matesis
dedas

Amak'ın açıklamalarına AK Parti'den cevap geldi

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Ali Amak’ın Mayıs Ayı Meclis Toplantısında yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, yapılan açıklamaların 'beyhude' olduğuna işaret edildi.
  • 04.05.2024 17:04
Amak'ın açıklamalarına AK Parti'den cevap geldi

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Ali Amak’ın Artuklu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda Önceki dönem Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, teşkilat mensupları ile belediye meclis üyeleriyle ilgili yaptıkları iddia edilen üsulsüzlük açıklamalarına yönelik AK Parti Mardin İl Başkanlığı'ndan karşı yazılı açıklama geldi.

AK Parti İl Başkanı Vahap Alma'nın imzasıyla haber merkezlerine gönderilen yazılı açıklamada; Mehmet Ali Amak’ın yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı kaydedilerek, açıklamaların manipülasyon içerdiği ve şimdiden hizmet üretmemek için algı oluşturma çabası taşıdığının altı çizildi. 

Söz konusu açıklamaların beyhude olduğuna vurgu yapılarak, "Öncelikle kendi geçmişlerini sorgulamaları gerektiğini, ayrıca bahane üreterek başaramama kaygısına kapıldıklarını mı düşünmemiz gerekiyor. Artuklu’da seçimin hemen ardından başlanılarak ve hala da devam eden sözde yıpratmalarla ima etmeye, hedef göstermeye çalıştıkları nedir? Artuklu mudur? Mardin midir?

Geçmiş dönemde AK Parti belediyelerinin yaptığı hizmetler gün gibi ortadadır. İlçelere hizmet etmek adına hiçbir emek ve harcamadan kaçınılmamıştır. Yollar, kaldırımlar, yeşil alanlar, spor kompleksleri, öğrenci bursları, sokak sağlıklaştırılması, kentsel dönüşüm yeni su depoları, doğalgaz, yeni çocuk parkları ve daha birçok konuda hizmetler yapılmış ve yapılmaya devam ediliyor. AK Parti de asla olmayan, fakat geçmişte ve hala da devam eden sözüm ona partilerinin ve belediyelerinin harcamaları İdeolojik saplantılar uğruna çarçur edilmiştir. AK Parti belediyelerinde bu asla ima edilemez. Bizde esas olan hizmettir. Vatandaşın memnuniyetidir. "

SU HATTI ARIZASINA KOMPLO İMASI MANİDARDIR!

Daha öncede belirli sebeplerden dolayı defalarca patlayan ve ekiplerce hemen onarımı yapılan su hattının, 31 Mart seçimin hemen ardından tekrar arıza verildiğinin hatırlatıldığı açıklamanın devamında "Su hattındaki arızalar imalı bir şekilde dile getirerek komplo teorilerinin arkasına sığınmak manidardır. Beyaz sudan gelen hattın yetersiz kaldığı ve bununla ilgi çalışmaların yapıldığı ve bizlerin girişimleriyle inşallah en kısa zamanda yeni isale hatlarının devreye girmesiyle genelde Mardin’in rahat bir nefes alacağını belirtmek isteriz."

"PERSONEL KONUSU ALGI OPERASYONUDUR"

AK Partili Belediye Meclis Üyelerimizin toplantıda belirttiği gibi, söz konusu yapılan işçi alımlarının tüm meclis üyelerinin verdiği karar üzerine alındığı, çalışma koşullarının yine aynı şekilde meclis üyelerinin toplu olarak verdikleri karar üzerine yapıldığını herkesin bildiğinin ifade edildiği açıklamaya şöyle devam edildi: "İl başkanımız, ilçe başkanımız, MKYK ve milletvekillerimiz zikredilerek ithamlarda bulunmaları algı operasyonlarının bir parçasıdır. Yine geçmişte sözüm ona partilerin ve belediyelerinin nerden ve hangi şartlarda işçi aldıklarını ve nerelerde çalıştırıldıklarını tüm kamuoyu biliyor. Bu gibi söylemlerinin arkasına saklanmak hizmetten kaçınmaktır."

HİZMETE ODAKLANILMALI
"Seçimler demokratik yollarla halkın oylarıyla kazanılıldığını, belediye başkanı olunur ve bizlerin en çok önemsediği şekliyle halkımızın iradesine saygı duyulur. Bizlerde aynı şuurla saygı duyuyoruz. Fakat belediye başkanlığını kazanmış biri olarak halkın iradesiyle halka hizmete odaklanmak gerektiğini ve bu konuda bizler de güzel memleketimizin refahı için elimizden geleni asla esirgemeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Binaenaleyh hizmet dışında başka şeylerin ardına sığınma politikasına başvurmanın milletimiz ve memleketimize fayda sağlamayacağını belirtmek isteriz. Şu aşamada kaybedecek olan yalnızca Artuklu olur, Mardin olur."

"MAZERETLERİN ARKASINA SIĞINMAYIN"

Bir kez olsun ideolojik fikirleri ve hareketleri bir kenara bırakıp korkutmadan, ürkütmeden aynı şekilde algı oluşturmadan da sadece hizmete yönelik çalışma yapılmasının arzulandığının işaret edildiği açıklama şu ifadelerle tamamlandı: "AK Parti’nin en büyük başarısı hiçbir zaman bahanelere sığınmadan yaptığı hizmet ve icraat politikasıdır. Her iki kişiden birinin oyunu almışsa engin düşüncesinden ve ferasetindendir. Bizlerin tek tavsiyesi şu olacaktır. Eğer gerçekten halka hizmet ederek millet partisi imajını kazanmak istiyorlarsa mazeretlerin arkasına sığınmadan, sadece siyasi söylem algı üretmek yerine canla başla bu necip millete hizmet etmelerini tavsiye ediyoruz."

 

Başkan Amak'tan,  AK Parti'ye Zehir Zemberek Açıklama

Editör: Gülten Akgül

Yorumlar

Image
Memleket sevdalisi
05.05.2024 / 22:18

Görünen köy klavuz istemez

Image
Bi Ziyaretçi
05.05.2024 / 11:58

İsim isim soyisim soyisim açıklama yapsalar insan içine çıkamazsınız be. Mardin de kim kimin akrabasi kim nerde olduğunuda millette biliyor

Image
Ziyaretçi
04.05.2024 / 21:57

O değil de Artuklu Belediye Başkanının iddialarını çürütecek belgeleri kamuoyuna açıklayın mahcup olsun. Cevap, biraz topu taca atmak gibi geldi, inandırıcı değilsiniz mümin kardeşlerim.

Image
Ziyaretçi
04.05.2024 / 19:03

Biz vatandaş olarak şahitiz bunlara Başkan doğru söylüyor

Yorum Yaz