Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi - Ebubekir Subaşı Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi kimin eseri? Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi kitabının yazarı kimdir? Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi konusu ve anafikri nedir? Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi kitabı ne anlatıyor? Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi PDF indirme linki var mı? Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi kitabının yazarı Ebubekir Subaşı kimdir? İşte Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Ebubekir Subaşı
Yayın Evi: Çelik Yayınevi
İSBN: 9786055094447
Sayfa Sayısı: 416
Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Şark'ın en sevgili sultanı;
Neredeyse bütün ömrünü Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Haçlılardan geri alınmasına adayan büyük kumandan, Çölde çadırda yatarken kendisine bir saray yapmayı teklif edenlere; "Allah'ın evi esir iken, muhasara altındayken ben nasıl saray düşünürüm!" diyen sadık insan. 1187'de Kudüs'ü fethederek, 88 yıllık Haçlı işgaline son veren muzaffer komutan, Selahaddin Eyyubi...
(Tanıtım Bülteninden)
Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi Alıntıları - Sözleri
- “Ey saki, bizlere ebediyet şurubu sun ki, yoksa heyhat; Cennet denilen menzilde ne Nil bulunur, ne de Dimyat.”
- “Eğer bir ülkede bilgiye değer verilmez, saz çalanlar alimlerden daha itibarlı olurlarsa, o ülkede yaşayan herkesin hayatı tehlikede demektir.”
- Kuyu kazmaya başlayan adamın hem aradığı suyu hemde aramadığı defineyi bulması gibi güzel bir şey, fazlasıyla mutluluk verici olsa gerektir.
- “Güzel sözler tatlı sular gibidirler: tatlı bir üslupla söylenmeleri, güzel bir kaptan içilmelerine benzer. Kapları iyi olmasa bile, sular yine fayda verirler, ama iyi imal edilmiş olmayan kaplar, su içenin dudaklarını incitirler.”
- Eğer bir ülkede bilgiye değer verilmez, saz çalanlar alimlerden daha itibarlı olursa, o ülkede yaşayan herkesin hayatı tehlikede demekti.
- Yani, vermesi olmasaydı, kullarına istemeyi vermeyecekti.
- Sultanlar ve vezirler önemli adamlardır. Ama sanat sahipleri değerli adamlardır. Bu önemli adamların makamları ellerinden alınırsa, çobanlık bile yapamazlar. Ama değerli bir adamı makama getirerseniz, hem önemli ve hemde değerli bir adam olur. Eğer bir gün onun makamını elinden alacak olursanız, önemli adam özelliğini kaybetse de değerli adam olarak hayatına devam edebilir. Ölünce de geride bir şeyler bırakmış olur.
- Yeryüzünde cerayan eden olayların dizginleri Allah'ın kudret elindedir, her şeyden önce bunu bilmek gerekir.
- Bir çocuğun, bir tanka karşı taşla saldırabilmesini hangi akıl kabul edebilirdi, bunun mantığı neydi? O zavallı çocuğu tanka karşı sevk eden ve diğer yaşıtları gözünde kahraman yapan delice hissin arkasında acaba hangi dayanılmaz zülüm yatıyordu?!
- Zira uyku, en adi ve günahkar insanlar için bile, bir sığınak, bir kurtuluş limanıdır.
Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kitap çok akıcıydı , komutanlar arasındaki mektuplar kitaba ayrı bir lezzet katmış tavsiye edilir. Ayrıca bu eserde sadece tarihi bir olayı anlatmıyor. Günümze de ışık tutarak nasıl tarih yazabileceğimiz konusunda da değerli ipuçları veriyor. En güzeli de Romandaki anlatımın çoğunluğu Melik Âdil ve İbni Şeddad arasındaki sıcak ve samimi sohbet kıvamında geçmesi. (Alp Giray Bahar)
Kitabın yazarını tanımam etmem, bu kitab ise sadece Amin Maluft'an kitap/kitap--120279 ilgili kitabı okuyunca, burda da Selahaddin Eyyubi den bahsettiği için ilgimi çekti farklı kaynak farklı kültürden iki insanın tek bir adamı anlatması nasıl oluyor, aralarında nasıl bir fark var, hangisi daha bir edebi sınırlar içinde kalmıştır diye merak edip bu kitabı okudum. Bu yazar sanki bütün ideolojik, siyasi ve dünyevi düşüncelerini romandaki kahramanlara söyletmiş bilhassa Selahaddin'e. Okurken zaman zaman dedimki acaba bunu yazan aşırı bir Türk milliyetçisi mi yazmış diye, çünkü neredeyse Selahaddin'i Türk yapacak. Yazarı mı kıralım Selahaddin Türk olsun Kürt olsun Arap olsun farketmez. Böyle büyük adamların, İslam davasına, İslam alemine faydası olan insanların cinsiyetleri milliyetleri olmaz. Biz de onlara zorla kılıf uydurmayalım. Selahaddin Eyyubi ve Nureddin Zengi'ler hangi ırktan olursa olsun İslam'a ve müslümanlara lazımdırlar. Allah sayılarını çoğaltsın. Kitab roman şeklinde yazılmış. Melik Adil Selahaddin'den sonra devletin içine girdiği buhranı çözmek için Selahaddin ile arkadaşlık yapmış mantığını ve stratejisini anlamış kişileri araştırırken İbni Şedad'da denk geliyor. İbni Şedad bildiklerini Selahaddin ile ve onun yakın adamlarıyla karşılaştığı olayları hikayeleri Melik Adil'e anlatmaya başlıyor. İkili arasında sohbet yaptıran yazar. Böylece okuyuculara Selahaddin Eyyubi'yi ve haçlı seferlerini aktarıyor. Dediğim gibi yazar bilinçaltında çok güçlü bir milliyetçilik kaygısı gütmüş zaten kitab okununca anlaşılıyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse Amin Maluf daha akademik düzeyde daha ilgi çekiçi bir şekilde kitabını yazmış. Yani bu eser Amin Maluf'unkinin yanından bile geçemez. Belki okuyup beğenenler vardır fazla haksızlık etmeyelim sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz. Kitabın bir eksisi ise kitabın başında televizyon izleyen bir adam haberlerde Kudüs'te ve Filistin'de İsrail ordusunun Filistinlilere nasıl saldırdığıyla ilgili haberlere denk denk gelir. Babasının yanında haberleri izleyen çocuğu babasına meraklı sorular sorar. Baba tam net cevab vermeyeceği için kitablıktan Selahaddin Eyyubi'yi ve haçlıları anlatan bir kitab verir. Çocuk kitabı alıp okumaya başlar. Yukarda bahsettiğim gibi çocuğun elindeki kitab İbni Şeddad ile Melik Adil arasında geçen konuşmaları içeriyor. Yazar kitabın sonuna geldiğinde konuyu çocuğa bağlamıyor. Çocuğun elindeki kitab bitince bizim kitabta bitiyor. Bu çok büyük bir eksiklik, kitabın sonunda geldiğimde eee çocuğa bağlamadı, çocuk okuduğu bu kitab hakkında ne düşündü beğendi mi beğenmedi mi gibi bi çok soru aklıma geldi vasat bir kitabtan ancak bu kadar kötü bir son olurdu. Ne olursa olsun kitabın sonunu çocuğa bağlaması gerekirdi. En azından giriş gelişme sonuç ortaya çıkardı. Bizim yazar malesef kötü bir sonuç çıkardı. Selam ve dua ile. (Mustafa)
Ebubekir subaşının bu eserindeki dili benimde algım uyuşmadı desem daha hoş olacak gibi. Uyuşamadığım ve yarım bırakarak sonrasında atlayarak bitirdiğim bi eser oldu (Nazım atagün)
Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi PDF indirme linki var mı?
Ebubekir Subaşı - Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ebubekir Subaşı Kimdir?
Ebubekir Subaşı 1965 yılında Erzurum ilinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamlamıştır. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri bölümünü bitirmiş 1986 yılında İstanbul'a gelip yayıncılık , tercüme , tashih ve redaksiyon gibi işlerle uğraşmıştır. Askerlik hizmetini yaptıktan sonra bir müddet daha yayıncılık işleri ile uğraşmış olup 1990 yılı Mart ayında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Başkanlığın'da arşiv hizmetlerinde çalışmaya başlamıştır ve buradan emekli olmuştur. Ebubekir Subaşı Arapça, Farsça, Osmanlıca ve İngilizce olmak üzere dört dil bilmekte olup 1987 yılından beri araştırma ve yazarlık faaliyetlerine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup Ebubekir Subaşı aynı zamanda yeminli mütercimlik yapmakta ve sporla da ilgilenmektedir.
Ebubekir Subaşı Kitapları - Eserleri
- Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi
- Savaşçıların Efendisi Alparslan 1071
- Allah'ın Kılıcı
- Hz. Hamza
- Fatih Sultan Mehmet
- İmanın Sancağı Mus'ab Bin Umeyr
- Cihan Padişahı Yavuz Sultan Selim
- Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman
- Denizlerin Fatihi
- Selahaddin Eyyubi
- İmam Şamil
- Allah'ın Aslanı Hazreti Ali (r.a)
- Hazreti Hatice
- Vermeyince Mabud...
- Hazreti Aişe
- Dicle'nin Son Türküsü Kütü'l - Amara
- Tarih Hikayeleri
- Gençler İçin Fatih Sultan Mehmet 1453
- Hazreti Ömer Adalet Güneşi
- En Güzel Şiirler Antolojisi
- Türkistan Şahini: Celaleddin Harzemşah
- O Bir Osmanlı Ermenisi
- Kuşatma
- Enver Paşa ve Naciye Sultan
- Fatih Sultan Mehmed
- Bağdad Fâtihi Sultan IV. Murad Han
- Tahtsız Padişah / Kösem Valide Sultan
- Hazreti Hasan
- Varlığımız ve Birliğimiz Açısından Osmanlı Türkçesi Ve Tarihi Derinliği
- Tarih Kitapları
- Osmanlı Türkçesine Giriş
- Osmanlı Padişahları ve Devleti Tarihi
- Hatice Tarhan Valide Sultan
Ebubekir Subaşı Alıntıları - Sözleri
- Ruslar iyi anlamışlardı ki Şâmil dövüşürken de, esirken de, hatta bedenen ölüp gittikten sonra da ölmez ve öldürülemez. Kafkasya'nın ezanı susmuş minareleri pranga vurulmuş birer mahkûm gibi ilelebet çaresiz ve boynu bükük kalacak değildi. Boyun eğenlerin eserleri ve nesilleri de boyun eğerlerdi. (İmam Şamil)
- Hayatımızda hiçbir hadise sebepsiz ve birdenbire ortaya çıkmış değildir; çorak topraklara hayat veren yağmur, hiçbir şey yokken aniden yağmaz. (Hazreti Hatice)
- "Eğer gözyaşının yaralara iyi geldiği yemeklere tat verdiği iddia edilseydi insanlar gözyaşlarının sağılması için dövülüp ağlatılırlardı." (Hz. Hamza)
- Hükümdarın biri rüyasında sırası ile bütün dişlerinin söküldüğünü görür ve bir tabirci çağırır Gelen Adam rüyayı doğru tabir eder ama takdimini beceremez hükümdarım bütün yakınlarınız ölecekler sonra da siz ecel şerbetini içeceksiniz Tabirin bu kadar sert ve dokunaklı olmasına Öfkelinen hükümdar cellada emir verir derhal cezalandır şu münasebetsiz haini merakını henüz yenememiş olan hükümdar başka bir tabirci buldurur o da rüyayi dinler ve cevabını verir Ömrünüz uzun sıhhatiniz daim olsun hükümdarım bu uğurlu rüyanızda anlaşılıyor ki akrabalarınız içinde en uzun ömürlü olan sizsiniz bu iki tabir arasında mana bakımından hiçbir fark yoktu ama bu ikinci adam tabir takdim bakımından farklı ve güzeldi hükümdar da bunun için emri şöyle verdi buna bir kese altın verip memnun edin dedi (Vermeyince Mabud...)
- Mezar hani şu insan denen en şerefli mahlukun zaman zaman çekilmez hale gelen hayatı hay huyundan artık yorularak kucağına can atmak istediği güzelim sessizlik alemi (Hz. Hamza)
- O çok iyi biliyordu ki, hiçbir hanımefendilik, böyle bir kocaya bizzat hizmet etmekten daha üstün değildi. Evet, bunu çok iyi biliyordu! (Hazreti Hatice)
- Bazen hak ettiğimizi düşündüğümüz isteklerimizin yerine gelmemesi, en büyük rahmettir. "Neden, ama Hocam?" "Yüce Han'ım! Gaybın perdesi kapalı olduğundan, biz zavallı insanlar bazen gülecek şeylere ağlarız, ama işin aslını biz değil, Allah bilir." "Neden o?" "Çünkü anlayışımız, nazar edebildiğimiz alanımız çok dardır." "Bir misal verebilir misiniz?" "Mesela insan zihni o kadar zayıftır ki, 'düz' veya 'doğru' denince aklına eğrilik değil, hemen düzlük gelir. Hâlbuki ok atan yayın doğruluğu, eğriliğindedir." (Allah'ın Kılıcı)
- Ağla; ağlamak rahmettir, ağlamak her göze nasip olan bir nimet değil... (Savaşçıların Efendisi Alparslan 1071)
- Yillar süren savaşın en kanlı günlerinden biri yaşanıyordu bir asker, en iyi arkadaşının biraz ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Asker teğmene koştu ve "Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim?" Delirdin mi der gibi baktı teğmen. "Gitmeye değer mi? Arkadaşın delik deşik olmuş, büyük olasılıkla ölmüştür bile, kendi hayatını da tehlikeye atma sakın." Asker ısrar etti ve teğmen "Peki" dedi "git o zaman." İnanılması güç bir mucize; asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa döndü, birlikte siperin içine yuvarlandılar. Teğmen kanlar içindeki askeri muayene etti, sonra onu sipere taşıyan arkadaşına döndü, "Sana değmez, hayatını tehlikeye atmana değmez demiştim, bu zaten ölmüş." "Değdi teğmenim" dedi asker, "Nasıl değdi?" dedi teğmen "Bu adam ölmüş görmüyor musun?" "Yine de değdi komutanım. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak, dünyaya bedeldi benim için. Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırarak tekrarladı: "Jim!Geleceğini biliyordum!" demişti arkadaşı, "geleceğini biliyordum." (Vermeyince Mabud...)
- " ASLANLAR GİBİ KÜKREYEREK ZIRHLI MÜSRİKLERE SALDIRIP SAFLARI YARAN ŞEHİTLERİN İMAMI ALLAH'IN ASLANI KUREYŞ'İN EN NAMLI YİĞİDİ HAŞİMOĞULLARI' NIN EŞŞİZ CENGAVERİ MEKKE'NİN ULUSU MÜCAHİRLERİN FEDAİSİ BEDİR KAHRAMANI VE UHUD'UN EN BELİRGİN ŞEHİDİ HAMZA ARTIK BU DÜNYADA DEĞİLDİ... " (Hz. Hamza)
- "İnsanların hayatlarında işledikleri hataların çoğu, düşünmesi gereken yerde hissetmekten, hissetmesi gereken yerde düşünmekten ileri gelir... " (Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman)
- Halbuki batılılar kendilerinden olmayana bir şey kazandırmaz, fakat kazanılmış olanı yağma etmeyi bilir ve severler. (Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman)
- "Herhalde Kutü'l Amara nice asırlar sonra iki rakip arasında cekisilirken duvagi yirtilan bir gelin gibi şaşkın, çaresiz ve gözü yaşlı kalacaktı. Zaten derinlerden derine top seslerinin gelmesiyle rengarenk kuşlarının yuvaları dağılmış, kendileri uçmustu. Belli ki çok uzun ve çetin bir çarpışmanın arifesinde bulunuluyordu.. " (Dicle'nin Son Türküsü Kütü'l - Amara)
- ..."Bu sırada yağmurlar insanın içine işlerken fırtınalar adeta kayaları yerlerinden söküp savuruyordu. Ancak her şeye rağmen Osmanlılar yılmıyordu..." (Dicle'nin Son Türküsü Kütü'l - Amara)
- Bir çocuğun, bir tanka karşı taşla saldırabilmesini hangi akıl kabul edebilirdi, bunun mantığı neydi? O zavallı çocuğu tanka karşı sevk eden ve diğer yaşıtları gözünde kahraman yapan delice hissin arkasında acaba hangi dayanılmaz zülüm yatıyordu?! (Selahaddin Eyyubi - Kudüs Fatihi)
- (...)çan sesleri ezana teslim oluncaya kadar ilerle. (Hz. Hamza)
- “Sakın terk-i edebten kûy-i mahbûb-i Hudâ’dır bu Nazargâh-ı ilâhîdir, makâm-ı Mustafâ’dır bu.” (Vermeyince Mabud...)
- Dışarıda kıyametler kopup toplar kale bedenlerinde Ramazan davuluna vuran tokmaklar gibi inlerken, onun ruh denizinde kürekler aheste çekiyordu. (Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman)
- Müslümanların garip zaaflarından biri; yaşayan büyük insanlara değer vermeyip ölünce arkasından ağlamalarıydı. (İmam Şamil)
- Bir inek bir beygir bir de eşek;her biri bir tarafa gidip insanların ne yaptıklarını öğrenmeye 3 yıl sonra aynı yerde buluşmaya karar verirler aradan 3 yıl geçtikten sonra buluşma yerine önce inek ile beygir gelir her ikisi de perişan bir halde zayıflamış dişleri sökülmüş sırtları yara olmuş adeta çökmüşlerdir beygir merakla sorar Nedir senin bu halin inek kardeş? inek acıklı bir şekilde içini çekerek anlatır sorma beygir kardeş bu insanlar çok merhametsiz Neler yaptılar sana beni durmadan birbirlerine satıp durdular her alan sütümü sağdı sonra bir inek daha bulup yanıma bağlayarak bizi çifte çubuğa koştular zaman zaman aç bıraktılar bunca eziyetten sonra canımı zor kurtarıp güç bela gelebildim be kardeş beygir de acı acı başını sallayarak anlatır ah sorma benim de çenelerimin arasına gem dedikleri bir demiri geçirdiler ağzımı açıp bir şey söyleyemedim sırtıma bindiler ses çıkaramadım biri indi öbürü bindi binmedikleri zamanlarda zincire vurdular belim bükülüp onları taşıyamaz hale geldiğimde arkama çekmem için kocaman bir araba bağladılar bu sefer birçoğunu arabayla taşımaya başladım Ben onları taşıdıkça daha hızlı gitmem için kırbaçlayıp durdular anlayacağın ben de canımı zor kurtardım inek kardeş inek ve beygir böyle konuşurlarken uzaktan eşek görünür bir hayli neşelidir ıslık çalarak taşlara tekme atarak hoplaya zıplaya gelmektedir mutludur üstelik şişmanlamıştır da tüyleri parıl parıl parlamakta gözlerinin içi gülmektedir inekle beygir şaşırarak sorarlar Nedir senin bu halin anlatsana neler oldu Neden böyle zevkten dört köşesin eşek keyiften dört köşe anlatır sizden ayrıldıktan sonra uzakta bir memlekete vardım baktım birisi yukarı çıkmış bağırıyor bağırdıkça da insanlar onu alkışlayıp duruyorlar Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırmaya başladım Fakat benim sesimi bilirsiniz yeri göğü inletirim Bilmez miyiz,ee sesimi duyan benim yanıma koştu bu yetmedi duyan duymayana haber verdi etrafim insanla dolup taştı onlar geldikçe ben daha çok bağırdım Peki bağırırken ne dedin bilirsiniz işte haktan hukuktan refahtan adaletten falan bahsettim Ee sonra neler oldu Ne olacak beni beğendiler başkan seçtiler deme ya yani sen şimdi başkan mı oldun Evet başka bir şey yapmama gerek kalmadı sonra ben yine bağırdıkça onlar seninle gurur duyuyoruz diyerek alkışladılar Ben de yedikçe yedim ve bağırdıkça bağırdım Peki senin eşek olduğunu anlamadılar mı burada manidar bir cevap geldi Vallahi aslında yarısı anladı ama bunu diğer yarısını anlatamadılar (Vermeyince Mabud...)