tatlidede

Adana'da bayram alışverişi yoğunluğu

Adana'da Ramazan Bayramına sayılı saatler kala vatandaşlar bayram alışverişi yapmak için çarşıya akın etti.
  • 09.04.2024 15:22
Adana'da bayram alışverişi yoğunluğu

Adana'da vatandaşları alışveriş telaşı sararken, esnaf ise elindeki ürünleri piyasaya çıkararak satış yapmaya çalışıyor.

Ramazan Bayramı öncesinde şeker, kıyafet, ayakkabı ve tatlı gibi ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıkan vatandaşlar, kent merkezinde yoğunluk oluşturdu.

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesindeki Pazarlar Caddesi, vatandaşların bayram öncesi en çok alışveriş yaptığı yerlerden birisi oldu.

Sokakta bulunan mağaza ve dükkânlar dolup taşarken özellikle kent merkezindeki birçok cadde ve sokakta yürümekte zorluk yaşayan vatandaşların özellikle kıyafet ve bayram şekerleri aldıkları görüldü. Bu yoğunluğun bayramın birinci gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı saatler kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnun olan esnaf, satışların da iyi olduğunu söyledi.

"Bayram yoğunluğumuz çok güzel başladı"

Kahraman Bağran

Kahraman Bağran, "Bayram yoğunluğumuz çok güzel başladı. 25 yıldır esnafım, çok güzel, şu an kalabalığı da görüyorsunuz zaten. Beklentimiz yarındır, yarın daha güzel olacak işlerimiz. Müslüman âlemine güzel bir bayram olsun." dedi.

"Olabildiğince uygun fiyata vermeye çalışıyoruz"

Sezer Ünal

Sezer Ünal, "Bayram yoğunluğumuz başladı. Şu anda Adana'nın en kalabalık sokağındayız. Çarşı bayrama tamamıyla hazırlandı. Olabildiğince uygun fiyata vermeye çalışıyoruz çünkü halkımızın da enflasyonla mücadelesini biliyoruz. En uygun fiyat neyse, halkımıza yararlı olacak şekilde faydalandırmaya çalışıyoruz. Her geçen gün yoğunluk artıyor, yoğunluğun daha çok artmasını bekliyoruz. Tüm hakkımıza hayırlı ve huzurlu bayramlar olsun. İnşallah nice sağlıklı, huzurlu bayramlara kavuşmamız nasip olur." ifadelerini kullandı.

"Her şey çok güzel"

Sıddık Geçit

Sıddık Geçit, "Bayram yoğunluğumuz elhamdülillah çok şükür, sokağımızı, caddeyi, iş yerimizi görüyorsunuz her şey güzel. Allah ülkemize zarar ziyan vermesin. Rabbimizden her şeyden önce sağlık ve huzur istiyoruz. Bütün insanların bu oruç ve Ramazan Bayramını güzel, kazasız, belasız geçirmesini Rabbimizden dileriz. Her vatandaşın bütçesine göre, burada her şey var. Çok şükür 100 tl'ye, 200 TL'ye, 300 TL'ye de ürünler var. Sonuçta herkes iyi kötü bir şeyler alıyor. Herkes mutlu oluyor, mutlu olmayanları da biz mutlu edeceğiz. Gerekirse zenginler fakirlere biraz destek çıkacak ki biz de çıkıyoruz; Kişi 100-200 Lirası olduğunu söylüyor, ben de poşete katıyorum, duası yeter. Sağlık ve huzur istiyoruz, Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun." şeklinde konuştu.

"Tüm esnafımız mutlu"

Cumali Aksoy

Cumali Aksoy, "İş yerlerimiz var ama bayram yoğunluğundan dolayı buralara tezgâh atıyoruz. Çok şükür tüm esnafımız mutlu. Hepsi güzel iş yapıyor. Gördüğünüz gibi işler tam takır güzel. Böyle de gitse çok şükür, daha büyük bir yoğunluk bekliyoruz. Fiyatlar gayet ucuz, sigara fiyatına ürün satıyoruz 50 TL'ye. Vatandaş büyük yerlerden alamıyor, fiyatları yüksek ama böyle uygun ürün sattığımız için talep artıyor. Herkese iyi bayramlar diliyorum." dedi.

"Bir yemek parasına bir kot pantolonu satıyoruz"

Cafer Bayar

Cafer Bayar, "Bayram yoğunluğu ile birlikte çok şükür satışlarımız başladı. Kalitelidir mallarımız, fiyatlarımız çok uygun. Bir yemek parasına bir kot pantolonu satıyoruz, bir kebap parasına satıyoruz. Millet tezgâha yöneliyor genelde, iyidir çok şükür. Arife günümüz daha yoğun, işler daha iyi, son gün olduğu için. Bugün biraz yağmur vardı, o biraz işimizi kesti. Dün de yağmur vardı. Kötü giden bir şey yok, elhamdülillah. Allah veriyor. Çalışırsan Allah verir, çalışmazsan vermez." diye belirtti.

"Bayram yoğunluğu çok güzel geçiyor"

Mehmet Çadırcı

Mehmet Çadırcı, "Bayram yoğunluğu çok güzel geçiyor. Yarın kalabalık yine olur ama bayramdan sonra işlerimiz düşer. İmalatçılar bizi zorluyor. 200 TL'ye sattığımız ürünü tekrardan 200 TL'ye alamıyoruz, 250 TL'ye alıyoruz. İşler, Allaha şükür edersen her şey güzel, şükür etmezsen hiçbir şey güzel değil. Bayramımız kutlu, mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

"Satışlarımız iyidir, güzel gidiyor"

Şeyhmuz Kavak

Şeyhmuz Kavak, "Bayram yoğunluğunun bugün ikinci günü. Şu an satışlarımız iyidir, güzel gidiyor. Bu İstanbul tel kadayıfı, kilogramı 80 TL. Bayramda çoğunlukla kadayıf tercih ediliyor. Sürekli giden bir üründür ve ben her sene bayramlarda buradayım. Vatandaş aldıktan sonra içine tuzsuz peynir, şiresi, ceviz katılıyor. Herkese hayırlı bayramlar olsun." şeklinde konuştu. 

İLKHA

Yorum Yaz