tatlidede

HÜDA PAR Ağrı adayından "taşımalı seçmen" tepkisi: Halkın iradesine ipotek konulmak isteniyor

Ağrı'da ikameti bulunmayan ve il dışından getirildiği iddia edilen şahısların oy kullanmasına tepki gösteren HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Muhammet Arif Yılmaz, bu durumu kınadıklarını ve yetkililerin derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
  • 31.03.2024 16:26
HÜDA PAR Ağrı adayından "taşımalı seçmen" tepkisi: Halkın iradesine ipotek konulmak isteniyor

Ağrı'da saat 07.00'da başlayan oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.

Kentte "oy taşıma" olarak adlandırılan ve bazı şahısların oy kullanmak için kayıtlarının kente kısa süre önce getirildiği iddiası tepkilere neden oldu.

Seçim ziyaretleri kapsamında okullarda bu tablolara şahit olduklarını belirten HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Muhammet Arif Yılmaz, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Durumu kesinlikle kınadıklarını ve devlet yetkililerinin derhal harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Parti olarak bir çok okulu gezdik. Daha öncede söyledik, yine tekrarlıyoruz, halkımız sandıklara gitsin. Fakat şu anda birkaç okulu gezerken şu tablo ile karşılaştık; il dışından getirilen bazı vatandaşlara oy kullandırılarak bu halkın iradesine ipotek konulmak isteniyor. Gerçekten olmaması gereken bir durum. Bu durumu en şiddetli şekilde kınıyoruz, bu kabul edilebilir bir durum değildir. Sonuçlara belki fazlası ile yansıyacak bir seçim gerçekleştiriliyor. Yetkililerin bu duruma derhal müdahale etmesi gerektiğini söylüyoruz.

Yılmaz ayrıca "Seçime şaibe karıştırılması halkın yöneticilere ve seçilenlere itimad ve güvenini zedeler. Yönetime ve seçime güven olmayan bir yerde de huzur beklenemez." dedi. 

İLKHA

Yorum Yaz