tatlidede

Yürekler, sağlıklı dişler için birleşti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde lise öğrencileri köy okullarına yönelik örnek bir proje başlattı.
  • 19.04.2024 10:40
Yürekler, sağlıklı dişler için birleşti

Kızıltepe Ali Rıza Alpaslan Anadolu lisesi öğrencileri köy okullarına yönelik örnek bir projeye imza attı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Birleşen Yürekler' projesi kapsamında öğrenciler farklı okullarında desteğiyle köy okulları için diş fırçası ve diş macunu toplama kampanyası başlattı.

Proje kapsamında öğrencilere diş macunu ve diş fırçasından oluşan setler dağıtıldı.

Projedeki asıl amacın, öğrencilere diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve diş sağlığı bilincini kazandırmak olduğu ifade edildi.

Okulda görev yapan Biyoloji Öğretmeni Nilüfer Karaca ve Tarih Öğretmeni Mahmut Olur'un yürüttüğü proje kapsamında toplanan diş fırçası ve macun setlerinin köy okullarına dağıtılmak üzere toplandığı belirtildi.

Ali Rıza Alpaslan Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Öztürk, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını kaydetti. 

Çocuklara erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla öğrencilere diş macunu ve diş fırçasından oluşan bakım seti hediye ettiklerini  aktaran Öztürk, "Öğrencilere yönelik diş sağlığı ve dişlerin nasıl fırçalanacağı ile ilgili bilgi verildi. Bu kapsamda talep geldiği sürece diğer okullarımızda da bu etkinliklerimiz devam edecek." dedi.

Dişlerin günde en az iki kez fırçalanması gerektiğini ifade eden Öztürk “Diş hastalıkları, vücudumuzdaki pek çok rahatsızlığın kaynağı olabiliyor. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı çok önemsiyoruz. projede gönüllü olarak katkıda bulunan kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri projelerle, aktivitelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Image description

 

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz