tatlidede

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam medeniyeti ilimle başladı, ilimle devam edecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam medeniyeti ilimle başladı, ilimle gelişti ve inşallah ilimle de devam edecek." dedi.
  • 08.12.2023 14:06
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam medeniyeti ilimle başladı, ilimle devam edecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize’de Diyanet Akademisi Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ndeki aday din görevlileriyle bir araya geldi.

Konferans salonunda gerçekleşen programda konuşan Erbaş, İslam inancının temelinin ilme dayandığını ifade ederek, "İslam medeniyeti ilimle başladı, ilimle gelişti ve inşallah ilimle de devam edecek. İlim olmadan medeniyet olmaz. Kur’an-ı Kerim’e baktığımız zaman pek çok yerinde ilimden, hikmetten, irfandan söz ediyor. Cenab-ı Hak, ‘De ki hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ buyuruyor. Bilenlerin olduğu yerde hep barış, huzur, iyilik olur. Bilmeyenlerin bulunduğu yerde de hep fitne, fesat, haset, kargaşa olur." diye konuştu.

Erbaş, Müslümanların her zaman ilim, irfan, bilgi ve hikmetle iç içe olması gerektiğini belirterek, "Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vessellem) Mescidi Nebevi’yi inşa eder etmez hemen içinde suffeyi kurdu. Suffe’de yetişen talebeler camilerde, mescitlerde, medreselerde İslam’ı anlattılar, İslam’a ilimle, irfanla, bilgiyle, hikmetle davet ettiler. İslam’ın yayılması medreselerde alimlerin çalışmalarıyla olmuştur." diye konuştu.

İslam medeniyetinin, ilimle uğraştığı dönemlerde hep yükseldiğini, ilimden uzak kaldığında da gerilediğinin altını çizen Erbaş, "O yüzden Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizlerin iyi yetişmesini istiyoruz. Diyanet Akademimizin altyapısını oluşturan eğitim merkezlerimizin kuruluş amacı budur; doğru dini bilgiye sahip olan hocalar yetiştirmek." ifadelerini kullandı.

Programda Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin de eşlik etti. () 

İLKHA

Yorum Yaz