Toprağa emek, ürüne bereket kattılar
Mardin’de kadın emeğiyle kurulan Kent Kadın Bostanlarında domates, patlıcan ve biber hasadı sürüyor.

Mardin’in Artuklu ilçesinde, kadın istihdamını desteklemek ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek amacıyla başlatılan Kent Kadın Bostanları Projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor.
Kadınların Emeği Toprağa Hayat Veriyor: Kent Kadın Bostanlarında Hasat Bereketi
Kadın istihdamını artırmak, yerel üretimi teşvik etmek ve sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde, Artuklu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Kent Kadın Bostanları Projesi”, meyvelerini vermeye devam ediyor. Toprağa alın teriyle hayat veren kadınlar, domates, patlıcan ve biber gibi ürünlerin hasadını gerçekleştirirken, sadece tarlaları değil hayatı da üretkenlikleriyle yeşertiyor. Her biri emek ve özveriyle yetiştirilen bu ürünler, kadınların ekonomik hayata katılımını güçlendirmenin yanı sıra, kent tarımına da güçlü bir katkı sunuyor. Hasat edilen ürünlerin sepetleri doldurduğu bu verimli gün, kadınların toprakla kurduğu güçlü bağı ve üretimdeki rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde ve Artuklu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen proje, hem üretime hem de kadınların ekonomik yaşamda güçlenmesine katkı sağlıyor.
Kadınların emeğiyle toprakla buluşan ürünlerde hasat tüm hızıyla sürerken, bugün yapılan toplamada domates, patlıcan ve biber sepetleri doldurdu.
Projeye emek veren kadınlar, kendi elleriyle ektikleri ürünlerin bereketli bir şekilde yetişmesinden duydukları mutluluğu dile getirirken, yetkililer de projenin sadece bir tarım girişimi değil; aynı zamanda sosyal güçlenme modeli olduğunu vurguluyor.
Kadın üreticilerin dayanışma içinde yürüttüğü bu örnek proje, bölgede tarımsal üretimin ve kadın istihdamının sürdürülebilir geleceği için umut veriyor.
Editör: Gülten Akgül