tatlidede

KÜRTÇE YKS Sınavında okunacak dua! Sınavda ezberlenecek Arapça dua ve anlamı!

2023 YKS'den yüksek almak için anne ve babaların hangi duaları okunur? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarın 2023 yılına ilişkin üniversite sınavına geçiş sistemi kapsamındaki merkezi sınav gerçekleştiriliyor. Sınava katılan öğrencilerin velileri, yüksek puan almak için başarı duası araştırmaya başladılar. Peki, YKS sınavı kazanma duası nedir? YKS'den yüksek puan almak için okunacak dualar neler? İşte sınav duaları... .
  • 17.06.2023 09:05
KÜRTÇE YKS Sınavında okunacak dua! Sınavda ezberlenecek Arapça dua ve anlamı!

İşte sınavlarda başarı ve başarıya yönelik bir dua:

"Ya Rab, sana sınav sürecimde yardım ve rehberlik diliyorum. Bana huzur ver, endişelerimi yatıştır ve sakin bir zihinle odaklanmamı sağla. Bana anlama, hatırlama ve uygulama yeteneği ver. Sınavda sorulara odaklanmamı ve doğru cevapları bulmamı kolaylaştır. Bana sakinlik ve güven hissi ver, stres ve kaygıyı uzaklaştır. Beni başarıya yönlendir ve bilgimi doğru bir şekilde ifade etme yeteneği ver. Senin yardımınla ben güçlüyüm, sendeki güce olan inancımı artır. Benimle birlikte ol, zorlukları aşmama yardım et ve hedefime ulaşmama yardım et. Sonuç ne olursa olsun, kabul etmeyi ve gelişmemi sağlamayı diliyorum. Dualarımı duyduğun ve yanıtladığın için sana şükrediyorum. Amin."

"Ya Rebbî, ez di pêvajoya îmtîhanê de ji te alîkarî û rêberiyê dixwazim. Aşitiyê bide min, xemên min aram bike û bi hişekî aram bala min bikişîne. Kapasîteya fêmkirinê, bibîranîn û sepandinê bide min. Ji min re hêsan bike ku ez li ser pirsan bisekinim û bisekinim. Di azmûnê de bersivên rast bibînin. Hêseke aram û pêbaweriyê bidin min, stres û fikaran dûr bixe. Min ber bi serfiraziyê ve bibe rêber û şiyana min bide ku ez zanyariya xwe rast derbixim. Bi alîkariya we ez bihêz im, baweriya min bi Hêza xwe bi min re be, ji min re bibe alîkar ku ez zor û zehmetiyan derbas bikim û ji min re bibe alîkar ku ez bigihîjim armanca xwe. Encam çi dibe bila bibe ez ê qebûl bikim. û ez dixwazim pêşveçûna xwe bikim. Ji bo ku hûn duayên min bihîstin û bersiv dan spas dikim. Amîn."

Bu dua, sınav sürecinde huzur, anlama, odaklanma ve başarı için yardım dilemek amacıyla kullanılabilir. Dua etmek, iç huzur bulmak ve sınavlara odaklanmada destek sağlamak için birçok kişi tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Ancak unutmayın ki dua etmekle birlikte, çalışmanızı düzenli bir şekilde sürdürmek ve doğru hazırlık yapmak da önemlidir.

1- Sınavda unutkanlığa karşı edilecek dua
Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." On dokuz defa okunacak.

2- Sınava girerken şu dua okunur:
"Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet)
ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."

3- Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;
"Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli " (10 Kere)
ANLAMI: "Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle."


4- Sınav başlayınca da şu dua okunur:
"Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû." (10 kere)
ANLAMI: "Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."

5 - Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Mesela Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken söylemek iyi olur. Yapılan işin kolay gelmesi, zor gelmemesi ve hayırla neticelenmesi için dua etmiş oluyoruz.
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"
ANLAMI: "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz