Yanis Varoufakis kimdir? Yanis Varoufakis kitapları ve sözleri
Yunan Ekonomist, Yazar, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis hayatı araştırılıyor. Peki Yanis Varoufakis kimdir? Yanis Varoufakis aslen nerelidir? Yanis Varoufakis ne zaman, nerede doğdu? Yanis Varoufakis hayatta mı? İşte Yanis Varoufakis hayatı...

Yunan Ekonomist, Yazar, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Yanis Varoufakis hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yanis Varoufakis hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Yanis Varoufakis hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 24 Mart 1961
Doğum Yeri:
Yanis Varoufakis kimdir?
Yunan ekonomist. Yunanistan'ın şimdiki Maliye Bakanıdır. Ocak 2015 genel seçimlerinde, SYRIZA partisini temsil ederek Yunan parlamentosuna seçildi ve iki gün sonra siyasi iktisatçı ve yazar olarak 27 Ocak 2015 tarihinde Aleksis Çipras'ın yeni hükümetinde göreve başladı.Varoufakis Yunanistan-Avustralya çifte vatandaşlığına sahiptir. Varoufakis, küresel ve Avrupa krizle ilgili güncel tartışmalara katılımcıdır ve Küresel Minotaur yazarıdır. Atina Üniversitesi'nde İktisat Teorisi Profesörü ve Valve Corporation'da özel bir danışmandır.
Yanis Varoufakis Kitapları - Eserleri
- Kızımla Ekonomi Sohbetleri
- Küresel Minotauros
Yanis Varoufakis Alıntıları - Sözleri
- Bedenen seyahat edemiyorsan da zihnen daima çok uzak yerlere gitmeye çalış, ancak bu sayede dünyayı hakkıyla tanıyabilirsin. Bu tutumun sana özgürlüğünü koruma şansı verecektir. (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- "Çıkarcı her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kişidir." (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- Bedenen seyahat edemiyorsan da zihnen daima çok uzak yerlere gitmeye çalış, ancak bu sayede dünyayı hakkıyla tanıyabilirsin. (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- Kar ancak gelecekteki genel talep güçlü olursa beklenebilir ve ne yazık ki geleceği bilmek mümkün değildir. Kesin olarak bilinen tek şey, ücretlerin ve faiz oranlarının düştüğü durumlarda güçlü talebin asla uzun ömürlü olamayacağıdır. Böylece ilginç ama trajik bir açmaz çıkar ortaya.: Büyük bir işgücü arzı ve yatırıma dönüşmemiş tasarruf bolluğu olan resesyon dönemlerinde, ücretlerin ve faiz oranlarının azalması bir işe yaramaz. Hatta resesyon bu nedenle daha da ağırlaşır. (Küresel Minotauros)
- İnsanoğlu bir hastalık, bu gezegenin kanseri. (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- "Hayvan ve bitkilerin soylarını tükettik, gezegendeki ormanların üçte ikisini yok ettik, göllerini zehirleyen asit yağmurları yarattık, toprağı erozyona maruz bıraktık ve nehirleri barajlarla kestik ya da kuruttuk ; atmosferimizi, okyanuslarımızı asitleştiren ve mercan resiflerini öldüren, buzdağlarını eritip deniz seviyelerini yükselten, iklim dengesini bozan ve koca ülkeleri tehdit eden korbondioksitle doldurduk. Kendi oksijen kaynağını zehirleyen astronotlar misali, tek sığınağımız biyosferi tehlikeye attık. " (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- Oscar Wilde, "Çıkarcı her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kişidir," diye yazmıştı. (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- Her kriz görevlilerin gücünü daha da artırır, çünkü kamuoyunda pisliği ancak onların temizleyebileceği izlenimi vardır. Mesele şu ki,problemi yaratmış olanların uygulayacağı "çözümler" daha da merkezileşmiş ve karmaşık bir güç yaratacak ve bu da suçluyu daha da vazgeçilmez kılacaktır. (Küresel Minotauros)
- Ne var ki,ABD politika belirleyicilerin öngöremediği bir şey vardı: küresel dengesizlikler esaslı bir değişmeyle tersine dönebilir ve ABD alışık olmadığı bir konuma düşerek açık veren bir ülke olabilirdi. (Küresel Minotauros)
- Eğer tespitimde yanılmıyorsam ve euro krizi bankacılık krizi olarak başlamış bir sistem hatasıysa, Avrupa'nun ilacı hastalıktan da beter bir şey demektir. Boğulmakta olan birinin yardımına iyi yüzme bilmeyen birini göndermeye benziyor bu:Hayata tutunmak için birbirine yapışıp hızla dibi boylayan iki kötü yüzücünün hazin sonunu izlersin. Tabii sözünü ettiğimiz bu iki yüzücünün biri euro bölgesinin açık veren devletleri, diğeri de Avrupa'nın bankacılık sistemi. (Küresel Minotauros)
- Ücretler düşükse daha çok kişi çalıştırmaları, faizler düşükse daha çok kredi kullanmaları beklenmez mi? Hiçte değil! CEO’ların antenlerini gelecekteki talebe yönlendirme alışkanlıklarına, neredeyse tek endişelerinin gelecekteki ürün çeşitlerinin bunları alacak yeterli sayıda tüketici bulup bulamıyacağı olduğunu hatırlayacak olursak, ücretlerdeki gerileme gelecekteki talep için kötü bir belirti olarak yorumlanabilir. Sendikaların ve bağımsız işçilerin daha az ücrete razı olması, şirket yöneticilerini işlerin kötü gittiği sinyalini verir. Buda ardından talep de azalmaya yol açar. Faiz oranlarının düşmesi de benzer bir anlamı ifade eder: Merkez Bankası’nın yapacağı bu türden herhangi bir açıklama CEOları şirketin faiz ödemeleri düşecek diye coşkuya gark etmez bilakis onları dehşete düşürüp şunu düşünmeye yöneltir: “Merkez Bankası böyle yaptığına göre, durum sahiden de kötü olmalı!” (Küresel Minotauros)
- Bir bakıma zenginler daha da zengin olmanın zekice ve etkili bir yolunu bulmuştu:kağıt üzerindeki değerlerden yararlanıyor, toplumun en yoksullarının düşlerini, özlemlerini ve en sonunda da çaresizliklerini bu kağıtlarla(teminatlı borç senetleri) paketleyip satıyorlardı. (Küresel Minotauros)
- İnsanlar kibarmış gibi yapan doymak bilmez yaratıklardır. Buldukları ilk fırsatta çalar, yağmalar, haydutluk ederler. (Küresel Minotauros)
- Verilen küçük krediler parçalara bölünüyor, farklı risk derecelerine sahip paketlerin içine karıştırılıyor. ve tüm dünyada satışa çıkıyordu. Böylece mali riskin yayılıp dağıldığı ve bazı borçlular batacak olsa bile kimsenin ciddi bir tehlikeyle karşılaşmayacağı söylenmekteydi. ( 2008 krizini anlatıyor.) (Küresel Minotauros)
- "Dünyayı döndüren paradır!" Bu deyimi sık sık duyarsın. İnsanlığın inanılmaz derecede bencil ve kötümser bir tasviri olsa da maalesef haklılık payı yüksek. (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- Tüm bebekler çıplak doğar ancak çoğunluğu paçavralar giyerken bazıları en iyi butiklerden satın alınan pahalı elbiseler giyer. Biraz büyüdüklerinde bazıları okula altı delik ayakkabıyla gitmeyecekleri günün hayalini kurarken, şanslılar son model iPhone gibi farklı hediyeler tercih ettikleri için aileleri onlara ne zaman giysi getirse suratları asılır. (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- "Mutluluğun anahtarı onu aramamaktır. O rengarenk kelebek gibidir: Ne kadar kovalarsan senden o kadar uzağa kaçar. Ancak dikkatini diğer şeylere verirsen gelip yavaşça omuzunda duracaktır." (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)
- "Parayı politikadan çıkarabilirsin, ama politikayı paradan çıkaramazsın." (Kızımla Ekonomi Sohbetleri)