tatlidede

Yusuf Kaplan kimdir? Yusuf Kaplan kitapları ve sözleri

Köşe yazarı, Yazar Yusuf Kaplan hayatı araştırılıyor. Peki Yusuf Kaplan kimdir? Yusuf Kaplan aslen nerelidir? Yusuf Kaplan ne zaman, nerede doğdu? Yusuf Kaplan hayatta mı? İşte Yusuf Kaplan hayatı...
  • 30.06.2022 18:00
Yusuf Kaplan kimdir? Yusuf Kaplan kitapları ve sözleri
Köşe yazarı, Yazar Yusuf Kaplan edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Yusuf Kaplan hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yusuf Kaplan hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Yusuf Kaplan hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1964 Sarkışla

Doğum Yeri:

Yusuf Kaplan kimdir?

1964 senesinde Sarkışla'da doğan Yusuf Kaplan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Ardından 1986 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü, Sinema-TV Ana Sanat dalından mezun oldu.

1991 senesinde East Angila Üniversitesi'nde "Story-Telling and Myth-Making Medium: Television" adlı master tezi hazırlayan Kaplan, 1992 senesinin Nisan ayında da Londra Üniversitesi ve Middlesex Polytechnic'te Dr. Roy Armes'ın danışmanlığında doktara yaptı.

İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kayıtlar, Kitap Dergisi, Girişim, İslam, Kadın ve Aile gibi dergiler ile, Zaman ve Milli Gazete gibi günlük gazetelerde çeşitli yazı, röportaj ve çevirileri yayımlanan Yusuf Kaplan bir süre de Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

5 Şubat 2006'ya kadar TV5 Genel yayın Koordinatörlüğü yaptı, daha sonra TVNET'in kurucuları arasında yer aldı.

Şu an Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Yusuf Kaplan Kitapları - Eserleri

  • Televizyon
  • Anti-Komünalin Kapitalizmin Sonu

Yusuf Kaplan Alıntıları - Sözleri

  • Kısacası, öykü-anlatma sanatı ve mit-üretme olayı ölmemiştir çağdaş toplumlarda. Aksine televizyonun yaşamımıza girmesiyle birlikte öykü anlatma sanatı ve mit-üretme gerçeği ve gereksinimi yepyeni boyutlar kazanmıştır. Günümüzdeki toplumlarda televizyonun başlıca öykü anlatan ve mit üreten araç olduğu gerçeğini herkes rahatlıkla görebilmektedir (Televizyon)
  • Bir sanat ve kültürel dışavurum aracı olarak televizyon, Christopher Anderson'un dediği gibi bir "kültürel çöplük"tür. (Televizyon)
  • "Çağdaş kültürün somut bir örneği olan televizyon, karmaşık bir kültürel formdur. Televizyon, kendisini, toplumsal yaşamın akışından, inişlerinden ve çıkışlarından soyutlayamaz." (Televizyon)
  • Televizyon, çağdaş toplumlarda pek çok açılardan bir aile aracıdır. Televizyon dramlarında, özellikle de seriyallerde anlatılan öykü olayları aileler etrafında gelişir, Televizyon dramlarını ilgilendiren sorunlar/olaylar temelde toplumbilimseldir. (Televizyon)
  • Her bir televizyon program türü, ayrıcalıklı bir kültürel form oluşturmakta ve televizyonda gösterilen tüm televizyon program türlerinin kendilerine özgü sanatsal nitelikleri bulunmaktadır. (Televizyon)
  • Tüm kendinden önceki sanat biçimlerinin yeniden temsil edilmesine olanak sağlayan bir araç olarak televizyon, ilkel toplumlardaki ritüellerin yaptığı şeyleri "çağdaş" toplumlarda yapmakta ve bugünkü toplumlarda yepyeni mitlerin üretilmesine önayak olmaktadır. (Televizyon)
  • "Islam medeniyeti ve onu çevreleyen 'ilim ve tahsil' birikimi üç tipoloji ve üç bilgi disiplinine mebnidir ; "âlim ve ilim, arif ve irfan, hâkim ve hikmet" (Anti-Komünalin Kapitalizmin Sonu)
  • Mesele derin, Allah kerim... (Televizyon)
  • Yeni ve farklı bir kültürel dışavurum aracı olarak televizyonunun en belirgin, tanımlayıcı özelliği bence, onun "çağdaş" toplumlardaki en önemli öykü anlatma aygıtı olmasıdır. (Televizyon)
  • Tuhaf bir dünyada yaşıyoruz: Her şeyin çivisinin söküldüğü, metamorfoza uğradığı, çivisiz ve de çilesiz bir dünya burası. (Televizyon)

Yorum Yaz