tatlidede

DEVA Partisi, istifaları yalanladı

DEVA Partisi Mardin İl Başkanlığı, gazetemiz haber merkezine de gönderilen ve Sosyal Medya Hesaplarında paylaşılan partilerinden toplu istifa haberlerini yalanlayarak söz konusu yönetim kurulu üyeleri ile üç ilçe başkanının görevden alındığını açıkladı.
  • 27.08.2022 21:33
DEVA Partisi, istifaları yalanladı

Deva Partisinden Midyat, Dargeçit ve Mazıdağı ilçe başkanları ile İl yönetim ve disiplin kurulu üyelerinin aralarında olduğu DEVA Partili isimlerin toplu istifalarına dair yaptıkları yaptığı basın açıklamasından sonra Deva Partisi İl Başkanlığı da bu açıklamayı yalanlayan bir basın açıklaması yaptı.

Midyat İlçe Başkanı Mehmet Beşir Romioğlu, Dargeçit İlçe Başkanı Sadık Günel ve Mazıdağı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Aydın'ın Deva Partisi Mardin İl Başkanlığı tarafından görevden alındığı işaret edilen açıklamada Cemalettin Yıldız gibi açıklamada ismi geçen ve istifa ettiği bildirilen isimin de partideki görevinin başında olduğu ve kendi sosyal medya hesapından "Bazı Sosyal Medya Hesaplarında Partimden ve Görevimden istifa ettiğim yönünde Asılsız haberler paylaşılmaktadır. Deva Partisinde görevimin başındayım..." paylaşımını yaptığı bildirildi. 

Deva Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı haber sitelerinde ve şahsi sosyal medya hesaplarında Deva Partisi Mardin il teşkilatında ve ilçe başkanlarından istifalar olacağı yönünde haber yapılması üzerine İl Başkanlığımızca bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

8 İLÇEDE TEŞKİLATLANMA

Deva partisi Mardin il teşkilatı 8 ilçesinde teşkilatlanmış ve çok yoğun tempoda çalışan halkımızın umudu olma yolunda fedakarca çalışan kadrolardan oluşmaktadır.
Bu yapının Sn Ali Babacan’ın temelini attığı ve Deva Partisinde hayat bulduğu ilkeler bazlı siyaset yeni bir siyasi kültür ve anlayışı inşa etmektedir.

GENEL MERKEZ OLURU İLE YOL AYIRIMINA GİTTİK

Bu anlayışın hakim kılınması, parti tüzüğümüz ve programımızın eksiksiz tatbiki ile mümkündür. Parti tüzük ve programına uygun davranmayan bazı il yönetim kurulu üyelerimizle yolumuz
23.07.2022 tarihinde genel merkezimizin oluru İle ayırmış bulunmaktayız.

Bir süredir bazı ilçelerimizde yeniden yapılanma ve güçlendirme çalışmaları başlatılmıştır.
Bu yenilenme çalışmaları bir nevi seçim hazırlığıdır ve seçimlere çok daha güçlü girmek için yapılan hazırlıklardır.

Bu kapsamda Genel merkezimizin bazı ilçe başkanlıklarımızı güçlendirme yönündeki girişimleri ve kararları olduğu doğrudur ve bu çalışmalardan il ve ilçe başkanlarımızın da haberi vardır.

BR YIL ÖNCE İSTİFA ETMİŞ

Yine paylaşılan metinde istifa ettiği öne sürülen Cemalettin Yıldız ve Serkan Budak bu paylaşımlardan habersizler ve partimizde görevlerinin başındadırlar. Halime Demir ise 1 yılı aşkındır partimizle hiç bir alakası olmayan daha öncede sosyal medya üzerinden istifa eden bir şahıstır.

İTİBAR SUİKASTI YAPILMAK İSTENİYOR

Özetle daha önce partimizde yolları ayrılmış (bazı) eski yol arkadaşlarımızın bugün istifa algısı yaratmaya çalışması ve bunu kopyala yapıştır mesajlarla paylaşmaları deva partisine bir itibar suikastıdır. Deva Partisi Türkiye’de ve Mardin'de sosyal medya hesapları İle kurulmadı bununla da yıkılmayacaktır."

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz