah İzmirim!
- Amma da Accayip Dünya 1. Cilt
- Ömrüm, Ömrüm...
- Otobüsüm Kalkıyor
- Deve Tellal Pire Berber İken
- Marx Kimdir Marksizm Nedir?
- Amma da Accayip Dünya 2.Cilt
- Kaş Kaş Üstüne Taş Taş Üstüne
- Geçti Akşam Suları
- Ben Unutmadan
Tarık Dursun K. Alıntıları - Sözleri
- "Hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor artık. Dün, bugün değil! Yarın da bugün değil. Babam söylerdi; zaman sana uymaz, sen zamana uyacaksın... Öyle, evet, doğru. Cevahir bile sonunda pes etti, uymaya karar verdi. Eskinin kaçakçısı, bugün bakkal. Peynir, şeker, pirinç tartacak, satacak; para kazanacak." (Kurşun Ata Ata Biter)
- ... gözümüzü aşk bürüyünce aptallaşıyoruz, aklımızı yitiriyoruz; o yitikliğin içinde asıl gerçeği görmüyoruz. (Gönderdiğin Mektubu Aldım)
- ... gerçek tarih insani yeniler,yaşadığı günün değerini açıklar ona ve onu yarına hazırlar. (Gavur İzmir Güzel İzmir)
- hiçbiri merhamet nedir tanımaz. sizi ezerler, kırarlar ve sonsuza dek acılar içinde bırakırlar. (Bağışla Onları)
- Dün cin olmayla bugün adam çarpmaya çıkmış. (Kopuk Takımı)
- Yarılıp çatlamış nar yemişinin ekşi kırmızılığı (Denizin Kanı)
- ''İsmet Paşa Alamana edeceğini etmiş. Rusu, Amerikanı, İngilizi toplamış başına, Adanaya gitmiş, pazarlığını yapmış. Ben bir elimin tersiyle Alamana vurdum mu, Alaman bin parça olur, cam gibi.. demiş. Ama Alaman bizim çok eskiden dostumuz, gavurdan kardeşimiz. Sizse yenisiniz, huyunuzu suyunuzu bilmiyorum. Dediğinizi yaparım, bir de bakarım ki, hesabımı ters çıkartmışsınız. Beni hiç katmayın bu işe, siz başladınız, siz bitirin ... demiş.'' (Denizin Kanı)
- Hep bugünün ötesindeki şeyleri hatırlıyorum. Gereksiz bir sürü şey... Oysa adama dün lazım değil ki! Bugün yaşıyor musun? Ne âlâ! Bugüne bakacaksın. Dünü de yarını da boşvereceksin. Şimdi herkes böyle yapıyor. Bir de ben onlar gibi yapabilsem... (Sessiz Çığlık)
- Nedir adamı adama kul eden? Para! (Denizin Kanı)
- Hayvan kısmıyla dost olmak, insanlarla dost olmaktan valla'a çok daha iyi. (Kayabaşı)
- "Besbelli kanımız alışmış meret denize.Bir inerliği bir çıkarlığını adamın deli gönlü çekiveriyor." (Denizin Kanı)
- "O kadar zaman oldu ki birileriyle konuşmayalı... Sürekli kendime konuştum. İçimden. Kendi sesimi duymadan." (Alo, Harika Hanım Nasılsınız?)
- biz ikimiz , o çağlar aşktık. (Sevmek Diye Bir Şey)
- Yerden bir taş aldım, attım; cama vurdu, tık dedi. Bekledim, çıkmadı. (Hasangiller)
- “Aynadaki kendine bakmayı unutma, yanlışını benden önce görürsün.” (Bağışla Onları)
- Rahip Allaf’a sordum; hani dedim; sevgi üzerine Tanrı’mızın buyrukları? İnsanlar neden birbirlerini eziyor, birbirlerini yiyorlar? Hani öldürmeyecektik, çalmayacaktık, kıskanmayacaktık: Kızmayacak, kinlenmeyecek, düşman olmayacak, yalnız ve yalnız birbirimizi sevecektik? Bunların hiçbirini yapmıyoruz. Tanrı’nın buyruklarını hiçe saydılar, hiçe sayıyoruz. (İyi Geceler Dünya)
- Adam gücü, paraya her zaman yenilir. (Denizin Kanı)
- Salonda kitaplar yan yana, sırt sırta dizili duruyorlardı. Açılmamışlardı; okunmayı, küçük, anlamsız noktalı virgüllü, iki nota üst üsteli, konuşma çizgili; harfler, harfçikler; sayfalar bir bir açılıverdi mi, gözlere üşüşeceklerdi. Gözlere vardıktan sonrası kolaydı artık, yollarını biliyorlardı. (Güzel Avrat Otu)
- Güneş aldı başını gitti. Koyul bir karanlıktır bindirdi. (Güzel Avrat Otu)
- Eşkiyaların yanık yıldızlı köylere yollanmış ayak sesleri dindiler. (Güzel Avrat Otu)