tatlidede

Gülhan Erkaya Balsoy kimdir? Gülhan Erkaya Balsoy kitapları ve sözleri

Yazar Gülhan Erkaya Balsoy hayatı araştırılıyor. Peki Gülhan Erkaya Balsoy kimdir? Gülhan Erkaya Balsoy aslen nerelidir? Gülhan Erkaya Balsoy ne zaman, nerede doğdu? Gülhan Erkaya Balsoy hayatta mı? İşte Gülhan Erkaya Balsoy hayatı...
  • 27.01.2023 20:00
Gülhan Erkaya Balsoy kimdir? Gülhan Erkaya Balsoy kitapları ve sözleri
Yazar Gülhan Erkaya Balsoy edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Gülhan Erkaya Balsoy hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Gülhan Erkaya Balsoy hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Gülhan Erkaya Balsoy hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Gülhan Erkaya Balsoy kimdir?

1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Editörlük, sivil toplum kuruluşlarında proje yöneticiliği, çevirmenlik gibi işlerin ardından 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bilim, Teknoloji, Toplum programında yüksek lisans yaptı. 2003 yılında Binghamton Üniversitesi’nde tarih alanında doktora eğitimine başladı. 2010-2011 akademik yılını “Europe in the Middle East – The Middle East in Europe” (EUME) programının doktora sonrası araştırma bursuyla Berlin’de geçirdi ve hâlâ üzerinde uğraştığı Osmanlı’da yalnız, yoksul, kimsesiz kadınların deneyimlerini sorguladığı kitap üzerinde çalışmaya başladı. Geç Osmanlı tarihi ve kadın ve toplumsal cinsiyet tarihi üzerine araştırma yapıyor. Önemsediği bazı çalışmaları arasında yeni doğan bebeklerin anneleri tarafından öldürülmesini incelediği “Infanticide in Nineteenth Century Ottoman Society,” Middle Eastern Studies, 50/6 (2014): 976-991 ve Cibalikapı tütün fabrikasındaki kadın işçilerin emek deneyimlerini tartıştığı “Osmanlı Emek Tarihinin Toplumsal Cinsiyet Açısından Okunması: Erken Yirminci Yüzyılda Cibali Tütün Fabrikası,” Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Emek Tarihi içinde, Touraj Atabaki and Gavin Brockett, (editörler) (Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2012) sayılabilir. Şu anda öğretim üyeliği yapıyor.

Gülhan Erkaya Balsoy Kitapları - Eserleri

  • Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı

Gülhan Erkaya Balsoy Alıntıları - Sözleri

  • “ Kadınların bedeni ve manevi terbiyesine harcanan çaba, medeniyet ve insanlık için sarf edilecek en kutsal, en mukaddes çabadır çünkü kadın insan soyunun kaynağıdır.” (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • "Popüler türler politik meselelerin dile getirildiği, halkın fikirlerinin hem yansıtıldığı hem de şekillenmeye çalışıldığı önemli bir mecradır." (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • ...Halid Ziya'ya göre cenin, annenin vücudunun bir uzantısıdır (kısm-ı vücud), hatta onun vücuduna eklemlenmiş, onun vücuduyla onun kanıyla beslenen ikincil bir bedendir neredeyse. Dolayısıyla annenin bedeni, çocuğun bedenini beslerken maneviyatı da onun maneviyatını besler... (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • Çocuk doğurmak neredeyse insani, vicdani milli bir görev gibi tanımlanırken, kürtaj yapmak çoğu zaman cinayet işlemekle bir tutuldu. (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • "Çocuk doğurmak neredeyse insani, vicdani, milli bir görev gibi tanımlanırken, kürtaj yapmak çoğu zaman cinayet işlemekle bir tutuldu." (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • Politik iktidar kimi zaman doğumu teşvik ederek, kimi zaman doğurganlığın azalmasını savunarak, kimi zaman kürtajı kolaylaştırarak, kimi zaman yasaklayarak yani birbirlerine taban tabana zıt adımlar atarak kadın bedeni ve dolayısıyla nüfus üzerindeki egemenliğini kurar. (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • Popüler türler politik meselelerin dile getirildiği halkın fikirlerinin hem yansıtıldığı hem de şekillenmeye çalışıldığı önemli bir mecradır. (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • Hamileliğin, doğumun, kürtajın elbette ki politik olduğu neredeyse herkes için çok açık. Kürtaj hakkını savunan da, yasaklanması gerektiğine inanan da, hamile kadınların dışarda dolaşmasını utanç verici bulan da, buna sokaklara dökülerek cevap verenler de, sanıyorum hamileliğin sadece hamilelik olmadığı, kadınlara biçilen rolle, o toplumda ideal görülen kadınlık ve erkeklik modelleriyle, hatta o toplumun kendisine çizdiği gelecekle gayet ilişkili olduğu konusunda hemfikirdir. (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • Besim Ömer’e göre, Ebelik son derece nazik ve ilerlemeye elverişli bir sanattır; ebeler de daima çalışmaktan ve bilmediklerini öğrenmekten geri kalmamalıdır. (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)
  • Besim Ömer’e göre, “Bir çocuğun ilk hakkı iyi doğmaktır.” (Kahraman Doktor İhtiyar Acuzeye Karşı)

Yorum Yaz