matesis
dedas

Siyonist rejim bayramın 2. gününde 20 Filistinliyi şehid etti

Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımını sürdüren siyonist işgal rejimi, bayramın 2. gününde en az 20 Filistinliyi daha katletti.
  • 12.04.2024 06:52
Siyonist rejim bayramın 2. gününde 20 Filistinliyi şehid etti

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgal rejimi sözde ordusunun sivil halkı bayramda da vurmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "İşgalci ordu, yürüttüğü soykırım savaşını sürdürerek gün içinde sivillerin doldurduğu iki camiyi, iki okulu ve iki pazarı bombaladı. Gazze Şeridi'nde son 24 saatte birçok katliam yaptı, bombardımanlarda 20 Filistinli şehid oldu" ifadesi kullanıldı.

"İşgalciler, Ramazan Bayramı'nda da Müslümanların duygularına saygı göstermedi." denilen açıklamada "Aksine bayramda da bombardımanlarını, hedef almayı, öldürmeyi ve yıkımını sürdürdü. Bu durum, israilin, sivillere, kadınlara ve çocuklara karşı soykırım suçu işleme ve hesap vermeden kan dökme konusundaki ısrarını teyit ediyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm dünyaya işgalci israilin sürdürdüğü bu suçları kınama, tüm halklara da Gazze Şeridi'ne yönelik bu vahşi savaşı kınamak için sokağa çıkma çağrısı yapıyoruz. Sivillere, çocuklara, kadınlara ve yerinden edilmişlere karşı soykırım suçu kapsamına giren bu katliamların yapılmasından işgalci israili sorumlu tutuyoruz."  

İLKHA

Yorum Yaz