matesis
dedas

Yalın Üretim Mühendisi nedir, ne iş yapar? Yalın Üretim Mühendisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Yalın Üretim Mühendisi nasıl olunur? 2022 Yalın Üretim Mühendisi maaşı ne kadar? Yalın Üretim Mühendisi olmanın şartları nelerdir? Yalın Üretim Mühendisi görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Yalın Üretim Mühendisi olmak için ne yapılmalı? Yalın Üretim Mühendisi sınavı var mı? İşte Yalın Üretim Mühendisi için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 21.01.2022 02:04
Yalın Üretim Mühendisi nedir, ne iş yapar? Yalın Üretim Mühendisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Yalın Üretim Mühendisi Nasıl Olur? Yalın Üretim Mühendisi maaşları ne kadar? Yalın Üretim Mühendisi görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Yalın Üretim Mühendisi nasıl olunur? Yalın Üretim Mühendisi olmak için gerek şartlar nelerdir? Yalın Üretim Mühendisi mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Yalın Üretim Mühendisi nedir, kime denir?

Yalın üretim; en az kaynak kullanarak en kısa sürede, en ucuz ve hatasız olarak üretimi, müşteri taleplerine göre gerçekleştirme esasına dayanır. Yalın üretim mühendisi üretimin tüm aşamalarında gerekli fizibilite çalışmaları yaparak, iş süreçleri hususunda projeler planlayan ve raporlama yapan kişidir. Ürün gerçekleştirme sürecinin tamamında çözüm odaklı hizmet verir.

Yalın Üretim Mühendisi ne iş yapar? Görevleri nedir?

Yalın üretim mühendisi işletme içerisinde yapılacak üretim faaliyetlerine, diğer bölümlerle de iş birliği içerisinde olarak rehberlik eder. Yalın üretim ile ilgili literatür araştırmaları yapar ve eğitim faaliyetleri hazırlar. Yalın üretim mühendisinin başlıca görevleri şunlardır;

  • Finans departmanı ile iş birliği yaparak, potansiyeli olan projelerin finansmanına öncelik tanınmasını sağlamak,
  • Prosedürler, kataloglar hazırlayarak organizasyonun içinde standart ölçü sağlamak,
  • İşletme içerisinde yürütülmekte olan önerileri sistemli olarak yürütmek,
  • Gerekli durumlarda üst yönetime sunulmak üzere rapor hazırlamak,
  • Verimlilik projelerinde yer almak,
  • Yalın dönüşüm stratejisi kapsamında yürütülen çalışmaların, bağlı olduğu plana uygun süreçte ilerlemesini sağlamak,
  • Sürekli iyileştirme faaliyetlerinde bulunmak.

Yalın Üretim Mühendisi Olmak İçin Gerekenler

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren mühendislik fakültelerinde yer alan lisans programlarından mezun olmak gerekir. Genel olarak endüstri, gıda, makine, mekatronik, elektrik gibi mühendislik bölümlerinden mezun olanlar, istekleri doğrultusunda yalın üretim mühendisi olarak belli bir dalda uzmanlaşır. Üniversitelerin matematik, istatistik gibi sayısal ağırlıklı bölümlerinden mezun olan kişiler de işletme yüksek lisansı yapmaları halinde yalın üretim alanında kariyer sahibi olur. Mühendislik fakültesinden mezun olan kişiler, eğitim kurumlarından Yalın üretim mühendisliği eğitimi alır veya yüksek lisans eğitimini tamamlayarak uzmanlık kazanır.

Yalın Üretim Mühendisi olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Yalın üretim mühendisi olmak isteyen kişiler üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra, bu alanda uzmanlaşmak için; 5S, Zaman etüdü, Kaizen, Proje yönetimi, İSG konularında eğitim alır. Temel programlama ve algoritma bilgisi olması avantaj sayılır. İş alanına göre bazı işletmeler robot, otomasyon, solid works, teknik resim ve SAP konularında tecrübe isteyebilir.

Yalın Üretim Mühendisi maaşları ne kadar?

Yalın Üretim Mühendisi mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Yalın Üretim Mühendisi maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Yalın Üretim Mühendisi maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Yalın Üretim Mühendisi maaşları farklılık arz etmektedir. Yalın Üretim Mühendisi maaşı en düşük 4.880 TL, en yüksek 13.740 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Yalın Üretim Mühendisi ortalamasına göre Yalın Üretim Mühendisi maaşı yaklaşık 8.250 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz