tatlidede

Dışişleri Bakanlığı devir teslim töreni ne zaman? Hakan Fidan bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan teslim aldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyelerinin açıklanmasının ardından, bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasıyla gözler Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim törenine çevrildi. İşte detaylar...
  • 04.06.2023 15:16
Dışişleri Bakanlığı devir teslim töreni ne zaman? Hakan Fidan bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan teslim aldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyelerinin açıklanmasının ardından, bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Hazine Maliye Bakanlığı'nda Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati'den, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de görevi Murat Kurum'dan ve İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya ise görevi Süleyman Soylu'dan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yusuf Tekin görevi Mahmut Özer'den, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç makamı Bekir Bozdağ'dan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise görevi Mehmet Muş'tan teslim aldı.

ADALET BAKANLIĞI

Görev teslim töreninde konuşan Bekir Bozdağ, "Yaptıklarımız milletimizin şahitliğindedir. Arkama bakamdan gidebileceğim kardeşime görevi devrediyorum. Adalet Komisyonu’nda verdiği hizmetlerde adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandır. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bizden aldığı bayrağı ileriye taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü iken Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Yusuf Tekin, bakanlıktan düzenlenen devir teslim töreni ile Mahmut Özer'den görevi devraldı. Törende konuşan Mahmut Özer, "Her başlangıcın bir sonu var. Dolayısıyla bugün kıymetli Yusuf Hocamıza görevi devredeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma, bakan yardımcılarıma, il milli eğitim müdürlerine, okul müdürlerine kısaca tüm öğrencilere, idari personele bizimle birlikte yol yürüdükleri için en içten şükranlarımı sunuyorum. Ama iki kişi özel; baştan beri benimle gece gündüz demeden çalışan Sadri Şensoy Hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Bakanlığa başlarken tek duam vardı; eğitim sisteminin güzelleşmesi için çalışmayı dua etmiştim. Hamdediyorum duamı kabul etti. Sayın Yusuf Hocamın bakanlığını tebrik ediyorum" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlıkta düzenlenen törenle Süleyman Soylu'dan görevi devraldı. Soylu, Türkiye'nin son 21 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "Nihayetinde geçtiğimiz pazar gününü tamamladığımız seçimle birlikte Türkiye Yüzyılı’na Allah'a çok şükür güçlü bir adım attık. Allah bizlere de önce Çalışma Bakanı olarak, sonra da 7 yıl boyunca İçişleri Bakanı olarak bu sürece dahil olmayı, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte çalışmayı ve bu aziz millete hizmet etmeyi nasip etti. Bizler görevde olduğumuz süreç içerisinde tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın bize bahşettiği bu fırsatın ve onurun gereğini hakkıyla yerine getirebilmek için Cenabıhakk’ın ve aziz milletimizin rızasına nail olabilmek için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyduk. Şimdi de inşallah sorumluluğu ağır ama bir o kadar da onurlu olan bu emaneti yetkinliğinden müsterih olduğunuz mesai arkadaşımıza teslim ediyoruz" dedi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

Mehmet Özhaseki, bakanlıkta düzenlenen törenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini Murat Kurum'dan devraldı. Kurum, 5 yıl önce görevi Özhaseki'den devraldığını hatırlatarak, "5 yıldır ülkemizin 81 ilinde; her afette, her depremde, her selde tüm ekibimizle birlikte vatandaşlarımız için, milletimiz için, vatanımız için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalıştık. Buraya gelirken şunu Rabbimizden niyaz etmiştik; 'Allah bizi milletimize, devletimize mahcup etmesin. Geldiğimiz gibi gidebilelim' istemiştik. Hamdolsun bugün de milletimize mahcup olmadan, devletimiz için, vatandaşımız için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalıştık, ürettik. Ülkemizin refahı ve milletimiz için tüm gayretlerimizi sarf etmeye ve bu manada şehirlerimizin altyapısını ve üst yapısını geliştirmeye gayret gösterdik. El ele gönül gönüle 81 ilimizin inşası için birlikte çalıştık. Emaneti Sayın Bakanımıza devrediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Bakanlığımız başarılı hizmetlere devam edecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta yapılan devir teslim töreni ile Nureddin Nebati'den görevi devraldı. Törende konuşan Nebati, "Son 5 yılda bir yandan küresel ve bölgesel gelişmeler neticesinde karşı karşıya kaldığımız zorlu sınamaları aşmak, bir yandan da yerli ve milli bir üretim ekonomisinin ülkemizde giderek güçlenmesini sağlamak için mesai arkadaşlarımız ve milletimizle yan yana mücadele verdik. Bu yolculukta güçlü ve kararlı liderliğiyle her alanda ülkemizin önünü açarak bizleri ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm kabine arkadaşlarıma, bakanlığımız bünyesinde birlikte çalışma fırsatı bulduğum Sayın Berat Albayrak’a, Lütfi Elvan’a, bakan yardımcılarıma ve tüm mesai arkadaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi. Nabati, kendisinden görevi devralan Mehmet Şimşek’in görevinde başarılı olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında bakanlık görevine getirilen Mehmet Fatih Kacır, düzenlenen devir teslim töreni ile Mustafa Varank'tan görevi devraldı. Törende konuşan Mustafa Varank, bakanlık görevini layıkıyla yerine getirmek için gayret ettiklerini belirterek, "Hayatlar gibi görevler de sorumluluklar da bu dünyada geçici. Bu görevleri, sorumlulukları her zaman bu millete hizmet etme sevdasıyla yerine getirdiğinizde netice alabiliyorsunuz. Biz de o şuurla 5 yıllık görevimizin bugün itibariyle sonuna gelmiş olduk. Bu bir bayrak yarışı. Nasıl biz bu görevleri yerine getirdiysek, bizden sonra da arkadaşlarımız bu görevleri yerine getirmeye devam edecekler. Mutluluğumuz, kendi ekibimizden bir arkadaşımızın bu yola devam edecek olması. İnşallah Fatih Bey aynı şuurla, aynı sorumlulukları yerine getirmeye devam edecek. Buradaki tecrübesini başka bir görevle, bir bakanlık koltuğuyla devam ettirecek. Ben bu işi layıkıyla yapacağına yürekten inanıyorum" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Dışişleri Bakanlığı'nda henüz devir teslim töreni gerçekleşmedi. Yeni bakan Hakan Fidan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile vefat eden gazeteci Mehmet Barlas'ın cenaze törenine katıldı. Dışişleri Bakanlığında devir teslim töreni için henüz açıklama yapılmadı.

Yorum Yaz