matesis
dedas

“Eczacı, bakkal gibi veresiye defteri tutmaya başladı”

Eczane teknisyeni Metin Kayan, Bütün eczaneler bakkalların veresiye defteri gibi defter tutmaya başladıklarını söyledi.
  • 28.01.2022 09:51
“Eczacı, bakkal gibi veresiye defteri tutmaya başladı”

Yapılan zamlardan sonra vatandaşın alım gücünün azaldığını ifade eden Kızıltepeli Eczane teknisyeni Metin Kayan, şunları söyledi:

“Yaşanan ekonomik kriz sonrası kasap ve bakkallardan ziyade fırınlarda bile borçlarını veresiye defterine yazdıran vatandaşlar, bu kez eczanelere ilaçları veresiye yazdırmaya başladı.

Maalesef alım gücünün azaldığı bu günlerde vatandaş ilacını almakta zorlanıyor. Daha çok mahalle aralarında olanlar, güven ilişkisinden dolayı katkı payı ve muayene ücretini veresiye defterine yazdırmak zorunda kalıyor.

Bütün eczaneler bakkalların veresiye defteri gibi defter tutmaya başladılar. Artık, katkı payı ve muayene ücreti yetmezmiş gibi ödenmeyen bir çok ilaç ve çıkan ilaç farkı vatandaşın belini büküyor. Emekli hastalarda çıkan fiyat farkları eczane ve hastaları karşı karşıya getiriyor.

Bu yüzden ilaçlarını almak zorunda kalan vatandaşların mağduriyetinin birazda olsa hafiflemesi için işin insani ve vicdani boyutunu göz önünde bulundurarak böyle bir yol izlenmiştir.” dedi.

Editör: Aydın

Yorum Yaz