diorex

İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İnsan Mühendisliği kimin eseri? İnsan Mühendisliği kitabının yazarı kimdir? İnsan Mühendisliği konusu ve anafikri nedir? İnsan Mühendisliği kitabı ne anlatıyor? İnsan Mühendisliği PDF indirme linki var mı? İnsan Mühendisliği kitabının yazarı Nüvit Osmay kimdir? İşte İnsan Mühendisliği kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 03.05.2022 18:00
İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Nüvit Osmay

Yayın Evi: Alfa Yayınları

İSBN: 9789752970410

Sayfa Sayısı: 572

İnsan Mühendisliği Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Nüvit Osmay, Türkiye'de modern başarı kültürünün üreticilerinden biridir. Amerikalı yazar Dale Carnegie'nin kurslarına katılmış, eğitmenlik sertifikası almıştır. Daha sonraki yıllarda Türkiye'de bu programa kendi yorumunu da katarak Düşün, Konuş, Dinle (DKD) Okulu'nu kurmuştur. Bu okulun kurslarına katılan binlerce kişi çok iyi yerlere gelmiştir. Nüvit Osmay, 1970-1980 döneminde TÜBİTAK'ın Bilim Teknik dergisinin yayın yönetmenliğini yapmış, bu derginin tirajını 15.000'den devralıp 95.000'e çıkarmıştır.

İnsan mühendisliği, Türkiye'nin bir kişisel gelişim ve yönetim kılavuzu klasiğidir. Kitap Nüvit Osmay'ın telif ve tercüme makalelerinden oluşmaktadır. Zengin içeriğiyle Türkçenin en çok alıntı yapılan, eserlerinden biri olmuştur. İnsan Mühendisliği'nin bir özelliği de modern yönetim, eğitim ve kişisel gelişim öğreti ve uygulamalarını Türkçeye kazandıran ilk eserlerden biri olmasıdır. Kapsamının genişliğini ve içeriğinin zenginliğini anlamak için 'içindekiler' kısmına bakılması yeterlidir.

"Uzanıp rastgele bir sayfa açmak ve okumak, insana öyle keyif veriyor; hem öyle şeyler kazandırıyor ki... Bu kitabı anlattım size uzun uzun. Alıntılar yaparak tanıttım... Yatağınızın başucunda bu kitap yoksa eğer, inanın çok şey kaybediyorsunuz. Gidin bir alın, karıştırın sayfalarını, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kitap her evde olmalı..."

Hıncal Uluç, Sabah gazetesi

"Nüvit Osmay'ı 1930'larda 'Yeni Adam'ı çıkarırken tanımaya başladım... Renkli üslubu bu son eserini herkesin okuması gereken değerli bir kitap yapmıştır."

Prof. Dr. İsmail Hakkı Baltacıoğlu

İnsan Mühendisliği Alıntıları - Sözleri

  • Hafif dertler konuşur, büyük dertlerin sesi çıkmaz. Seneca
  • Her şeyin kötü taraflarını görmeye, her şeyi tenkit etmeye alışmış insanlar da kolay kolay mutlu olamazlar. Bu davranışlarını haklı göstermeye çalışan insanlar, her şeyin en iyi şekilde yapılması gerektiğine inandıklarını bir mazeret olarak ileri sürerler.
  • Ressamlar fırçaları ile yazarlar kalemleriyle düşünürler.
  • Bir şekilde doğar; binbir şekilde ölürüz. Sırp Atasözü

İnsan Mühendisliği İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Türkiye’deki kişisel gelişim olayının besmelesi işte bu kitap, bu tarzı seven zaman kaybetmeden okuma listesine alsın, kişisel gelişimden kusacağım nefret ediyorum diyen de hem bu incelemeye hem de bu kitaba uçan tekme atıp kaçsın. Güzel anlatmış Nüvit Amca,çok değerli anektodlar üzerinde durmuş. 2. ve 3. Bölümde biraz yoruldum açıkcası ve genel anlamda kitap içerisinde aynı örnekler birçok kez kullanılmış ama özünde iyi. 579 sayfaya gerek yokmuş. Aynı örnekleri ve sayfa boşluklarını sadeleştirsek 300 sayfada bitermiş bu iş. (Mustafa Oğlak)

Kaliteli insan ilişkilerinin sırları...: Çok faydasını göreceğiniz bir kişisel gelişim kitabı. İçerisinde birçok yaşanmış kısa hikaye ve alıntı var. Kendinizle ilgili gelişim göstermenizi sağlayacak bölümler olduğu gibi insanlarla ilişkileri kapsayan bölümlerde mevcut. Özellikle iş icabı insanlarla iç içe iseniz bu kitabın size çok yararı olacaktık. Kişisel gelişime ilgili olan herkese tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar. (Y.U)

İnsan Mühendisliği PDF indirme linki var mı?

Nüvit Osmay - İnsan Mühendisliği kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İnsan Mühendisliği PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nüvit Osmay Kimdir?

1910 yılında İstanbul’da doğdu. Almanya’da makine mühendisliği öğrenimi gördü. Kaynak mühendisliği üzerine ihtisas yaptı. Bu ihtisasın sonunda Nüvit Osmay’m çizdiği projeye göre, “Türkiye’nin biricik kaynakçı yetiştirme merkezi” Eskişehir Cer Atölyesinde kuruldu. Buradan yüzlerce kaynakçı yetişti. Kendisinin en çok iftihar ettiği çalışma budur.

Otuz yedi yıl devlet demiryollarında makine mühendisi olarak görev yapan Osmay, personel dairesi başkanlığı, müdürler kurulu üyeliklerinde de bulundu.

1969 yılında emekliye ayrıldı. 1980 yılına kadar kısa adı TÜBİTAK olan, Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumunun yayımladığı Bilim ve Teknik dergisinin editörlüğünü yaptı. Derginin tirajını 15 binden, 95 bine çıkardı.

“İnsanı insan yapan, okuldan sonra edindiği bilgilerdir” diyen Nüvit Osmay’m yürekten severek, başarıyla sürdürdüğü çalışması, 1964 yılında Halkevleri Genel Merkezinde başlattığı DKD (Düşün, Konuş, Dinle) toplum önünde söz söyleme kurslarıdır. Amerika’dayken ünlü “Dost Kazanma” yazarı Dale Carnegie ile tanışmış, orada onun bütün kurslarına katılmış ve öğretmen sertifikası almayı başarmıştır. İşte DKD, bu çalışmaların bir ürünüdür.

Hayatının her basamağında, kendisini insanları yetiştirmeye adayan Nüvit Osmay’ın en büyük dileği, DKD’nin yurt çapında yayılmasıdır. Çünkü DKD, asgari insan ilişkilerinde birleşmeyi, toplumun çok büyük ihtiyacı olan toplum önünde iyi konuşmayı, mantıklı düşünmeyi, hoşgörüyü, karşılıklı sevgi, saygı ve dostluğu öğretmektir.

Almanca, İngilizce ve Fransızca bilen Nüvit Osmay’ın iki kızı, bir torunu vardır.

Nüvit Osmay Kitapları - Eserleri

  • İnsan Mühendisliği
  • Düşünce Atlası
  • Dostların Yanında

Nüvit Osmay Alıntıları - Sözleri

  • Kitaplar zamanın büyük denizinde dikilmiş deniz fenerleridir. (Düşünce Atlası)
  • Budalalığa karşı ilahlar bile aciz kalmıştır. (Düşünce Atlası)
  • Hafif dertler konuşur, büyük dertlerin sesi çıkmaz. Seneca (İnsan Mühendisliği)
  • Tıp, sosyal patolojinin ve ruhsal bozuklukların ortaya attığı problemlerle temasa gelmedikçe tamamıyla bilimsel bir kesinlik kazanamaz. Yalnızca insanın vücut mekanizması anlayışına bağlı kalan bir tıp, çok geçmeden at arabasıyla dolaşan doktorun donatımı ve 19. yüzyıl hekiminin altın başlı bastonu kadar çağdışı kalacaktır. Prof. René Dubos (Düşünce Atlası)
  • Ressamlar fırçaları ile yazarlar kalemleriyle düşünürler. (İnsan Mühendisliği)
  • Her şeyin kötü taraflarını görmeye, her şeyi tenkit etmeye alışmış insanlar da kolay kolay mutlu olamazlar. Bu davranışlarını haklı göstermeye çalışan insanlar, her şeyin en iyi şekilde yapılması gerektiğine inandıklarını bir mazeret olarak ileri sürerler. (İnsan Mühendisliği)
  • Eğer kalbin sinirlerin ve kasların bitmiş, içinde yalnızca dayan diyen iradenden başka bir şey kalmamışsa ve sen onları tekrar çalıştırabilirsen; krallarla gezer, sağduyunu elden bırakmazsan ve herkesle konuşabilir, fakat erdemini koruyabilirsen, ne düşmanların ne de dostların seni incitebilirse... İşte o zaman içindekilerle beraber bütün dünya senin olur, hatta bundan daha üstün, sen bir insan olursun oğlum. Rudyard Kipling (Düşünce Atlası)
  • Karnı açlardan çok kalbi açlara acırım. (Düşünce Atlası)
  • Çabuk amaçları arzulama, küçük çıkarları da arama! Eğer çabuk netice almak istersen gayeyi elde edemezsin. Eğer basit çıkarlar yüzünden yolunu kaybedersen büyük şeyleri de beceremezsin. (Düşünce Atlası)
  • Bir şekilde doğar; binbir şekilde ölürüz. Sırp Atasözü (İnsan Mühendisliği)
  • Her şeyde itidal. (Düşünce Atlası)
  • Az korkun, çok ümit edin, az yiyin, çok çiğneyin, az konuşun, çok ifade edin, az kızın, çok sevin, iyi şeyler sizindir. (Düşünce Atlası)
  • Çevremizi o kadar çok değiştirdik ki şimdi bu yeni çevreye uyabilmek için kendimizi değiştirmemiz gerekiyor. N.Wiener (Düşünce Atlası)
  • Neşeniz yerinde değilse bir şeyler yapın, bir şey yapıyorsanız onu değiştirin, başka işler yapın. E.E. Hall (Düşünce Atlası)

Yorum Yaz