matesis
dedas

Bombayı makam odasına mı koymuşlar

Derik ilçesinde kaymakamlık binasına yapılan saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Kaymakamın makam odasına daha önceden konulan EYP'nin patlatılması sonucu Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk yaralandı. Patlamayla ilgili 20 kişi gözaltına alındı.
  • 10.11.2016 17:32
Bombayı makam odasına mı koymuşlar
İlk anda canlı bomba eylemi olduğu daha sonra da roketli saldırı olduğu sanılan saldırının El Yapımı bir patlayıcının kaymakamın makam odasına yerleştirildiği iddia edildi. EYP'nin patlamasıyla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlama sırasında makam odasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu yaralandı. 'EYP'nin kaymakamlık makam odasına mı koyulduğu, konulduysa nasıl konuldu' konusunda geniş kapsamlı bir soruşturma açan savcılık kaymakamlık binası ve çevresinde bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntüleri toplanarak incelemeye aldı. Patlamadan sonra başlatılan operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin Derik ilçe Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alındığı bildirildi.
Saldırıda yaralanan Kaymakam Safitürkle birlikte 2 kişi Derik Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kaymakam Safitürk'ün hayati tehlikeyi atlattığı bildirilirken tedavisi için ambulans helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. Hastanede kaymakamı ziyaret eden Vali Mustafa Yaman, "Derik ilçemizde kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi buradaki tedavisinden sonra da Gaziantep'e sevki yapıldı."dedi.
Patlamadan sonra güvenlik güçleri kaymakamlık binasının olduğu bölgeyi çembere alarak operasyon başlatırken ilçeye giriş çıkışlar bir süre trafiğe kapatıldı.

Yorum Yaz