matesis
dedas

Müftülükten Afganlılara iftar

Müftülük Afganlı mültecileri sevindirdi
  • 06.07.2014 17:32
Müftülükten Afganlılara iftar
Mardin müftülüğü Mardin’de hayatlarını sürdüren Afganistanlı mültecilere iftar yemeği verdi.
Mardin İl Müftülüğü, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve bir bölümü de ilimizde ağırlanan Afgan misafirlere iftar yemeği verdi. Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle yurtlarını terk eden Afganlı misafirler iftar yemeğinde çocuklarıyla birlikte Mardin Müftülüğünün misafiri oldu.
Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, iftar yemeğinden önce masaları gezip, misafirlere hoş geldiniz diyerek Türkçe bilenlerle bir süre karşılıklı sohbet etti. Mardin Müftülüğü bahçesinde yapılan iftara yaklaşık 300 kişi katıldı.
Mardin Müftülüğü Bahçesinde verilen iftara Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, bazı kurum ve daire müdürleri, Kırklar kilisesi Rahibi Gabriyel Akyüz ve müftülük personeli katıldı.
İftar öncesi kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun gönül coğrafyamızın birer mensubu olan Afganistanlı kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.
Coşkun, bu yıl Ramazan’ı ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman’ başlığı altında idrak ettiklerini ifade ederek, “Biz istiyoruz ki kalabalıklar içinde yalnız kalan hiçbir insan kalmasın. Ramazan’ın o manevi ikliminde yalnızlığını ortadan kaldırsın. Herkesin yalnızlığına çare olalım. Ayrıca ülkemize sığınan mülteciler var. Sokak çocukları, yetimler, kimsesizler var. İstiyoruz ki Ramazanın bu manevi ikliminde hiç kimse kimsesiz kalmasın. Tabi bu sadece Ramazana özgü değil bütün zamanlarda bu erdemler faziletler üzerinde durmamız lazım. Ramazan sadece oruç ayı değil. Ramazan, bize sadece orucu, Kur’an-ı getirmiyor. Bize aynı zamanda kaybettiğimiz büyük değerlerimizi getiriyor. Bize kendimizi yeniden hatırlatıyor. Unuttuğumuz şeyleri hatırlatıyor. Kaybettiğimiz şeyleri bize yeniden bulduruyor.

Yorum Yaz