matesis
dedas

Kuşaktan kuşağa geçen mesleğini sadece Ramazan ayında yapıyor

Dedelerinden kalma mesleğini 50 yılı aşkındır sürdüren Nuri Tatlıcı, Mardin’in tarihi sokaklarında sadece Ramazan ayında tatlı satışı yapıyor.
  • 19.03.2024 18:36
Kuşaktan kuşağa geçen mesleğini sadece Ramazan ayında yapıyor

Büyüklerinden kalan mesleği icra etmeye devam eden ve Mardin’in tarihi sokaklarında 50 yılı aşkındır tatlı yapan Nuri Tatlıcı,"Mesleğimizin en güzel tarafı bu işi Ramazan’dan Ramazan’a yapmamızdır." dedi.

Sabah saatlerinde tarihi Mardin sokaklarında tezgâh kurup iftara kadar çalışan usta Tatlıcı, Ramazan ayında satışların bereketli geçtiğini belirtti.

Tatlıcı "50-60 yıla yakındır tatlı mesleğini yapmaktayım. Büyüklerimden kalma bir meslektir. En güzel özelliği de Ramazan’dan Ramazan’a bu işi yapmamızdır. Ramazan-ı Şerif ayında bayağı rağbet ediliyor. Zaten diğer aylarda havalardan dolayı da satışlar çok olmaz. Tatlıyı, havalar ısındığında fazla kimse tüketmez. Ancak Ramazanın bereketi başka oluyor. Sabah saatlerinde tarihi Mardin sokaklarında tezgâhı kurup iftara kadar yapılış ve satış işlemini yapıyoruz. Bu meslek dedelerimden kalma bir meslektir. Mardin’de piyasada daha tatlı olmazken ilk tatlıyı bizler yapmaya başladık. Bu tat 80-90 yıla kadar dayanmaktadır. Abim ve kardeşlerimin hepsi de tatlıcılık yapıyorlar. Tezgâhımızı genelde sokaklarda kuruyoruz. Pahalılıktan cadde üzerinde kiralık dükkâna geçemiyoruz. Çok şükür yine de Ramazan’da bereket var.” şeklinde konuştu.

Tatlının yapımı hakkında ise Tatlıcı, “Kendimiz hazırladığımız özel un ile yapıyoruz tatlıyı. Unu sıcak suyla karıştırıp kabartma tozunu ekledikten sonra şerbete atıyoruz. Ancak herkes aynı tadı yakalamayabilir. Ayarını iyi tutturmak lazım. Her şey göründüğü gibi basit değildir.” ifadelerini aktardı.

İLKHA

Yorum Yaz