matesis
dedas

Tarık Aygün kimdir? Tarık Aygün kitapları ve sözleri

Yazar Tarık Aygün hayatı araştırılıyor. Peki Tarık Aygün kimdir? Tarık Aygün aslen nerelidir? Tarık Aygün ne zaman, nerede doğdu? Tarık Aygün hayatta mı? İşte Tarık Aygün hayatı...
  • 29.05.2022 05:00
Tarık Aygün kimdir? Tarık Aygün kitapları ve sözleri
Yazar Tarık Aygün edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Tarık Aygün hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Tarık Aygün hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Tarık Aygün hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1969

Doğum Yeri: İstanbul

Tarık Aygün kimdir?

1969 yılında İstanbul'da doğdu. İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim dalında yüksek lisans yaptı.

Tarık Aygün Kitapları - Eserleri

  • Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem

Tarık Aygün Alıntıları - Sözleri

  • Efendi ikili bir anlam taşır, bir yanıyla köle sahibi olan ya da toplumsal hiyerarşide üstte olan ve emretme yetkisine sahip kişileri, ikincisi ise uslu, yerleşik "değerlere" karşı boyun eğen, uyumlu vatandaşları tanımlar. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Üniversite öğrencileri, okullarını terk edip köylere dağılarak, köylüleri vergi vermemek ve içki içmemek üzere örgütlemeye uğraştı. Amaç İngilizleri; en büyük gelir kaynağı olan vergi ve içkiden elde edilen paralardan mahrum etmek, Hindistan'ı sömürebilmek için geniş bir ağ kuran hükümetin politikalarını zaafa uğratmaktı. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Özgürlüğün önündeki asıl engel; egemenler değil, küçük iktidarları için kendi özgürlüklerini, egemenlere devredenlerdir. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Yalnız 1486 -1641 yılları arasında, yılda ortalama dokuz bin hesabıyla, sadece Angola'dan 1389000 köle getirilmişti. 1580 ile 1680 arasındaki yüzyıl içinde, Angola ve Mozambik'ten Brezilya'ya bir milyondan fazla köle taşındı. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Kurulu düzen, şiddetin alışkanlık haline getirilmiş bir biçiminden başka bir şey değildir. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • 'Bekleyin' sözcüğü daima 'hiç bir zaman' anlamına gelmiştir. Bu sözcük, hayal kırıklığı hilkat garibesinin doğumuna imkan vermek için, duygusal stresi bir an için azaltan bir sakinleştiriciden başka bir şey değildir. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Çoğu kişinin eğilimi, her şeyi içerebilecek kadar kaypak, herkesi içerebilecek kadar popüler olan görüşlerden yanadır... Biz bir 'jumboizm' çağında yaşıyoruz. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Sivil itaatsizlik insanların "tatminsizliğine" karşı da, ahlaki bir sınır arayışını temsil eder. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Onlara boyun eğerseniz, karşılaştığınızda iyi davranırsanız ve size karşı söyledikleri konusunda onları sorgulamazsanız sizi iyi bilirler. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)
  • Bauman,modern toplumu sarsabilecek en önemli direniş mevzisinin "itaatsizlik" oluğunu iddia eder ve insanın kendi kaderini eline alabilmesi için eylemde olması gerektiğinin altını çizer. (Efendiliğin Reddi Sivil İtaatsizlik ve Doğrudan Eylem)

Yorumlar

Image
altuğ uygun
26.10.2022 / 11:19

beni aratıfull beni

Yorum Yaz