tatlidede

Rize'de hekimlerden Gazze için sessiz yürüyüş

Siyonist işgalciler tarafından 7 Ekim'den beri Gazze'de sivillere yönelik katliamları devam ederken, siviller tüm uluslararası sözleşmelerde en temel haklardan kabul edilen sağlık hizmetinden faydalanamıyor.
  • 09.12.2023 19:52
Rize'de hekimlerden Gazze için sessiz yürüyüş

Filistin'de yaşanan katliamlara dur demek için Rize'de bir araya gelen hekim ve hekim adayları, beyaz önlükleri ile sesiz yürüyüş düzenledi.

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi İrfan Avdan, hekimlerin insanlık adına 'sessiz yürüyüş' yaptıklarını belirtti.

Avdan , açıklamasında şunları belirtti:

"İşgalci İsrail'in, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmakta ve Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin bu büyük katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir.

İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek, kuvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur.

Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına, hekimlik mesleğine yakışır bir duruş koymaya kararlıyız.

Bu hafta "Sessiz Yürüyüş"ümüz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Konya, Sakarya, Çorum, Balıkesir, Malatya, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir.

Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz.

 Ayrıca tüm meslektaşlarımızı, yapılan bu zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz.

Kanıksamayacağız!

Normalleştirmeyeceğiz!

Sindirilmeyeceğiz!

Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız!

Bu onurlu yürüyüşte yer alıp, zulme karşı durmak adına, her birinizi Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!"

İLKHA

Yorum Yaz