tatlidede

“Eğitimle Yeniden Buluşma Projesi” meyvelerini vermeye başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan “Eğitimle Yeniden Buluşma” Projesi kapsamında Mardin’de çeşitli nedenlerle eğitime ara veren 909 öğrenci eğitime tekrar kazandırıldı.
  • 26.01.2023 18:13
“Eğitimle Yeniden Buluşma Projesi” meyvelerini vermeye başladı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulan kayıt komisyonu sokak sokak ev ev gezerek, öğrencilerin yeniden okula başlamaları için çalışmalarını sürdürüyor.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer öncülüğünde başlatılan “Eğitimle Yeniden Buluşma” Projesi kapsamında Mardin’de çeşitli nedenlerle eğitime ara veren öğrencileri yeniden eğitime tekrar kazandırmak için kolları sıvadı.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ve kayıt komisyonu ile beraber Artuklu ilçesinde kayıt dışı olan öğrencilerin ailelerini ziyaret etti.
İl Müdürü Murat Demir ve komisyon üyeleri, ilk olarak Çubuk Mahallesi’nde ikamet eden Muhammed Berat Güneri adlı öğrencinin ailesini ziyaret etti.


"MUHAMMED BERAT, OKUYARAK AİLE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK"
Babası işitme engelli olduğu için çalışıp ailesine katkı sağlamak isteyen Muhammed Berat ve ailesiyle uzun uzun konuştu. Muhammed Berat ve 3 kardeşinin eğitim ve servis giderlerini Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacağının sözünü vererek aileyi ve öğrenci okula devam etme konusunda ikna etti.
Muhammed Berat’ı MESEM El Sanatları bölümü 9. sınıfa kaydederek eğitime tekrar kazandırdı. Muhammed Berat böylece hem eğitimine devam edecek hem de aile ekonomisine katkı sunacak.


"EĞİTİM MASRAFLARINI KARŞILAYACAKLAR"
Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Kayıt komisyonu Saracoğlu Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Eyyubi ve ailesini ziyaret ettiler.
Filistin asıllı olan Ahmet, İsrail-Filistin çatışmalarında babasını kaybetmiş.
Ahmet, savaştan kaçmak için annesi ve 3 kardeşiyle birlikte önce Suriye’ye daha sonra da Türkiye’ye göçmüş. 3 kardeşinden 2’si zihinsel engelli, diğeri de küçük olduğu için ailesine bakmak amacıyla çalışmak zorunda kalmış ve bu yüzden okulu bırakmış. İl Müdürü Murat Demir ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Duyan Ahmet’in ve diğer kardeşlerinin eğitim masraflarının Müdürlüğümüz tarafından karşılanacağının sözünü vererek aileyi ikna etti.


AMACIMIZ; EĞİTİM DAVAMIZDA FIRSAT EŞİTLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK
İl Müdürü Murat Demir; köylerde ve kırsal mahallelerde başlayıp tek tek her kapıyı çalacaklarını ve öğrenci aileleriyle birebir görüşüp öğrencilerin eğitime geri kazandırılması için yoğun bir mesai harcadıklarının altını çizen İl Müdürü Demir, “Bakanımız Sayın Mahmut Özer öncülüğünde başlatılan projemiz, ivedi bir biçimde bizlere olumlu dönüşler verdi. Projenin tanıtılmasının ardından harekete geçerek ilimizdeki kayıt dışı öğrencileri tespit ettik. Edindiğimiz bilgilere göre tek tek her ailenin kapısını çalarak yorulmadan, usanmadan öğrencilerimizin eğitime geri kazandırılmasının öneminden bahsettik. Bugün de Muhammed Berat ile Ahmet adlı öğrencilerimizi eğitime tekrar kazandırmak için ailelerine misafir olduk. Sağ olsunlar, ailelerimiz bizi çok güzel ağırladı. Bizi kırmadan ve çocuklarının geleceğini önceleyerek bizimle iş birliği yapmaya karar verdiler. Bu sayede öğrencilerimizi eğitime tekrar kazandırmış olduk. Buradaki amacımız; eğitim davamızda fırsat eşitliğini güçlendirmek ve bütün çocuklarımızın aynı nitelikte eğitime erişmelerini sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz