matesis
dedas

Üniversite öğrencilerinden Filistin için resim sergisi

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat ekmek amacıyla resim sergisi düzenledi.
  • 08.11.2023 14:56
Üniversite öğrencilerinden Filistin için resim sergisi

7 Ekim'de HAMAS tarafından gerekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu sonrası, bir ayı aşkın bir süredir işgalci çetenin saldırıları artarak devam ediyor.

Gerekleştirilen saldırıların son bulması ve Müslümanların zafer elde etmesi için Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, İlahiyat Fakültesi eğitim binasında dua ve resim sergisi etkinliği düzenledi.

Dua metnini grup adına Furkan Toramantekin okudu.

Toramantekin, "Ey Kalbi Filistin ile birlikte atan Kerim Müslümanlar, hepimizin de bildiği gibi neredeyse iki haftadır Gazze’de kardeşlerimiz gasıp Yahudi varlığı  işgalci israil'in katliamlarına maruz kalmaktadırlar. Kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimizi göstermek, resim sergimizi duamızla bitirmek, her şeye gücü yeten Rabbimizden yardım dilemek için buradayız." dedi.  

"Ey Mazlumların Rabbi olan Allah'ım! Filistin'de gasıp Yahudi varlığının katliamlarına maruz kalan mazlum Müslüman Kardeşlerimiz için senden yardım diliyoruz." denen duada, şu ifadelerde yer verildi:

"Sen onlara yardım et Allah'ım. Kardeşlerimizin Acılarını dindir, sıkıntılarını gider Allah'ım. Ey "Es Semi" iniltileri işiten Allah'ım! Yakarışlarımızı, dualarımız, niyazlarımız geri çevirme, dünyanın zalimlere dar mazlum Müminlere geniş geldiği o hayırlı izzet dolu günleri yakınlaştır Allah'ım. Ey Kahhâr olan Allah'ım! Katil İsrail'e, İslâm'ın düşmanlarına, Müslümanların eliyle hiç unutamayacakları bir hezimet Tattır Allah'ım! Sen onları "Kahhâr" isminle kahru perişan eyle. Ey HayrulMakirin olan Allah'ım! Sen ki ayetinde de buyurduğun gibi "Tuzak kuranların en hayırlısısın" sömürgeci kâfirlerin şerir tuzaklarını başlarına geçir ve Müslümanlara zaferler nasip et Allah'ım. Ey Muiz olan, dilediğini Zelil kılan Allah'ım! Katından göndereceğin yardım ve zaferle Gazze'deki, sair İslâm beldelerindeki Müslümanları izzetlendir ve İslam düşmanları kâfirleri zelil perişan et Allah'ım. Ey Kâdir olan Allah'ım! Senin her şeye gücün yeter. Amenna ve Saddakna. Sen bu Yahudilerin hesabını hem bu Dünya da hem de ahirette en şiddetli bir şekilde gör Allah'ım. Ey Zul Kuvve /Kuvvet sahibi Allah'ım! Gazze'deki çocuğunun cansız bedenine sarılarak ağlayan babaların annelerin gözyaşlarını Dindirecek, acılarını, kederlerini sonlandıracak katından hayırlı nusretler gönder Allah'ım. Eş Şehid her şeye şahit olan Allah'ım! İşte buradayız, kıyamımıza, yakarışımıza sen şahit ol ya Rabbi! Değerlerimizi her şeyden daha Aziz bellediğimize şahit ol ya Rabbi. El Hasib, hesap soran olan Allah'ım! Boş konuşup iş yapmayanları sana şikâyet ediyoruz. Ey Fettah olan Allah'ım! Mübarek Aksa topraklarını gasıp Yahudi varlığı siyonist israil'in işgalinden kurtarmak için Salahuddin Eyyubi gibi ordularını harekete geçirecek komutanlar gönder Ya Rabbi. Katından kendisiyle sevineceğimiz bir zafer ve yakın bir fetih nasip eyle Allah'ım. Mescidi Aksa'yı işgal eden işgalci israil'i haritan silecek olan orduları seferber edecek asrımızın Selahaddinlerini, Ömerlerini nasip eyle Allah'ım. Müslümanların imdat feryatlarına güçlü ordularla icabet ederek heybetleri ile düşmanın Yüreğine korku salacak hayırlı liderleri bizlere acilen ikram eyle Allah’ım. Ey El Muin, kullarının yardımcısı olan Allah'ım! Filistin'e nusret eli gönder Ya Rabbi. Yardımını bekliyoruz, acilen ikram eyle Allah'ım.  Allah'ım İslam’a ve Müslümanlara yardım et! Müslümanları, vaat ettiğin nübüvvet metodu üzere dünyaya bir daha iktidar kıl! Ey Dualara İcabet Eden Rabbimiz! Sana yakarmak için açılmış bu elleri boş çevirme. Umudunu yalnız sana bağlamış kullarını çaresiz bırakma. Bölünmüş coğrafyamızın, parçalanmış ümmetimizi tekrardan bir eyle Allah'ım! Allah'ım bizleri emin kıl! Allah'ım bizleri emin kıl! Allah'ım bizleri emin kıl!" 

İLKHA

Yorum Yaz