matesis
dedas

Eğitimcilerden Vali Demirtaş'a Hayırlı Olsun ziyareti

Mardin Kültür Anadolu Lisesi idarecileri Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
  • 10.08.2020 14:26
Eğitimcilerden Vali Demirtaş'a Hayırlı Olsun ziyareti

Vali Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Mardin Kültür Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Haydaroğlu, kendisine Covid-19 salgını sonrası dünyada yeniden şekillenen eğitime dair gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Haydaroğlu, “Kararname sonunda kritik bir süreçte Mardin Valisi olmanız ve bu süreci iyi bir şekilde yönetmeniz biz eğitimcilerin ve halkın takdirini toplamıştır. Kültür Anadolu Lisesi olarak eğitim ve sosyal anlamda yapılacak her türlü çalışmada destek vermeye hazırız”dedi.

 Eğitimin, öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Vali Demirtaş, eğitim sisteminin amacının, çocuklarımızın hayata en iyi şekilde hazırlanması, milli ve manevi değerlerle bezenmesi olduğunu kaydetti.

Salgın sonrası Mardin'deki eğitim durumunu değerlendiren Vali Demirtaş, sürecin tüm Türkiye’de ayni hassasiyetle takip edildiğini okulları açmak için tedbir, hijyen ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini dile getirdi. Vali Demirtaş, ayrıca Okulların en önemli etkileşim yeri olduğunu, uzaktan eğitimin faydalı olsa bile sadece öğretebildiğini oysa okullarda öğretimden ziyade; birey olmanın, kişilik kazanmanın, sosyalleşmenin, davranışların vb. temelleri atıldığını söyledi.

Yorum Yaz