tatlidede

Chad Orzel kimdir? Chad Orzel kitapları ve sözleri

Fizik Profesörü Chad Orzel hayatı araştırılıyor. Peki Chad Orzel kimdir? Chad Orzel aslen nerelidir? Chad Orzel ne zaman, nerede doğdu? Chad Orzel hayatta mı? İşte Chad Orzel hayatı...
  • 06.08.2022 08:00
Chad Orzel kimdir? Chad Orzel kitapları ve sözleri
Fizik Profesörü Chad Orzel edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Chad Orzel hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Chad Orzel hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Chad Orzel hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Chad Orzel kimdir?

Chad Orzel Union College`da fizik profesörüdür, kendini fizik öğretmeye ve araştırma yapmaya adamış bir bilim insanı. Doktora çalışmasını 1997 yılında Nobel ödülünü paylaşanlardan William Daniel Phillips ile birlikte yaptı. Şu anda atom, molekül ve optik fizik alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

Chad Orzel Kitapları - Eserleri

  • Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?
  • Einstein'ın Köpeği

Chad Orzel Alıntıları - Sözleri

  • Üzgünüm, ama her zaman her istediğini elde edemezsin. Ama biliyorsun, bazen çabalarsan, ihtiyacın olanı elde ettiğini görebilirsin. (Einstein'ın Köpeği)
  • Kuantum kuramı yalnızca olasılıkları hesaplamanızı mümkün kılar ;mutlak sonuçları değil. (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • Klasik ışık dalgalarıyla uğraştığımızda bir dalganın bir kısmının filtreden nasıl geçebileceğini anlamak kolaydır. Oysa ışıktan fotonlar olarak bahsettiğimizde, filtre ya hep ya hiç demek gibidir. Bir foton filtreden ya geçer ya da filtre onu yutar. Fotonların "parçaları" yoktur. (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • Sıfır noktası enerjisi muhtemelen belirsizlik ilkesinin en önemli tezahürlerinden biridir. Varlığı, evrenimizi oluşturan bütün parçacıkların kuantum niteliğinin doğrudan sonucudur. (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • Aspect'nin deneyleri, dünyanın, Einstein'ın savunduğu; 1935 tarihli Einstein, Podolsky ve Rosen imzalı makalede sunulduğu biçimde görülmesinin gürültülü bir yenilgiye uğraması anlamına geliyordu. EPR makalesi yanlış olsa da parlak bir yanlıştı; fizikçileri yerel olmamanın felsefi açılımlarıyla uğraşmaya zorlamıştı. Makalede sunulan fikirlerin incelenmesi, kuantum evrenimizin tuhaf niteliğine dair anlayışımızı derinleştirmişti. EPR makalesinde kullanılan kuantum dağınıklığı fikrinin de kuantum gerçekliğinin yerel olmayan niteliğini kullanarak inanılmaz şeyler yapmamızı mümkün kılacağı anlaşıldı. (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • Br kuantum ölçümünün nasıl sonuç vereceğini önceden bilmenin bir yolu yoktur. (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • Fiziğin bütün amacı, evreni betimlemek için matematiği kullanmaktır (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • Belirsizlik ilkesi bizi, evrenin nasıl işlediğine dair anlayışımızı tamamen yeniden düşünmeye zorlar. Hareket halindeki tek tek parçacıklara bakışımızı değiştirmekle kalmaz, mikroskobik düzeyde maddenin yapısı açısından da derin sonuçları vardır. (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)
  • 'Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum, ama ben kendimi deniz kıyısında oynayan, büyük hakikat okyanusu keşfedilmemiş önümde uzanırken şurada daha düzgün bir çakıl, burada daha güzel bir kabuk bulduğu için eğlenen bir çocuğa benzetiyorum yalnızca.' (Hakikat okyanusu: Evrenin anlamadığımız %96'lık kısmı) (Einstein'ın Köpeği)
  • “Kemiğimi bulamıyorum." dedi. "Nerede biliyor musun?" “Nerede olduğuna dair bir fikrim yok," dedim. “Ama hangi hızla yol aldığını kesinlikle söyleyebilirim." Bu cevap üzerine bir sessizlik oldu, kafamı kaldırıp baktığımda mel mel bana baktığını gördüm "Bu bir fizik esprisi," diye açıkladım; böyle bir açıklama işlere her zaman bir komiklik katar. "Heisenberg'in belirsizlik ilkesi, bilirsin? Bir nesnenin konumundaki belirsizliğin, momentumundaki belirsizlikle çarpımı Planck sabitinin dört pi'ye bölümünden büyüktür ya? Bu da bir belirsizlik küçük olduğunda, diğerinin çok büyük olması gerektiği anlamına gelir hani?" Şimdi artık dosdoğru yüzüme bakıyor, neredeyse hırlıyordu "Kes şunu!" (Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?)

Yorum Yaz