matesis
dedas

Ağrılı minik peygamber sevdalıları Siyer Yarışması'nı değerlendirdi

Türkiye geneli düzenlenen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması'na Ağrı’dan katılan minik adaylar, duygularını İLKHA’ya anlattı.
  • 11.02.2024 18:12
Ağrılı minik peygamber sevdalıları Siyer Yarışması'nı değerlendirdi

Her sene 7’den 70’e her yaştan kıtım sağlanan Siyer Yarışması'na Ağrı’dan katılan minik peygamber sevdalıları, sınavı değerlendirdi.

Peygamber (s.v)’in hayatını öğrenmek için yarışmaya katılan çocuklar, hem Peygamberin hayatını öğrenip hayatlarında uygulamak hem de yarışmadaki ödülleri kazanmak için sınava katıldıklarını söylediler.

Dört aydır bu sınava hazırlandıklarını belirten minik peygamber sevdalıları, çok çalışıp ödüllere talip olduklarını belirttiler.

"Peygamberimizin hayatını öğrenmek için bu sınava girdik"

Muhammet Said Babayiğit

Peygamberin hayatını öğrenmek için sınava girdiğini söyleyen Muhammet Said Babayiğit, "Biz Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek için bu sınava girdik, inşallah da bu sınavı kazanırız. İnşallah sınavda öğrendiğimiz bilgileri hayatımızda uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

"Anne babamı umreye götürmek istiyorum"

Elif Uca

Sınava çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını alacağına inandığını belirten bir diğer peygamber sevdalısı Elif Uca, "Ben bu sınava katıldım ve anne babamı umreye götürmek istiyorum. Bu sınav için de çok çalıştım, umarım emeğimin karşılığını alırım. Bu sınavda Peygamber efendimizin hayatı anlatılıyor, bu vesileyle Peygamber efendimizin hayatını da öğreneceğim."  ifadelerine yer verdi.

Sınavı düzenleye Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Büşra Ergül, "Peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı yarışmaya katıldığım için çok mutluyum, annemi ve babamı Kâbe’ye götürmeyi ve bilgisayar kazanmayı çok istiyorum. Sınav sayesinde de Peygamber efendimizin hayatını öğreniyorum, bu siyer yarışmasını düzenleyen vakfa teşekkür ediyorum." şeklinde konuşur.

Sınav sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini ifade eden Amine Cilas, "Peygamber efendimizin hayatını anlatan siyer sınavına katıldım, peygamber efendimizin hayatını öğrenip, hayatımda da yaşamaya çalışacağım." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz