matesis
dedas

Dışişleri Bakanlığı: Gazze'den 1047 kişi tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı, 8 Ekim'den bu yana 1047 Türkiye ve KKTC vatandaşı ile aile yakınlarının Gazze'den tahliye edildiğini açıkladı.
  • 13.12.2023 14:50
Dışişleri Bakanlığı: Gazze'den 1047 kişi tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya hesabından, Gazze'den kaç kişinin tahliye edildiğine dair paylaşım yaptı.

Keçeli, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"8 Ekim'den bugüne kadar 1047 vatandaşımız, KKTC vatandaşı ve aile yakınlarını Gazze'den tahliye ettik. Tahliye edilenler, sınır kapısının Mısır tarafında diplomatlarımızca karşılanıyor; önce karayoluyla Kahire'ye, buradan ise havayoluyla İstanbul'a gelmeleri sağlanıyor. Hâlihazırda tahliye için beklemekte olan vatandaşlarımızın listesi sürekli güncelleniyor, ilgili makamlarla koordinasyon yapılıyor. Gazze'deki vatandaşlarımızın tamamının tahliyesini güvenli biçimde ve en kısa zamanda sonuçlandırmayı hedefliyoruz."

8 Ekim’den bugüne kadar 1047 vatandaşımız, KKTC vatandaşı ve aile yakınlarını Gazze’den tahliye ettik. Tahliye edilenler, sınır kapısının Mısır tarafında diplomatlarımızca karşılanıyor; önce karayoluyla Kahire’ye, buradan ise havayoluyla İstanbul’a gelmeleri sağlanıyor.…

— Öncü Keçeli | Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (@SpoxTR_MFA) December 13, 2023

İLKHA

Yorum Yaz