matesis
dedas

Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Kars'ta 2 Bin 160 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Olumsuz hava koşulları nedeni ile dört kentte 2 bin 160 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Vatandaşlar, ekiplerin mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini belirtti.
  • 27.01.2024 14:16
Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Kars'ta 2 Bin 160 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Ağrı'da bugün devam ediyor.

Zaman zaman tipinin etkili olmasından dolayı birçok yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Ağrı'da kar ve tipi nedeni 364 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte cadde ve sokaklarda araçlar, vatandaşlar ilerlemekte güçlük yaşıyor.

Kağızman, Erzurum, Hanibaba ve Yeni Van Caddesinde Ağrı Belediyesine bağlı ekipler kar temizleme çalışması yürütürken, trafiğe kapalı olan caddeler ile mahallerin sokaklarında ise ciddi bir çalışmanın yürütülememiş olması vatandaşları zor durumda bıraktı.

Ağrı Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını hızlandırması gerektiğini hatırlatan Murat Dursun adlı vatandaş, "Biz bu yıl kış yok dedik şimdi yoğun yağış başladı. Bayağı yağış meydana geldi, birçok köy yolu kapalı şuan. Yollar kapalı olduğu için çarşıda çok fazla kimse yok, köy sakinleri olmayınca kimse olmuyor. Bütün yollar kapalı Belediye ekipleri hassas olsa çok güzel oluyor çünkü insanlar yürümekte güçlük yaşıyor. Belediye ekipleri mesai kavramı gözetmeden çalışırlarsa yollar açılır." ifadelerini kullandı.

Diğer bir vatandaş Muhammed Bulut ise şunları söyledi:

"Kar yağışı nedeni ile her beyaza büründü. Belediye çalışmalarını sıkı tutarsa güzel olursa kar kalmayacak, ulaşımda kolaylık yaşanacak."

Kar yağışı ve tipi nedeni ile Ardahan'da 207 köy yolu, Erzurum'da 1520 mahalle yolu ve Kars'ta 69 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl özel idaresi ve belediye ekipleri, kapalı olan yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İLKHA

Yorum Yaz