diorex
life

Ulu-Kan - Emrullah Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ulu-Kan kimin eseri? Ulu-Kan kitabının yazarı kimdir? Ulu-Kan konusu ve anafikri nedir? Ulu-Kan kitabı ne anlatıyor? Ulu-Kan PDF indirme linki var mı? Ulu-Kan kitabının yazarı Emrullah Özdemir kimdir? İşte Ulu-Kan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 03.12.2022 00:00
Ulu-Kan - Emrullah Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Emrullah Özdemir

Yayın Evi: Panama Yayıncılık

İSBN: 9786057739223

Sayfa Sayısı: 312

Ulu-Kan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ve bir gün Büyük Tufan yeryüzündeki her şeyi silip yok etti.

Geriye Tebliğci’nin üç oğlu ve bir avuç müridi kaldı.

İnsanlık onların elinde yeniden şekillendi.

Krallıklar kuruldu, surlar yükseldi, ordular silahlandı.

İnsanın var olduğu yerde savaş kaçınılmazdı!

Kaçınılmazdı çünkü Tanrı, insanın ruhunu güzel erdemlerle birlikte hırs, ihtiras ve kibirle yoğurmuştu.

Sümer’in görkemli krallıkları Babil, Kiş, Lagaş ve diğerleri iki kutsal nehrin arasındaki bereketli topraklarda yeniden hayat bulduğunda aç gözlü bir adam ortaya çıktı…

Bir tapınak fahişesinin oğlu… Akad’ın piç kralı Sargon!

Babil’in melekleri Harut ve Marut’un büyüleriyle tahta oturdu.

Kehanetlere göre o yeryüzünü yakıp kavuracak bir ateşti!

Ve yine kehanetlere göre o ateşi ancak bir kurt boğabilirdi…

Aynı çağda kadim Işık kentinde; bir Savaşçı, bir kadına âşık oldu.

Gizemli, sıra dışı bir kadın… Ana Kurt…

Doğaüstü güçlere sahip bir Kara Kam!

Ulu-Kan Alıntıları - Sözleri

  • " Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? "
  • İhtimaller üzerinde gereğinden fazla durmak seni kararsız kılar. Kararsız kalan hareket edemez. Hareket edemeyende er ya da geç ölür.
  • Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun?

Ulu-Kan İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Kadim Çağlara Dair Epik Bir Roman: Epik ve destansı bir roman. Kadim çağlarda yaşayan insanların günlük hayatlarına, devlet geleneklerine, savaşlarına şahitlik edebileceğiz harika bir roman. Nuh Peygamberin tufanından yüzyıllar sonra insanlık tekrardan sapkın inançlarına, putlarına, insanlık dışı mabedlerine geri dönerler. Dünya, Tanrı' nın gazabıyla karşılaşmak üzeredir. Sümer topraklarında ortaya çıkan piç Akad kralının yükselişi ve Yafes Atanın torunu Ulu-Kan ile Ana Kurt'un çocuklarının Orta Asya'da intikam için ortaya çıkması aynı zamana rastlar. İntikam alındıktan sonra Sümer topraklarından gelen elçilerin davetiyle Ulu-Kan yönünü verimli topraklara döndürür.... KitapSuuru (Müslüm Köse)

Kulca (Haziran) ayının 3.betiği (2020 yılında okuduğum 42.betik): "Son Kağan ve Tong Yabgu tadında çok güzel bir kurgusu olan betikle Sümerler'in çağına yolculuk edeceksiniz. Sümerler'in Ön Türkler'den olduğunu kanıtlamaya çalışırken Türkler'in ilk kurduğu Issık ve Pugsar Hanlıkları'yla tanışacaksınız. Adem (AS)'den Nuh (AS)'a (Törüngey Ata'dan Nama'ya) kadar geçen öd diliminde kişiler tek bir ırk olarak anılıyordu. Bugünkü anlamda ulus bilinci, Tufan'dan sonra ortaya çıkıyor. Nama, bir Sümer değildir çünkü onun yaşadığı coğrafya ise Van ile Nahçıvan arası bir yerdir. Yazarımız, "Ferahlık" anlamına gelen İbranice kökenli Noah'ın Arapça biçimi olan Nuh yerine Utnapiştim veya Nama adlarını kullanması gayet makuldur çünkü Türk ulamış bilgisi varsıldır. Onun takdirine saygı duyuyorum. İnanna bence Dermistli çoban kızı olup budun tarafında kıtlık dindirilsin diye bayçar (kurban) edildi. Bu betikteki Tufan bölümü ile Ayça Mutlucan'ın Sultanların Tarihi: Tufan betiğiyle birleştirilirse çok güzel olur. Sümerler'deki tapınak yosmaları, Türk kültürüne uygun değildir. Bu adet ve putperestliği çevre uluslardan etkilendikleri ortadadır. Tapınak yosmalığının arka öyküsü İnanna'dır. O yosmalar, onun günahsız bir bayçar olduğunu unutup onun tanrıçalığa yükselten yosmalığın pirisi olarak kabul ediyorlar. Bilmiyorlar ki bayçar edildiği sırada tufanın başladığını. Venüs gezegeninin doğuşunu anlatan bir İsrailiyat ulamışı olan Harut ve Marut'taki İştar adındaki Babilli albino yosma değil iffetli bir kadının aklının kullanarak iffetini korumak için düşmüş tünkürleri kandırdı. Yazarımız ise Venüs'e dönüşen kadını Babilli yosma olan İştar olduğunu kurgulamıştır. İştar versiyonu ilk kez yazar sayesinde öğrendim. Üç dinin atası sayılan ve özüne 10 betlik betikçik gönderilen Harranlı Hanif olan İbrahim (AS)'in Türk kökenli eşi Kantura'nın öyküsü bu betikte okuyacaksınız. Kantura, annesiyle birlikte üvey babası Ulu-Kan'ın yanına Pugsar'a geliyor. İbrahim yalvaçla tanışması, serinin diğer betiklerine işlenecek mi? Bu sorunun yanıtını gelecekte öğreneceğiz. Keşke İbrahim Yalvaç'ın Kantura'dan doğan balaların neslinden gelenlerle tanışsaydım. O balaların soyu günümüze kadar gelmiş mi? Onu bilmiyorum. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. #BetikEli #UluKan #AnaKurdunOğulları #EmrullahÖzdemir #AşuMezral #Durka #Sargon #Akki #Suşatra #Aşrepu #Ompae #Tasthulum #İştar #Harut #Marut #ÇigBesil #Samiray (#AnaKurt) #OdHan #Savaşçı #Sarbatur #Akasun #Böke #Kantura #Urgakina #PanamaYayıncılık (Bleda Gəncay SÖNMƏZ)

Ulu-Kan PDF indirme linki var mı?

Emrullah Özdemir - Ulu-Kan kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Ulu-Kan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Emrullah Özdemir Kimdir?

Yazar Emrullah Özdemir 1983 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Çimşit Köyünde dünyaya gelmiştir.İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini İstanbul/Beylerbeyi Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nda tamamlamıştır.

Bahriyenin çeşitli gemilerinde görev yapmış ve bu görevler esnasında yaptığı yurtdışı ziyaretlerinde birçok yeni kültürle tanışma imkânı bulmuştur.

Tarihin özel ilgi alanı olduğu bilinen Özdemir, 2011 yılı Ağustos ayında Son Kağan isimli ilk kitabını çıkarmış olup, yeni kitap çalışmalarına hızla devam ettiğini belirtmektedir.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Emrullah Özdemir, Dilek Özdemir ile evli olup Azra isminde bir kızları bulunmaktadır.

Emrullah Özdemir Kitapları - Eserleri

  • Tomris - Türklerin İlk Kadın Hükümdarı
  • Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon
  • Tarık
  • Tong Yabgu
  • Son Kağan
  • Ulu-Kan
  • Ruhum Kıyama Kalktı

Emrullah Özdemir Alıntıları - Sözleri

  • Varlık ya da yokluk... Bozkırın keskin dengesi bu ikisinden ibaretti ve barış zamanında palazlanıp büyüyen budunların aç gözlüklerine yenilip dost iken düşman oldukları çokça görülürdü. (Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon)
  • " Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? " (Ulu-Kan)
  • "Hedefin ne kadar yüksekte olursa olsun, yüreğinde ona uzanabilecek bir inanç merdiveni vardır." (Son Kağan)
  • "Kız atası kızının evdeşi yiğit olsun ister. Kabul edersen kızını otağıma evdeş almak isterim." (Tong Yabgu)
  • "Acun üstündeki en güçlü tılsım nedir,bilir misin?" Derin bir iç çekti Tong ve sert çehresinde nadiren beliren tuhaf tebessümle, "Bilirim!"dedi."En cetin yağıdan daha çetin ve ölüm kadar gerçek!Aşkı sorarsın Muhafız değil mi?Elbette Aşkı sorarsın..." (Tong Yabgu)
  • ... naçizane hayat ve devlet tecrübeme dayanarak şunu çok iyi öğrendim, 'Neyi duyduğun kadar, kimden duyduğun da mühimdir' (Son Kağan)
  • İşte o vakit diller susar, kılıçlar konuşur. (Tarık)
  • “Nerede olursak olalım ilim ana yurdumuzdur, cehalet yabancı bir yer.” İbn Rüşd (Tarık)
  • Biz gerektiğinde pencere demirini süngü yapıp savaşlar kazanırız, dünyanın en büyük donanmalarını, en büyük ordularını darmadağın ederiz ama yine de biz ülkemizi sağ, sol, Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bölmeye çalışanların Bizans oyunlarını görmekte zorluk çekeriz. Çünkü tarihimizden ders almayı bir türlü öğrenemedik. (Son Kağan)
  • Ergenekon'un onlar için son değil, bir başlangıç olduğunu unutmamaları şart! (Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon)
  • Hedefin ne kadar yüksekte olursa olsun, yüreğinde ona ulaşabilecek bir inanç merdiveni vardır. (Son Kağan)
  • "Töre, devleti düzen içinde tutandır.Töre,devleti devlet yapandır.Töre,binlerce yıllık Türk devlet geleneğini acun durdukça var edecek olandır." (Tong Yabgu)
  • Kişiler için değil, amaçlar için savaşılmalı! Böylece komutanlar düşse dahi ordular düşmez. (Tarık)
  • Şübhe yoktur ki, bir milletin içinden çıkan en büyük caniler, milletlerini sürüklemek istedikleri yolun sonunu görmeyenlerdir. (Ruhum Kıyama Kalktı)
  • "Çakalların hükmü Bozkurt'u görünceye kadardır." (Son Kağan)
  • Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? (Ulu-Kan)
  • Cesaret ancak akıl ile yönlendirilirse faydalıdır. Akılsız baştaki cesaret delilikten başka bir şey değil. Tarık bin Ziyad (Tarık)
  • "Korkuyorlarda ondan" "İnsan hiç kitaptan korkar mı? Devlerden korkar, canavarlardan korkar, ejderhadan korkar! Ama kitaplar... Kitaplar insana ne yapabilirki?" "Korkar evlat, korkar. Bazıları en çok kitaplardan korkar! Çünkü onları okuyanlar kim olduklarını unutmazlar. Düşünürler,muhakeme ederler. O yüzden kimileri, kendi vasıflarından şüphe ediyolarsa en çok kitaplardan, okuyup öğrenen bilge insanların kendilerini sorgulamasından korkar. " (Tarık)
  • "Tarih" diyordu Kenan. "Önce tarihi öğrenmek lazım! Ama gerçek tarihi! Tarih onu kimin kaleme aldığına göre değişir. Sahnedeki iyi ve kötüyü senaryoyu yazan belirler. Türk tarihini, Osmanlı tarihini, Cumhuriyet tarihini, yakın tarihi, komşu milletlerin ve dünyaya yön veren milletlerin tarihini iyi bilmek lazım. " (Son Kağan)
  • "Acaba mutlulukta herkesi geride bırakan bir kimseye rastladın mı? " (Tomris - Türklerin İlk Kadın Hükümdarı)

Yorum Yaz