tatlidede

2022 asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL, zam görüşmeleri ne zaman? Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması AGİ dahil-hariç asgari ücret kaç TL'ye çıkacak?

Asgari ücret son dakika gelişmeleri bireylerin gündeminde yer alıyor. Yeni yıla kısa bir süre kalırken asgari ücret zam görüşmelerine gözler çevrildi. Zam oranın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Peki 2022'de asgari ücret ne kadar olacak, görüşmeler ne zaman başlayacak?
  • 09.11.2021 17:22
2022 asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL, zam görüşmeleri ne zaman? Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması AGİ dahil-hariç asgari ücret kaç TL'ye çıkacak?

Asgari ücret ile ilgili detaylar için geri sayılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri bekleniyor. Milyonlarca kişi yeni asgari ücretin ne kadar olacağını ve zam oranını merak ediyorlar.

Peki net ve brüt asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zam görüşmeleri ne zaman?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Posta'da yer alan habere göre asgari ücrete 2021 yılında geçerli olmak üzere yüzde 21.56 oranında zam yapılmıştı. Bu da 500 liralık artışa denk geliyordu.

Asgari ücrete yapılan zam enflasyonun üzerinde gerçekleşmişti. Geçen yıl kasımda yıllık enflasyon yüzde 14’tü. Yani bu oranın 7 puan üzerine çıkılmıştı.

Bu yıl ekim itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 19.89 oldu. Kasımda da artışın sürmesi bekleniyor. Yine enflasyonun 7-10 puan üzerinde bir zam yapılırsa toplam zam yüzde 30 civarı olabilir.

Bu da 3.500-3.700 lira arası asgari ücret anlamına geliyor. Net rakam aralıktaki pazarlıkta ortaya çıkacak.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN?

Bakan Bilgin, asgari ücretin belirlenmesine yönelik kapsamlı bir kamuoyu çalışmasının yapılacağını belirterek, "Aralık'ta Asgari Ücret Komisyonu toplanacak.

Anket ve araştırma sonuçları daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız.

Bunu, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz