matesis
dedas

Juan Manuel De Prada kimdir? Juan Manuel De Prada kitapları ve sözleri

Yazar, Editör, Politikacı Juan Manuel De Prada hayatı araştırılıyor. Peki Juan Manuel De Prada kimdir? Juan Manuel De Prada aslen nerelidir? Juan Manuel De Prada ne zaman, nerede doğdu? Juan Manuel De Prada hayatta mı? İşte Juan Manuel De Prada hayatı...
  • 27.06.2022 17:00
Juan Manuel De Prada kimdir? Juan Manuel De Prada kitapları ve sözleri
Yazar, Editör, Politikacı Juan Manuel De Prada edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Juan Manuel De Prada hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Juan Manuel De Prada hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Juan Manuel De Prada hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 31 Ocak 1970

Doğum Yeri: Yaracuy, Venezuela

Juan Manuel De Prada kimdir?

Yazar, editör ve politikacı. 1980 yılında Yaracuy – Venezuela’da dünyaya gelen yazar, ilk kitabını 2004 yılında katıldığı Sanat ve Edebiyat Yarışması’nda kazandığı birinciliğin ardından yayımlamıştır. O tarihten itibaren kısa öykü, kurgu edebiyatı, edebiyat kuramı, araştırma ve politika üzerine verimli bibliyografik çalışmalar yapmaya devam eden Parada’nın, Venezuela Yanarken ve Diğer Öyküler (Quemando a Venezuela y otros relatos - El perro y la rana Yayınevi, 2006). General’in İzi ve On İki Öykü (El rastro del General y otra docena de cuentos - Parada Creativa Yayınevi, 2010). Hikâyeye Giden Yol veya Kısa Anlatım (Caminos del cuento o contar de súbito Escuela Literaria del Sur Yayınları, 2011). İsyan Şiiri (Poética de la rebeldía - Parada Creativa Yayınevi, 2012). Sonsuz Antoloji, Yeni Venezuela Öykücülüğü (Antología sin fin, novísimo cuento venezolano - Senzala Yayınları, 2013). İşgal ve Diğer Öyküler (La Invasión y otros cuentos - El perro y la rana Yayınevi, 2013) isimli kitapları yayımlanmıştır.

Juan Manuel De Prada Kitapları - Eserleri

  • Kukular Kitabı
  • İşgal ve Diğer Öyküler

Juan Manuel De Prada Alıntıları - Sözleri

  • Çünkü korktuğu bir şey varsa(en azından dün öyle düşünüyordu )o da, insanlık tarihi içinde sürüklenmek; hayatını yüzü ve izi olmadan, sadece bir doğum tarihiyle geçirenlerden biri olmaktı. (İşgal ve Diğer Öyküler)
  • "Kendisi, bu dünyada sahiden arzulanacak bir kadın varsa, bunun kadın heykelleri olduğunu söyler, çünkü ona göre heykelin sessizliği ve kımıltısızlığı biz erkekleri, diğer kadınların (yani et, kemik ve ruhtan olanların) muzdarip olduğu histeriden, hiç olmadı başlı başına kadın psikolojisinin şerrinden korur." (Kukular Kitabı)
  • Nesnelerin evrensel krallığı; bizleri kelimelerden soyutlayan vahşi bir diktatörlük olarak ortaya çıktı. (İşgal ve Diğer Öyküler)
  • "Yeşilliklerin orta yerinde kara bir orman canlısı gibi, dörtayak üstünde durmaya razı gelen Tutsi kadınları, Avrupalıların aşağılama saydığı bu duruşu bir üstünlük, bir imtiyaz göstergesi olarak görüyorlarmış. Savaşçılar vücutlarına girip çıkarken, onlar hiç enerji harcamadan zevkin kollarında savrulurlarmış." (Kukular Kitabı)
  • "Hangi cinsiyetten olursa olsun bütün okurların, bu kitapta her zaman arzulayıp da asla hayal etmeye cüret edemedikleri şeyleri bulacaklarına şüphe yok." (Kukular Kitabı)
  • "Yazgıları bir daha aklanmamak üzere kararmış bir kadınlar topluluğu olan müzmin bekârlar, öğle sonralarını, sevgililerinin kendilerine dinozor ya da buzul çağının ortalarında bir vakit yazdığı, mürekkebinin gözyaşlarıyla dağıldığı, yanılsamalar ve evlilik vaatleriyle bezeli mektupları tekrar tekrar okuyup, ibadetlerinin bir muhatabı olduğuna yegâne kanıt olan solmuş bir portreye baka baka geçirir." (Kukular Kitabı)
  • Anılarım kırık şişeden farksız. (İşgal ve Diğer Öyküler)

Yorum Yaz