tatlidede

Optimum Denge Modeli - Tamer Dövücü Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Optimum Denge Modeli kimin eseri? Optimum Denge Modeli kitabının yazarı kimdir? Optimum Denge Modeli konusu ve anafikri nedir? Optimum Denge Modeli kitabı ne anlatıyor? Optimum Denge Modeli PDF indirme linki var mı? Optimum Denge Modeli kitabının yazarı Tamer Dövücü kimdir? İşte Optimum Denge Modeli kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 10.08.2022 21:00
Optimum Denge Modeli - Tamer Dövücü Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Tamer Dövücü

Yayın Evi: Altın Kitaplar

İSBN: 9789752118386

Sayfa Sayısı: 656

Optimum Denge Modeli Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

"ODM'ye göre insan doğasının iki temel bileşeni vardır. Bunlar bilmek ve yapmaktır. Ve bu bileşenlerin amacı insanın hayatta kalmasını sağlamak ve onu mutluluğa ulaştırmaktır...

Bilmek hayat ve kendimize ait anlamları doğru yere oturtmaktır... Yapmak bu anlamlara göre davranmak ve bu süreçte gereken yetenekleri geliştirmektir... Ve bilmekle yapmak bir süre sonra yapa-bilmeye ve yeterince ustalaşıldığındaysa olmaya dönüşür... Tamer Dövücü sizi bu olma yolculuğunda Optimum Denge Modeli'yle tanıştırıyor ve ilk olarak Türkiye'de geliştirilen bu felsefe, psikoterapi ve kişisel gelişimi birleştiren yeni "yaşam modeliyle" size rehberlik ediyor... Keyifli yolculuklar...

(Tanıtım Bülteninden)

Optimum Denge Modeli Alıntıları - Sözleri

  • Kierkegaard'ın dediği gibi: "Hayat ileri doğru yaşanır, Ama geriye doğru anlaşılır."
  • Hayat kitaplardan öğrenilmez. Yüzme öğrenmenin tek yolu ıslanmaktan geçer.
  • Vucudumuzdaki organlar, dokular veya hucreler birbirlerine baglidirlar. Bir gun bobrek cikip da “Ben ozgurlugumu ilan ediyorum. Greve gidiyorum ve daha fazla kan gelmezse isi durdururum. Pankreasa niye daha fazla kan gidiyo?!” seklinde konusursa o sistemin sonu yakindir. Ya da bir hucre kafasina gore bolunmeye kalkarsa buna “ozgurluk ve demokrasi” degil kanser denir. Ailede bireylerin sorumluluklari vardir ve birbirlerine karsi gorevlerini yerine getirmek durumundadirlar. Yoksa aile dagilir. Bir sirkette departmanlar birlikte hareket etmek zorundadirlar yoksa sirket batar. Ve toplumdaki insanlar ben ve biz i en azindan dengelemek zorundadirlar. Bir toplumdaki insanlar din, dil, irk, mezhep gibi farkliliklara gore tam bagimsiz hareket edemezler. Yoksa devlet olamazlar. Uluslararasi iliskilerde bile ulkeler tamamen ozgur ve bagimsiz olamazlar. Acik bir sistem oldugunuz surece karsilikli bagimlilik vardir. Ve insanlik dunyaya biz olarak bakmadigi surece denge ve duzen saglanamayacaktir ve savaslar bitmeyecektir.
  • Kierkegaard’ın dediği gibi: ‘ Hayat ileri doğru yaşanır, ama geriye doğru anlaşılır.’
  • "Kişi evde mutluysa işte de başarılı olur" klişesi yanlıştır. Doğrusu "iş yaşamıyla özel yaşamını dengelemeyi başaran kişi mutludur" olmalıdır...
  • Bilinçaltı içeriğe bakar. Bilinçse yapıya. Bu nedenle bilinçaltının tepkisel davranışları çoğunlukla sorun yaratır. Çünkü o yapıya değil içeriğe, yani görünene tepki vermektedir.
  • "Hayat ileri doğru yaşanır, Ama geriye doğru anlaşılır."

Optimum Denge Modeli İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Muazzam bir kitap. Hayatin matematiği yazılmış ve sayilara tam yerinde değer verilmiş. Bu kitabi okumadan önce ODM nin egitimini almanızı tavsiye ederim. (3oda1yalnızlık)

Optimum Denge Modeli PDF indirme linki var mı?

Tamer Dövücü - Optimum Denge Modeli kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Optimum Denge Modeli PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Tamer Dövücü Kimdir?

1967 yılında doğan Tamer Dövücü, A.Ü. Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında hayat, felsefe ve toplum üzerine okumaya başladı. Mezuniyet sonrası bankacılığı meslek olarak seçti ve 1993 yılında müdür unvanını aldı. Çoğu Genel Müdürlükte geçen 7 yıl boyunca ekonomik sistem ve işletme konularında bilgi sahibi oldu. Krediler ve Kurumsal Pazarlama bölümlerinde 3 yıl yönetici olarak çalışan Dövücü, bu yıllarda aynı zamanda yüksek lisans çalışmasını bitirdi ve ekonomi dalında doktora çalışmalarına başladı. Kişisel gelişim ve psikoloji, özellikle de yönetimde insan ilişkileri dikkatini çekiyordu.

1997 başında bankacılıktan ayrılıp, Londra’da bazı büyük Türk firmalarının temsilciliğini üstlenerek uluslararası iş dünyası üzerinde gözlem yapma fırsatı buldu.

Daha sonra İngiltere ve ABD’de NLP ve yönetimle ilgili practitioner, master practitioner ve trainers training eğitimlerine katılan Tamer Dövücü, “Türkiye’den NLP ve Sibernetik Uygulamaları I” kitabında deneyimlerini okuyucuları ile paylaştı. Bireysel (kişisel gelişim) NLP uygulamaları ve eğitimci olarak 20.000 saatin üzerinde deneyim sahibi oldu.

Dünyada konusunda en prestijli ve en büyük psikoterapi enstitüsü olan Milton H.Erickson enstitüsünün Türkiye’deki kurucu başkanı da olan Dövücü bu enstitünün ABD’ deki başkanıyla ve doktor ve psikologlardan oluşan bir ekiple birlikte 2 yıldır psikoterapi eğitimleri düzenlemektedir.

NLP’nin kurucusu Richard Bandler’ın Society of NLP organizasyonuna üye olup, ortak çalışmaktadır.

Türkiye’de ilk modelleme uygulamalarını yapmıştır. Neuro-Linguistic English ilk büyük çalışmadır. Tasavvufun modellenmesi ve kilo verme konusundaki çalışmaları belli bir aşama kaydetmiştir. Yurt içinde ilk NLP practitioner ve NLP master practitioner kurslarını açarak uzman yetiştirmiş ancak 2006 yılında bu eğitimleri bırakmıştır. NLP ve Kişisel Gelişim Dergisi’nde yayın yönetmeni olup, Beyaz Yayınlarının ayrıca yayın yönetmeni olarak pek çok kişisel gelişim kitabının editörlüğünü yapmıştır.

İş dünyası üzerinde de çalışmalar yapan Dövücü eğitimci, danışman ve mentör olarak Türkiye’nin belli başlı pek çok kurumuyla ortak çalışmalar yapmıştır. Bir ara Eczacıbaşı bayan voleybol takımının mentörlüğünü de yapan Dövücü, spor dahil pek çok alanda davranış bilimlerinin önemini yaşayarak öğrenmiştir.

2003 yılı sonundan bu yana Yeditepe Üniversitesiyle ortak çalışmalar yapan Dövücü, Yeditepe Üniversitesi Davranış Bilimleri ve NLP Uygulamaları ve Araştırmaları yöneticisidir.

Şu anda “Optimum Denge Modeli” adını verdiği disiplinler arası ortak bir model üzerinde çalışmaktadır.

Tamer Dövücü Kitapları - Eserleri

  • Optimum Denge Modeli
  • Türkiye'den NLP ve Sibernetik Uygulamaları

Tamer Dövücü Alıntıları - Sözleri

  • "Hayat ileri doğru yaşanır, Ama geriye doğru anlaşılır." (Optimum Denge Modeli)
  • Bilinçaltı içeriğe bakar. Bilinçse yapıya. Bu nedenle bilinçaltının tepkisel davranışları çoğunlukla sorun yaratır. Çünkü o yapıya değil içeriğe, yani görünene tepki vermektedir. (Optimum Denge Modeli)
  • Vucudumuzdaki organlar, dokular veya hucreler birbirlerine baglidirlar. Bir gun bobrek cikip da “Ben ozgurlugumu ilan ediyorum. Greve gidiyorum ve daha fazla kan gelmezse isi durdururum. Pankreasa niye daha fazla kan gidiyo?!” seklinde konusursa o sistemin sonu yakindir. Ya da bir hucre kafasina gore bolunmeye kalkarsa buna “ozgurluk ve demokrasi” degil kanser denir. Ailede bireylerin sorumluluklari vardir ve birbirlerine karsi gorevlerini yerine getirmek durumundadirlar. Yoksa aile dagilir. Bir sirkette departmanlar birlikte hareket etmek zorundadirlar yoksa sirket batar. Ve toplumdaki insanlar ben ve biz i en azindan dengelemek zorundadirlar. Bir toplumdaki insanlar din, dil, irk, mezhep gibi farkliliklara gore tam bagimsiz hareket edemezler. Yoksa devlet olamazlar. Uluslararasi iliskilerde bile ulkeler tamamen ozgur ve bagimsiz olamazlar. Acik bir sistem oldugunuz surece karsilikli bagimlilik vardir. Ve insanlik dunyaya biz olarak bakmadigi surece denge ve duzen saglanamayacaktir ve savaslar bitmeyecektir. (Optimum Denge Modeli)
  • Hayat kitaplardan öğrenilmez. Yüzme öğrenmenin tek yolu ıslanmaktan geçer. (Optimum Denge Modeli)
  • Kierkegaard’ın dediği gibi: ‘ Hayat ileri doğru yaşanır, ama geriye doğru anlaşılır.’ (Optimum Denge Modeli)
  • Kierkegaard'ın dediği gibi: "Hayat ileri doğru yaşanır, Ama geriye doğru anlaşılır." (Optimum Denge Modeli)
  • "Kişi evde mutluysa işte de başarılı olur" klişesi yanlıştır. Doğrusu "iş yaşamıyla özel yaşamını dengelemeyi başaran kişi mutludur" olmalıdır... (Optimum Denge Modeli)

Yorum Yaz