matesis
dedas

HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığından halk ile buluşma programı

HÜDA PAR Osmaniye Belediye Başkan adayı İsmail Kutlu merkez Korkut Ata Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
  • 12.03.2024 13:52
HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığından halk ile buluşma programı

Seçime sayılı günler kala yerel seçim çalışmaların aralıksız sürdüren HÜDA PAR'ın belediye başkan adayları, 31 Mart günü yapılacak olan seçimler öncesinde ziyaretlerine devam ediyor.

Osmaniye'nin tüm ilçe belediye başkan adayları esnaf ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerde HÜDA PAR'ın misyon ve vizyonlarıyla ilgili bilgilendirme yapıyor.

HÜDA PAR Osmaniye Belediye Başkan adayı İsmail Kutlu, İl Başkanı Osman Aslan ve beraberlerindeki partililer, merkez Korkut Ata Mahalle'sindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahallelinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada bir selamlama konuşma gerçekleştiren İl Başkanı Osman Aslan, sistemsel birçok sorunun HÜDA PAR ile çözüleceğini belirtti.

Konuşmasında yeni anayasanın toplumun inanç ve kültürüyle barışık olması gerektiğini vurgulayan Aslan, bunu da HÜDA PAR olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.

Osmaniye'de uyuşturucu kullanımının arttığını söyleyen Aslan, "Bakın mahallelerimizin her tarafında uyuşturucu bağımlıları geziyor. Uyuşturucu kullanım yaşı 12-13'e kadar inmiş. Biz geldiğimizde Allah'ın izniyle uyuşturucu ile de mücadele edeceğiz ve uyuşturucu sattırmayacağız, kullandırtmayacağız. Gençlerimizi bu illetten kurtaracağız." dedi.

"Eğitim sistemimizi kültürümüze ve örfümüze uygun bir şekilde düzenleyeceğiz"

Eğitim sisteminin çocukları ahlaklı olarak yetiştirebilmesi için eğitim sisteminin yenilenmesi gerektiğini kaydeden Aslan, "HÜDA PAR olarak eğitim sistemimizi kültürümüze ve örfümüze uygun bir şekilde düzenleyeceğiz. Bakın yıllardır söylüyoruz, diyoruz ki: 'Eğitim sistemimiz çarpık bir eğitim sistemidir' ve bu eğitim sisteminin değişmesi lazım. Birileri sürekli değiştiriyor ama bir türlü bizim kültürümüze uygun bir eğitim sistemi getirilmiyor. Çok zor bir şey değil aslında. Bugün ana okul, ilkokul çocuklarımıza ahlak dersi verilmiş olsa, çocuklarımız büyüdüğünde ne hırsız olurlar ne uyuşturucu kullanırlar ne insanları dolandırırlar ne de yalan söylerler. Maalesef eğitim sistemimiz çarpık olduğu için çocuklarımızı dünyaperest yapıyor ve çocuklarımız bozuluyor. Biz geldiğimizde eğitim sistemimizi değiştireceğiz." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de denk bütçe yapılmadığı için ülkemiz sürekli borç batağındadır"

Türkiye'de ekonomik çıkmazlarının denk bütçe ile ortadan kalkacağını kaydeden Aslan, alınan faizli borçlarla gelecek neslin de borçlu hale getirildiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Biz denk bütçe diyoruz. Türkiye'de denk bütçe yapılmadığı için ülkemiz sürekli borç batağındadır. Bu borç kimin sırtına biniyor? Benim, sizin ve doğmamış çocukların sırtına biniyor. Ülkemiz her yıl milyon dolarlarca, milyar dolarlarca faiz ödüyor. Neden? Çünkü biz denk bütçe kullanarak bu işin önüne geçmiyoruz? Eğer paramız yoksa neden bir yerlerden borç alıp kullanıyoruz? Elimizdeki paramızı, bütçemizi kullanarak, ayağımızı yorganımıza göre uzatırsak hem ülkemiz borçlanmaz hem de geleceğimiz borçlanmaz. Bu gün bizim geleceğimiz borçludur. Bu sıkıntının giderilmesinin tek yolu bu denk bütçenin oluşturulmasıdır."

Daha sonra konuşma yapan Osmaniye Belediye Başkan adayı İsmail Kutlu, Osmaniye Belediyesini kazandıklarında, Osmaniyelilerin hak ettikleri hizmete kavuşacaklarını ifade etti.

"Sokak sokak bütün sorunlarımızı soracağız"

Korkut Ata Mahallesi'nde Ortaokul ve Lise olmadığı için ailelerin zorlandığını vurgulayan Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

"Mahallemize bir Ortaokul bir de Lise kazandıracağız inşallah. Osmaniye Belediyesi tüm mahallelerden sorumludur. Biz diyoruz ki kültürel faaliyetler için çok amaçlı taziye ve kültür evleri yapacağız. Her belediye başkanı sizin oylarınızla seçiliyor, ulaşılmayacak bir merci olmaması lazım. Herhangi bir vatandaşın bir talebi olduğu zaman ulaşılmayan veya boyun bükülen bir merci olmaması gerekir. Belediye başkanlıkları da muhtarlıklar da hizmet için var. İnşallah belediye başkanlığımızda muhtarlarımızla istişarelerle mahallemizin sokak sokak bütün sorunlarımızı soracağız. Yani size değer veren insanları seçin. Hastanelerimizde belediyeye ait misafirhaneler yapacağız. Başka memleketlerden hastane için buraya gelen kişi buraya geldiği zaman kalacak yer sıkıntısı çekmeyecek. Hastasına yakın, hastanenin yanında refakatçi yerleri yani misafirhaneler yapacağız.  İnşallah bunu hayata geçireceğiz, bu bizimle olur." 

İLKHA

Yorum Yaz