Kendime Anlattığım Hikayeler - Julio Cortazar Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Kendime Anlattığım Hikayeler kimin eseri? Kendime Anlattığım Hikayeler kitabının yazarı kimdir? Kendime Anlattığım Hikayeler konusu ve anafikri nedir? Kendime Anlattığım Hikayeler kitabı ne anlatıyor? Kendime Anlattığım Hikayeler PDF indirme linki var mı? Kendime Anlattığım Hikayeler kitabının yazarı Julio Cortazar kimdir? İşte Kendime Anlattığım Hikayeler kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Julio Cortazar
Çevirmen: Süleyman Doğru
Yayın Evi: Can Yayınları
İSBN: 9789750741326
Sayfa Sayısı: 464
Kendime Anlattığım Hikayeler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Yalnız uyuduğumda, yatak olduğundan daha büyük ve daha soğuk göründüğünde kendime hikayeler anlatıyorum, ama Niágara orada olduğunda ve benden önce uyuduğunda da onları kendime anlatıyorum, küçük bir salyangoz gibi kıvrılıyor ve sanki o da kendine bir hikâye anlatıyormuşçasına keyifli mırıltılar arasında uykuya dalıyor.
Julio Cortázar öykülerinin üçüncü ve son cildi Kendime Anlattığım Hikâyeler, yazarın hayattayken yayımladığı son üç öykü derlemesini içeriyor: Lucas Diye Biri (1979), Glenda’yı O Kadar Seviyoruz ki (1980), Uygunsuz Zamanlar (1982).
Cortazar’ın aşka, cinselliğe, sanata ve modern zamanlara dair çözümlemeleri, gerçeküstüne ve rüyalara yaklaşımı, oyuncu deneyselliği bu öykülerde kesişiyor. Ötekinin Rüyası, Ayak İzlerinde Adımlar ve Kendime Anlattığım Hikayeler, Arjantin edebiyatının temel taşlarından Cortázar’ın Türkçedeki en kapsamlı öykü külliyatını meydana getiriyor.
Kendime Anlattığım Hikayeler Alıntıları - Sözleri
- Çözülmemiş bir sorun bilinç altında yeniden hortlar.
- Sigara içişi de klişeydi..
- .. hakikatin yeniden kafana dank etmesi için iki dakikalık okuma yetiyor...
- .. öykü yazmaktan başka çarem kalmadığında .... Adolfo Bioy Casares olmak isterdim.
- .. hayatta başka değerlerin de olduğunu anla.
- Tüm vaktini düşünerek ya da okuyarak geçiriyor ve bu çok kötü.
- Size bir sır vereceğim, bir yandan ileri doğru koşarken aynı anda fren yapıp yerinde saymak keşke mümkün olabilseydi.
- .. o kadar seviyorduk ki ona asla bozulamaz nihai bir mükemmellik armağan ediyorduk.
- .. Bir çarmıhtan aşağı diri inilmez..
- Ellili yaşlara ulaşmamızın ardından başkalarının ölümleriyle biz de yavaş yavaş ölmeye başlarız...
- .. esas sorun bulamamak.
- Boca-River maçını tartıştıkları için hasta yakınlarının bunu bölmesi söz konusu dahi olamaz.
- AŞK 77 Ve yapacakları her şeyi yaptıktan sonra kalkıyorlar, yıkanıyorlar, pudralanıyorlar, parfüm sürünüyorlar, taranıyorlar, giyiniyorlar ve böyle kademeli olarak, olmadıkları şey olmaya geri dönüyorlar.
Kendime Anlattığım Hikayeler İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kendime Anlattığım Hikayeler PDF indirme linki var mı?
Julio Cortazar - Kendime Anlattığım Hikayeler kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kendime Anlattığım Hikayeler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Julio Cortazar Kimdir?
1914’te Brüksel’de doğdu. Arjantin’de öğrenim gördükten sonra, öğretmenlik ve çevirmenlik yaptığı sıralar, Perón hükümetinin uygulamalarından duyduğu düş kırıklığıyla ülkesini terk ederek Paris’e yerleşti. 1981’de Fransız uyruğuna geçti, ama Arjantin yurttaşlığından da ayrılmadı. 1950’li yıllarda yayımlanan Hayvan Öyküleri, Oyunun Sonu ve Gizli Silahlar adlı öykü kitaplarını 1963’te yayımlanan Seksek adlı romanı izledi. Bugün yazarın başyapıtı sayılan Seksek, geleneksel romanın olay örgüsünü altüst eden, belirli bir sona bağlanmayan açık uçlu bir romandı. Cortázar’ın öteki önemli yapıtları arasında Manuel’in Kitabı ve Mırıldandığım Öyküler sayılabilir. Edgar Allan Poe’nun yapıtlarını İspanyolcaya kazandıran Cortázar, son yıllarında kendini insan hakları davasına adadı ve UNESCO’da çalıştı. 1984’te Paris’te öldü.
Julio Cortazar Kitapları - Eserleri
- Seksek
- Cinayeti Gördüm
- Mırıldandığım Öyküler
- Hayvan Hikayeleri
- Ötekinin Rüyası
- Ayak İzlerinde Adımlar
- Oyunun Sonu
- Andres Fava'nın Güncesi
- Gözlemevi
- Sınav
- Buluşma
- Lucas Diye Biri
- Edebiyat Dersleri
- Bir Sarı Çiçek
- Takipçi
- Kendime Anlattığım Hikayeler
- 62 Maket Seti
- Son Raunt
- Kafa Ütüleyicinin Laklakıyatı
- Güney Otoyolu
- Borulardaki Ayı
- Açıklayıcı Bilgiler El Kitabı
Julio Cortazar Alıntıları - Sözleri
- "Bir öbeğin kıyısındaydı, sıradan bir sarı çiçek. Sigara yakmak için durmuştum, dalgın dalgın çiçeğe baktım. Sanki çiçek de bana bakıyordu, bilirsin ya, bu tür iletişimler ara sıra... Biliyorsun ne demek istediğimi, herkeste olur bu duygu, hani güzellik dedikleri şey. Hepsi buydu: çiçek güzeldi, çok güzel bir çiçekti. Ve ben lanetlemiştim." (Bir Sarı Çiçek)
- İnsanlar o kadar cahil ve gözleri o kadar üzerimizde ki.. (Hayvan Hikayeleri)
- Dédée neskafe hazırlayacağını söyledi. En azından neskafe olmasına sevindim. Neskafesi olan birinin henüz dibe vurmadığını biliyordum; hâlâ dayanacak gücü var demekti. (Takipçi)
- Şiddete topyekün karşı olmak kolay bir şey ama sıklıkla hiç düşünülmeyen bir şey var o da bu şiddete nasıl gelindiği, onu tetikleyen sürecin nasıl başladığı. (Edebiyat Dersleri)
- Birbirimizi aramaksızın yürüdük. Ama birbirimizi bulmak için yürüdüğümüzün farkındaydık. (Buluşma)
- artık affın hiçbir değeri yok... İnsan hala biraz sevdiklerini affeder... (Ötekinin Rüyası)
- Ne yazık ki kısa bir süre sonra üçünden biri geleneksel davranacak, söylenmesi gereken şeyi söyleyecek, o yapay salaklığa saplanacak, terk edecek veya dönecek veya bir hata yapacak veya ağlayacak veya kendini öldürecek veya kendini feda edecek veya kendini idare edecek veya başka birine âşık olacak veya ona Guggenheim bursu verecekler, o büyük rutinin kıvrımlarından herhangi biri... (62 Maket Seti)
- Her eleştiri, tat olarak ısırmanın ve çiğnemenin lezzeti olarak başlamış bir şeyin hüzünlü sonudur. (Takipçi)
- .. öykü yazmaktan başka çarem kalmadığında .... Adolfo Bioy Casares olmak isterdim. (Kendime Anlattığım Hikayeler)
- İnsani varlıklar olarak temel görevimizin analiz etmek, yeri geldiğinde eleştirmek ve gerçekten gerekliyse yıkmak olan şeyleri hangi noktaya kadar kabullendiğimizi fark etmek için, işlemekte olan bir toplumu (bu kötü olduğu anlamına gelmiyor) biraz gözlemlemek yeterlidir. (Edebiyat Dersleri)
- “Söylenmesi gereken sözün gerisi hep bir buluttur.” (Cinayeti Gördüm)
- Başta Arjantin olmak üzere İspanyolca konuşulan bazı ülkelerde, gündelik dilde kullanılan ağabey, dostum, bilader, kardeşim anlamlarına gelebilecek hitap sözcüğü. Zaman içinde Arjantinlilerle özdeşleştirilen ifade, Küba devrimi sırasında birlikte mücadele ettiği arkadaşları tarafından Ernesto Guevara’ya verilmiş ve sonrasında kendisi Che olarak anılmıştır. (Buluşma)
- Plan yapmak biraz da yazgıya karşı çıkmaktır. (Sınav)
- Tanrım, ne işkenceydi o, demek istediğim, kızın yüzüne bakamıyorsun, o da seninle alay ediyor (Cinayeti Gördüm)
- “Benden bir şey isteyecekseniz tatlılıkla isteyin.” (Cinayeti Gördüm)
- O mavi gözlerin gerisinde daha başka şeyler var, sözcüklerin, iniltilerin ve suskuların derinliklerinde başka bir ülke doğuyor, başka bir Alana soluk alıyor. (Mırıldandığım Öyküler)
- Ne var ki onunla konuşmakta gitgide daha güçlük çeker oldum, çünkü hep...ağlayacak gibiydi (Cinayeti Gördüm)
- Bu benim için baş döndürücü bir uçurum gibidir gölge öğüten değirmen bir iyiliğin katlanılmaz taşkınlığı beni içine tıkabileceğiniz ve sizlere huzur içinde dönüp bakabileceğim de tek bir ıssız ada kaldı nede adı çıkmış bir Koruluk ey ahalili dikenli yerküre sorarım sana tek boynuzlu at olmak suç mu? (Kafa Ütüleyicinin Laklakıyatı)
- Müziğimi çalıyorum ve kendi Tanrımı yaratıyorum. (Takipçi)
- Günün birinde burada ölecektik. Bilmediğimiz uzak akrabalar mirasımıza konacak (Cinayeti Gördüm)
Editör: Nasrettin Güneş