Öteki Kraliçe - Philippa Gregory Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Öteki Kraliçe kimin eseri? Öteki Kraliçe kitabının yazarı kimdir? Öteki Kraliçe konusu ve anafikri nedir? Öteki Kraliçe kitabı ne anlatıyor? Öteki Kraliçe kitabının yazarı Philippa Gregory kimdir? İşte Öteki Kraliçe kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Philippa Gregory
Çevirmen: U. Tüccarcıbaşı
Orijinal Adı: The Other Queen
Yayın Evi: Artemis Yayınları
İSBN: 9786054228997
Sayfa Sayısı: 600
Öteki Kraliçe Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Mary, kuzeni Elizabeth'e inanmıştı. İnancı, genç kadını büyük bir esarete sürükleyecekti...
Aynı erkeğin aşkı için savaşan iki kadın,
güç yarıştıran iki soylu prenses ve
özgürlüğünden vazgeçmektense ölmeyi yeğleyecek unutulmaz bir kraliçe...
Tarih hiç bu denli eğlenceli, canlı ve bağlayıcı olmadı!
Öteki Kraliçe Alıntıları - Sözleri
- Bir kadın istediği kadar dindar, bilge, hazırcevap, güzel ya da akıllı olsun, budalanın tekiyle evlendiği takdirde kocası ölene dek o sadece bayan "Bayan Budala"dır.
- Bir kadın isteği kadar dindar, bilge, hazırcevap, güzel ya da akıllı olsun, budalanın tekiyle evlendiği takdirde, kocası ölene dek o sadece "Bayan Budala" dır.
- Her kadın kendi çıkarını gözeterek evlenmek zorundadır. Çünkü bir kadını hayatının sonuna kadar kocası temsil eder. Eğer işe yaramazın birini seçerse tüm komşuları tarafından dışlanıp zavallı bir kadın olarak görülür.
- "Yabancıları izlemekle o kadar meşgulüz ki yakınımızdakilere karşı tedbiri elden bırakıyoruz."
- Ülkemiz herkesin kendi gölgesinden bile korktuğu bir yer haline geldi.
- Daha yirmi altı yaşındayım ama üç asırdır bu dünyadaymışım gibi hissediyorum.
- Beni sevebilir, benden nefret edebilir ya da korkabilirler ama bana acımalarına izin vermeyeceğim.
- Cecil'e, kendi içimizde bile ikiye bölünmüşken nasıl ayakta kalacağız diye sormak isterdim.
- Şimdiyse artık onu mutlu edebilecek ve heyecanlandıracak hiçbir şey olmadığı için yüzü hep solgun.
- Çok şey gören ve kimseye güvenmemeyi öğrenen koyu renk gözlerindeki bakış sertleşti.
- "Sence içinde yaşadığımız dünya çok mu sevimli de dereden ayakların ıslanmadan geçebileceksin?"
- Zekayla, bilginin satılık olduğu bir dünyada yaşıyoruz.
- Ben özgür olmalıyım. Ben özgür olması gereken bir kadınım. Aksi halde ölümü tercih ederim.
- Hayattaki en büyük dileğim kendimi güvende hissedebilmekti.
- Onu bir kere gören hayatı boyunca onun oluyor. Öyle bir durușu var.
Öteki Kraliçe İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Seriye genel olarak yorum yapmam gerekirse;okuduğum en güzel serilerden ve okuduğum en başarılı tarihsel kurgulardan biriydi.İngiltere'de 16.yüzyılda hüküm süren Tudor Krallığına hem çok gerçekçi hem de kadın gözünden çarpıcı bir bakış açısıydı.Hayal gücüne bir miktar gerçeklik eşlik ettirilmemiş,tarihsel gerçeklere kurgusal ayrıntılar eşlik ettirilmiş ve Gregory'nin su gibi akan kalemiyle de benzersiz bir tat oluşmuş.Her seride diğer paydaşlarına oranla zayıf kalan geçiş ya da bağlayış niteliğinde kitaplar vardır."Öteki Kraliçe" serinin diğer kitaplarına kıyasla biraz zayıf kalsa da,serinin muhteşem tadından birşey eksiltmemiş katmasa bile.Bana göre serinin en çarpıcı üçlüsü -Mahkum Prenses,Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı'ydı belirtmeden geçmeyim.6 kitaplık Tudor Serisi'ni kronolojik sıraya göre okunması önerimle birlikte tavsiye ediyorum. (niluferinkitapligi)
3 ayrı kişiden hikayeyi dinlemek çok güzeldi. Bir yerde Georgenin masum aşkı diğer yanda eşi bess in mal mülk düşkünlüğü. Ve İskoç kraliçesi Mary. Bence kuzenlerin içinde beklenmedik sonla bitse de savaşın kazananı o (Elif Ece durmaz)
Öteki Kraliçe, bu seriye ait okuduğum altıncı kitap. Daha önceki kitapları severek okumama rağmen bu kitabı bir türlü sevemedim. Bir çok şeyin defalarca tekrar edilmesiyle kitap bu kadar uzatılmasaydı en az diğer kitaplar kadar güzel olabilirdi. Karakterlerin kendi içlerinde duygu ve düşünceleri tekrar etmeleri yetmiyormuş gibi bir de 3 ana karakter arasında gelip giden bölümlerde,olayların o karakterin gözünden anlatılmasıyla devamlı tekrara düşülmüş. Bu, ciddi anlamda okuyucuyu sıkan bir durum. Daha özverili bir çalışma ile unutulmayacak kitaplar arasında yer alabilirdi. Umarım geri kalan kitaplar da bu şekilde değildir. Yazarın müthiş bir anlatım gücü, duyguları ve yaşantıyı ifade edebilme kapasitesi ve akıcı bir dili var. Buna rağmen ortaya kaliteli bir kitap çıkaramaması büyük bir düş kırıklığı. (Fatoş)
Öteki Kraliçe PDF indirme linki var mı?
Philippa Gregory - Öteki Kraliçe kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Öteki Kraliçe PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Philippa Gregory Kimdir?
Phillipa Gregory Kenya'da doğdu. İki yaşındayken ailesi İngiltere'ye göç etti. Okulda bir "isyancı"ydı, fakat sonunda üniversiteye gitmeye karar verdi ve Sussex Üniversitesi'nde eğitim gördü. Edinburgh Üniversitesi'nde 18. yüzyıl edebiyatı doktorasını tamamlamadan önce BBC radyosunda iki yıl çalıştı. Durham, Teesside, Open üniversitelerinde ders verdi ve 1994 te Kingston Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yaptı.
Gregory ayrıca bir çocuk romanı olan ve çok beğenilen Minik Ejderha adlı kitabıyla dünyaca tanınmıştır.
Philippa Gregory Kitapları - Eserleri
- Boleyn Kızı
- Kraliçenin Soytarısı
- Bakirenin Aşığı
- Mahkum Prenses
- Boleyn Mirası
- Beyaz Kraliçe
- Öteki Kraliçe
- Kızıl Kraliçe
- Nehirlerin Kadını
- Beatrice - Kötü Tohum
- Beyaz Prenses
- Julia - Günahkar Çocuklar
- Kralyapanın Kızı
- Meridon - Son Varis
- Karanlık Düzen
- Karanlık Rahibe
- Kralın Laneti
- Fırtına Habercileri
- Üç Kardeş Kraliçe
- Aptalın Altını
- Kraliçenin Terbiyesi
- Minik Ejderha
Philippa Gregory Alıntıları - Sözleri
- Seven bir kadının acısı dinmiyordu demek ki. (Beatrice - Kötü Tohum)
- “Aklı başında bir adam güneşten kaçıp karanlığa gömer mi kendini? Saf altını arkasında bırakıp uyduruk yıldızlara teslim olur mu? En iyi şarapların tadına varıp sonra da kötüsünü ister mi?” (Bakirenin Aşığı)
- Tanrı huzurunda verilen sözler, imza atılan anlaşmalar kadar geçerlidir. (Boleyn Mirası)
- "Hayır hiçbir zaman veda etmez. Sevgisi bittiğinde, sinsice sahneden çekilir" (Boleyn Mirası)
- Bir kadın isteği kadar dindar, bilge, hazırcevap, güzel ya da akıllı olsun, budalanın tekiyle evlendiği takdirde, kocası ölene dek o sadece "Bayan Budala" dır. (Öteki Kraliçe)
- “Bilgi sahibi olmak bile suçtu bugünlerde.” (Nehirlerin Kadını)
- "Ah, trajediler kraliçesi! Kalbin kırıkken gülümseyebilirsin çünkü sen bir kadınsın." (Boleyn Kızı)
- Hiçbir kadına kazanmayı başardıgı bir şeyden vazgeçmesi tavsiyesinde bulunmam. Benim kadınlara vereceğim ögüt çok çalışmaları, çok kazanmaları ve kazandıklarını muhafaza etmeleridir. Hiçbir kadın çıkaelarını kendi elleriyle başkasına temsil etmemeli. Akıllı bir kadın, kendini erkeklerle eşitmiş gibi yetiştirmeli ve yasalar onların haklarını korumalı. Kıskanç bir koca tarafından dolandırılmalarına izin verilmemeli. (Üç Kardeş Kraliçe)
- "Zayıf erkeklerden hiç haz etmiyorum." (Kraliçenin Soytarısı)
- Bazen istemediğimiz şeyleri yapmak zorundayızdır. Bazen üzgün ya da kızgın olduğumuz zamanlarda mutlu görünmemiz gerekir. (Beyaz Prenses)
- "Kalbini saklaması için bir yabancıya teslim etmek! Ve bir erkeği ölene dek seveceğine söz vermek..." Durdu. "Eh, erkekler kendilerini bu tür sözlerin yükümlülüğü altında hissetmiyor nasılsa. Bu sefer iyi niyetli bir kadının durumu ne oluyor?" (Kraliçenin Soytarısı)
- Sanki Tanrı, insanın insana savaşını lanetliyor gibiydi. (Kızıl Kraliçe)
- Ama bir çocuğu çok sevince, dünya küçük mutluluklar ve küçük huzur adacıklarına dönüşüveriyordu. (Beatrice - Kötü Tohum)
- Hayat,maalesef cılız bir umudun peşine düşenlerin bile zafer kazandığı,henüz yolun çok başındaki gencecik bir adamın asla ölümün soğuk yüzüyle tanışmadığı masallara benzemiyor. (Mahkum Prenses)
- Yine de bana, dünyada ne istediğini bilen ve bu yolda korkmadan ilerleyen bir kadından daha güçlü hiçbir şey olmadığını öğretti. (Beyaz Prenses)
- Herkes inancı neyi gerektiriyorsa onu yapsa ve biz de insanları kendi ibadetleriyle baş başa bıraksak ne çıkar? (Bakirenin Aşığı)
- Çünkü birisinin, “ Korkma,” demesine ihtiyacım vardı. “ Korkma bunu tek başına göğüslemek zorunda değilsin.” (Beatrice - Kötü Tohum)
- Çok şey gören ve kimseye güvenmemeyi öğrenen koyu renk gözlerindeki bakış sertleşti. (Öteki Kraliçe)
- “Çok acımasız bir dünyada yaşıyoruz.” (Julia - Günahkar Çocuklar)
- İnsanlar nasıl oluyor da bir şeyleri kırıp dökerek dünyanın daha iyi bir yere dönüşeceğine inanıyor? (Boleyn Mirası)