matesis
dedas

Mardinliler, Karayollarından Çözüm Bekliyor!

Mardinliler Karayollarının kontrolünde olan ve özellikle Artuklu Belediyesinden Mardin Valiliğine kadar ki bölümde 20 yıldan beri bir çivinin bile çakılmadığı Vali Ozan Caddesinde en kısa zamanda bir düzenleme yapılarak trafiğin rahatlatılmasını istiyor. Evden işe, işten eve gitmek için Mardin gibi bir yerde artık trafiğin çileye dönüştüğünü dile getiren vatandaşlar karayoluna çözüm bulmadığı için tepki göstererek Mardin'e üvey evlat muamelesi yaptırdığını ileri sürdüler. Vatandaşlardan Ali Keskin, "Trafik sorunu bugün bu haldeyse bir yıl sonra tamamen kilitlenir. Bugünden çözüm bulmaları gerekir"uyarısında bulundu.
  • 21.12.2023 10:35
Mardinliler, Karayollarından Çözüm Bekliyor!

Şehir merkezlerinden geçen ve Karayollarının gözetiminde olan Türkiye'nin en bakımsız, en düzensiz ve en plansız ana arter yolun Mardin şehir merkezinden geçtiğini dikkat çeken Mardinliler, bu yolun özellikle yan cephe yollarının da trafiğe açılması gerektiğini istiyorlar.

ÇEVRE YOLU OLMAYAN TEK İL

Karayolları tarafından çevreyolu olmayan tek ilin Mardin olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, Mardin'e çevreyolu gerekliliğini dile getirmekten de artık gına geldiğin dile getirdiler. 

EN PLANSIZ VE DÜZENSİZ ANA ARTER MARDİN'DE

Sabah ve akşam saatleri ile hafta sonlarında şehir merkezinde hem şehrin tek ana arter yolu olan Vali Ozan Caddesinin hem de ara arterlerde trafiğin tamamen durma noktasına geldiğini anlatan vatandaşlar Ali Yılmaz, "Türkiye'deki 81 il arasında karayolu anlamında en bahtsız yer bizim şehrimiz. Türkiye'nin belki de en bakımsız, düzensiz ve plansız tek ana caddeye sahip il merkeziyiz. Gidin Şırnak'tan Hakkarı'ye Bitlis'ten Muş'a kadar bütün illere bakın onların şehir merkezlerinden geçen yollar geniş, bakımlı ve düzenli iken bizim tek caddemiz olan Vali Ozan Caddemiz 20-30 yıl önce nasıl yapıldıysa halen o durumda. Valilikten belediyeye kadar olan kısmında karayolları tarafından bir civi bile çakılmadı. Yan cepler tamamen oto parka dönüştürülmüş kullanılamaz halde. Kaldırım desen zaten facia, bir tarafı tamamen uçurum. 30 yıl önce yapılan kaldırım ve yol tamamen sos  veriyor ama kimse de oralı olmıyor."diyerek tepki gösterdi.

BİR İKİ DOKUNUŞLA ŞEHRİN TRAFİĞİ RAHATLAR

Valilikten belediyeye kadar olan yan yolun en kısa zamanda trafiğe açılarak trafiğin rahatlatılması gerekiğini işaret eden vatandaşlardan Mehmet Ağalday da "Çok bakımsız ve geniş orta refüjlerimiz var. Orta refüj düzenlemesinden bile bir şerit yol çıkar. Yan yollar trafiğe açılırsa Yalım tarafından gelenler Valilik, Artuklu Belediyesi ve Devlet Hastanesinin önündeki ışıklara takılmadan sağa bir yan yol açılırsa boşuna o kadar yoğunluk oluşmaz. Ama bu sorunların çözümü için birilerinin dertlenmesi lazım. Ama ne yazık ki siyasetcilerimiz de işin üstünde durmuyor. İş Bankası önünde ve Sağlık Müdürlüğü önünde kurulan iki üst geçit atıl durumda. İş bankası önündeki üst geçit zaten yaya geçidinin yanında kurulduğu için kimse kullanmıyor. Sağlık müdürlüğünün önündeki de hasta, yaşlı ve engellilerin kullanabileceği bir şekilde değil. İş bankasının önündeki yaya geçidini Valilik arkasında yeni yapılan otoparkın oraya taşırlarsa daha etkili bir şekilde kullanılır ve insanlar da duacı olur."dedi.

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
23.12.2023 / 17:31

5 yıldır burdayım..Mardin'li değilim..çok yer gezdim..Ancak mardin kadar yerel hizmetleri berbat olan bir şehir görmedim..yollar berbat..kaldırım yok..su felaket..yazık bu şehre ve insanlarına..

Image
Ziyaretçi
21.12.2023 / 22:17

Mardin trafiği ve yol düzenlemesi kadar berbat bir şehir görmedim. Yol yok cadde yok ara sokaklarda arabaları kıl payı geçiyoruz. Labirent gibi sokaklar,çukurlar, doğalgaz için mahfedilen asfaltlar hangisini sayalım ki.. çevre yolu yapmak çok zor olmasa gerek..

Image
Ziyaretçi
21.12.2023 / 21:49

Öyle bir husus varki kimsenin umurunda bile değil,Yenişehir’de ara caddelerin hepsi dar ve gidiş geliş. Ya arkadaş birde bu yolun sağına soluna araçlar park etmekte ve yollar tamamen işkevsiz hale geliyor. Bu caddelerin biri gidiş biri geliş olması ne kadar rahatlatır trafiği hiç düşünen veya başka memleketlerde gören yokmu? Ama daha yaya geçitlerinde geçiş önceliğinin kime ait olduğunu bilmeyen bir potansiyele sahibiz

Image
Ziyaretçiya
21.12.2023 / 18:29

Sahipsiz memleket ne olacak .güya battı çıktı yaptilar dahada berbat oldu.

Image
Ziyaretçi
21.12.2023 / 11:36

Buda yakışmıyor tabi

Image
Ziyaretçi
21.12.2023 / 11:22

Mardin'de Karayolları diye bir kurum olmasa sanki daha çok rahat edecektik. Valilik kavşağı, hastane kavşağı, battı-çıktı bunlardan hangisi şehir trafiğine ekstradan yük bindirmedi ki. Halbuki bunlar çözüm diye yapılmamış mıydı?

Image
Ziyaretçi
21.12.2023 / 11:13

Artuklu Belediyesi önünden başlayarak Devlet Hastanesine geçecek şekilde yan yolların (sağ ve sol taraf yan yollar) açılması için Mardin Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından alınmış kararlar var zaten.Bu UKOME kararları gereği yapılmak üzere Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğüne de gönderilmiştir.Basın olarak bu sorunun çözümü için gündemde tutmanızı ve ziyaretinize gelen siyasilere de hatırlatmanızı öneririm.

Image
Ziyaretçi47
21.12.2023 / 10:46

bence kaçırdığımız bir nokta var. Yeni kurulan şehir Devlet Hastahanesinden eski Mardin çıkışında bulunan Migrosa kadar 3,5 km den oluşuyor. şehri oluşturan paralel caddeler de gözlendiğinde (Ravza - 13 Mart) yeni oluşturulan şehrin çapı 5km bile etmiyor. Şehir ilk başından beri düzensiz kurulmuş bunun yanında ilçe ve köylerden çok fazla göç var. Yapılacak olan çevre yolu da kalabalığı azaltmayacaktır çünkü tüm resmi kurumlar, bankalar, avm, doktorlar vs. vali ozan caddesi üzerine konuşlanmış ve insanlar buralara tekrar gelmek zorunda kalacaktır. Otoparkların olmaması da bu işe ekstradan yoğunluk katmaktadır.

Yorum Yaz