matesis
dedas

DEM Partisinin Kadın Mardin Adayları kesinleşti! İşte o adaylar

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimlerinde Mardin'de aday göstereceği kadın eşbaşkanları için Diyarbakır'da tanıtım etkinliği düzenledi.
  • 29.01.2024 13:25
DEM Partisinin Kadın Mardin Adayları kesinleşti! İşte o adaylar

Kentteki bir otelde gerçekleşen tanıtım etkinliğine, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin düzenlendiği salona, "Kadın iradesiyle yerel demokrasiye"ve "Dema jinan vîna jinan" pankartları asıldı. Ayrıca 11 dilde "Jin jiyan azadî" ve "Erkek devlet şiddetine karşı kadın iradesiyle yerel demokrasi” pankartları da salonda yer aldı.

EŞBAŞKANLIK MODELİ

Saygı duruşuyla başlayan programda konuşan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, tarihi anlara tanıklık edildiğini belirterek bu umut ve moralle 31 Mart seçimlerine gittiklerini söyledi.

“Yerinden ve yerelden demokrasi” diyerek yola çıktıklarını ifade eden Türkoğlu, "Eşbaşkanlık sadece kadınlar için hayata geçirilen bir model değildir. Eşbaşkanlık sistemi erkeklerinde eşit bir yaşamda sömürülmeden yer almasını sağlar ki, bugüne kadar yok sayılan toplumların irade beyanının adıdır."dedi.

Konuşmalardan sonra DEM Partisinin Mardin Kadın Adayları tanıtıldı.

İŞTE MARDİN'İN KADIN ADAYLARI

 

Aday tanıtım programında Derik ilçesinde eşbaşkan adayı olarak Songül Özbahçeci, Kızıltepe ilçesi için ise 
Hamdiye Bilek Turgay isimleri kesinleşerek tanıtımları yapıldı.

Mazıdağı ilçesinde DEM Partisinin kadın eşbaşkan adayı Kudret Uçuk olurken, Savur için ise Hatice Öncül eş başkan adayı olarak tanıtımları yapıldı.

Artuklu için DEM Partisinin kadın adayı Hayriye Filiz Yücesoy olarak kesinleşirken Dargeçit için ise Asya Gezer Dem Parti'den kadın eşbaşkan adayı olarak tanıtımları yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR VE NUSAYBİN ADAYLARI DEĞİŞTİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı olarak ikinci turda birinci olan Gülizar İpek yerine ikinci tur seçimlerinin yeniden sayılması ile Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından aday gösterilen Devrim Demir ile Nusaybin'de birinci ve ikinci turda da birinci olan Gülistan Duran Altuntaş yerine ikinci sırada olan Gülbin Şahin Dağhan aday olarak tanıtıldı.

Hatırlanacağı üzere DEM Partisi delegeleri tarafından bu iki aday değişimine tepki gösterilmiş ve bu tepkiler bir süre gündemde kalmıştı. 

 

Dem Partisinde Aday belirsizliği devam ediyor

 

DEM Parti'de Neler Oluyor? Mardin Büyükşehir'de aday krizi devam ediyor

 

DEM Parti'sinde ön seçim 1. Tur bitti! Adaylar belli oldu! İşte Sonuçlar

 

Editör: Sevgi As

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
01.02.2024 / 23:39

Demparti ye yakışmadı kayyum sistemi rezalet

Image
Ali
29.01.2024 / 19:18

Halkın iradesine kayyum atanıyor diye her gün bas bas bağıran bu parti günün sonunda kendi adaylarina kayyum atamis oldu.

Image
Ziyaretçi
29.01.2024 / 14:59

Nusaybin ve mardine dem parti kayyum atanmıştır vatana millete hayırlı olsun

Yorum Yaz