matesis
dedas

Ağrı’da binlerce kişinin katıldığı Siyer Yarışması gerçekleştirildi

Her sene Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması Ağrı’da da gerçekleştirildi. Sınava binlerce kişi katıldı.
  • 11.02.2024 13:46
Ağrı’da binlerce kişinin katıldığı Siyer Yarışması gerçekleştirildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Peygamber Efendimizin (a.s) bir yönünü ön planda tutularak gerçekleştirilen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması Ağrı'da gerçekleştirildi.

Türkiye geneli yüz binlerce kişinin katıldığı yarışmaya, Ağrı ve ilçelerinde de binlerce peygamber sevdalısı katıldı.

7'den 70'e binlerce kişinin katılımıyla yapılan yarışmaya adaylar, yarışmaya girecekleri okulda, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır bir şekilde bekledi.

Yarışmaya giren minik adaylarla birlikte veliler de okulların önünde bekleyerek yakınlarına dualar ettiler.

4 kategoride yapılan olan yarışma, tüm kategoriler için 90 dakika sürdü.

Dereceye girecek olan kişilere umre ve çeşitli hediyelerin verileceği yarışmanın sonuçları Rehber TV kanalında canlı olarak yayınlanacak, sonuçlar adayların cep telefonlarına SMS yolu ile iletilecek.

"Her sene yüzbinlerce kişinin katıldığı Siyer Yarışması gerçekleştiriyoruz"

Ağrı genelinde binlerce kişinin girdiği Siyer Yarışması hakkında konuşan Ağrı Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Suat Çelik, "Bizler, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak her sene yüzbinlerce kişinin katıldığı siyer yarışması gerçekleştiriyoruz. Bu sene de yine Ağrı’da Peygamber Sevdalıları Derneği olarak, bizler de sınav takvimine uygun olarak çalışmalarımıza dört ay öncesinden başladık. Ekiplerimiz, bütün okullarda, camilerde, esnaflara ziyaretlere giderek, afişler asarak insanların Peygamberimizin hayatını öğrenmeleri açısından güzel bir çalışma ortaya koyduk. Hamdolsun her sene katlanarak giden bir çalışma görüyoruz, insanlarımız isminde de belli olduğu gibi, 'O’nu Oku, O’nu Yaşa' temasıyla, 7’den 70’e herkes bu sınava girmek istiyor, bizler bu konuda çok memnunuz. Allah bütün kardeşlerimizden razı olsun, özelikle okul idarecilerine teşekkür ediyoruz, İl Valimize teşekkür ediyoruz, Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz, bu sınav bu gün de büyük bir coşkuyla yapılıyor. Yaklaşık olarak Ağrı genelinde 5 bine yakın bir başvuru var, hamdolsun büyük bir sükûnet ile sınavı gerçekleştiriyoruz." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz