matesis
dedas

Bitlis İl Genel Meclisi, Filistin gündemiyle toplandı

Bitlis İl Genel Meclisi, siyonist işgal rejimini kınamak ve Filistin'e destek olmak için Filistin Özel gündem maddesiyle toplandı.
  • 08.01.2024 13:06
Bitlis İl Genel Meclisi, Filistin gündemiyle toplandı

Bitlis  İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda Filistin bayrakları açılarak gerçekleşen toplantıda, Filistin'e destek, işgal rejimine lanet gündemiyle Gazze'de yaşanan soykırım kınandı.

Basın metnini Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç okudu.

Dünyanın gözü önünde Gazze' de vahşice soykırım yaşandığına dikkat çeken Kinç, "Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana çoluk-çocuk, kadın-erkek, hasta-yaşlı ayrımı yapmaksızın topluca ve vahşice soykırım katliamına başlamış ve devam etmekte. Dünyanın gözü önünde Gazze' de vahşice soykırım yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgalci rejim Filistin'de ve özellikle Gazze'de soykırım uyguluyor. Filistin halkı 75 yıldır zulüm altında inliyor. Gazze insanlıktan nasibini alamayan zalim israil tarafından son 16 yıldır abluka altında tutulmakta ve takriben 3 aydır aralıksız bombardıman altında acımasız saldırılara maruz kalmaktadır." dedi.

"Siyonist rejim şu ana kadar Filistin coğrafyasında milyonu aşan sayıda sürgün, on binlerce katliam ve kutsal mabetleri ayırt etmeksizin tüm müesseseleri yok etmeye çalışmaktadır." diyen Kinç, "Aynı zamanda kutsal mabedimiz olan Mescid-i Aksa'da defalarca saldırılara maruz kalmıştır. Bu alçakça yapılan saldırıların bir an evvel durması, acıların dinmesi, 75 yıllık mazlumiyetinin sona ermesi ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız ve birleşik bir Filistin devletinin kurulmasını temenni ediyoruz. Bu anlamda Bitlis'ten tüm dünyaya şunu haykırmak istiyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar zalimlere karşı mazlum ve onurlu Filistinli kardeşlerimizi desteklemeyi, Gazze'de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi zalim ve lanetlenmiş siyonist rejime karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyoruz. Bu vesile ile Türkiye başta olmak üzere Filistin ve Gazze'deki tüm şehitlerimize rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz." ifadesini kullandı.

İLKHA

Yorum Yaz