tatlidede

AK Parti'den Tatlıdede'nin aracına yapılan saldırıya kınama

AK Parti Mardin teşkilatı, Artuklu Başkan Adayı Tatlıdede'nin aracına yapılan saldırıyı kınadı.
  • 18.03.2024 18:18
AK Parti'den Tatlıdede'nin aracına yapılan saldırıya kınama

AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma ve AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, AK Parti Artuklu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhan Batur ve beraberindeki heyet ile birlikte Dara Mahallesi’nde seçim çalışmalarını yürüttükleri esnada kimliği belirsiz kişiler tarafından minibüslerine yapılan taşlı saldırıyı kınadılar.

AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma, Kardeşliğin vuku bulduğu Mardin'de bu şekilde yakışı olmayan olayların cereyan etmesinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Alma, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Abdullah Erin ve Artuklu Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Tatlıdede’nin görsellerinin yer aldığı minibüse yapılan saldırı esnasında sürücü kardeşimizde kırılan cam parçaları sonucu yüzünden yaralandı. Allah korusun daha da kötüsü olabilirdi. Bizler AK Parti Mardin İl Başkanlığı olarak seçim çalışma startının verildiği andan itibaren itidalli ve kardeşane duygularla bayram havasında seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı bu şeklide yapmamıza rağmen bazı kişi veya kişilerin süreci baltalayıcı ya da sükûneti ve huzuru bozucu olaylara sebep olması asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu konunun yakından takipçisi olacağımızı ve her türlü hukuki çalışmaların ivedilikle başlatıldığını belirtmek istiyorum. Yapılan saldırıda yaralanan sürücü kardeşimize ve Artuklu İlçe Kadın Kolları heyetimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, minibüse yapılan saldırıyı da esefle kınıyorum.”

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin'de, Mardin'deki huzur ve güven ortamını zedelemek isteyenlerin bu tür olayları düzenlediğini ifade etti.

Erin, “Barış ve kardeşliğin başkenti olan kadim Mardin İlimizde huzur ve güven ortamını zedelemek amacıyla düzenlenen bu tür olayların yaşanması bizleri derinden üzmektedir. AK Parti Artuklu Kadın Kollarımızın çalışmalarını yaptığı esnada minibüslerine yapılan saldırıda sürücü kardeşimiz Murat Tulga’da camın parçalanması sonucu yüzünde yaralanmalar oluştu. Tüm güzellikleri bağrında bulunduran Mardin’de bayram havasında bir seçim çalışması gerçekleştirmek istiyoruz. Kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, üzmediği ve etnik kökeni ne olursa olsun kardeş bildiği bir ortamda tüm partilerin çalışmalarını bu şekilde sürdürmelerini istiyoruz. Yapılan saldırı çirkinliğiyle ortada kalmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İl ve ilçe başkanlıklarımız zaten gerekli adli ve hukuki yollara başvurularını yaptılar. Bir daha bu türden olayların yaşanmaması için herkesin büyük bir sükûnet içerisinde çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Yaralanan sürücümüze ve Artuklu İlçe Kadın Kolları heyetimize geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum." dedi

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz