tatlidede

Yarın hastaneler açık mı? Hastanelerde grev mi var? Bugün doktorlar görev demi, var mı, grevde mi?

Hastaneler açık mı, doktorlar grevde mi? Doktorlar ve sağlık çalışanları Mayıs ayı boyunca farklı günlerde greve gidiyor. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nden yapılan açıklamada topluma '5-6, 17-18, 26-27 Mayıs’ta randevu almayın' çağrısında bulunulurken hastanelerin açık olup olmadığına dair merak edilen soruya da yanıt verdi. Peki, hastaneler Perşembe, Cuma günü açık mı, hastaneler grevde mi?
  • 31.05.2022 15:48
Yarın hastaneler açık mı? Hastanelerde grev mi var? Bugün doktorlar görev demi, var mı, grevde mi?

Hastanelerde grev mi var, doktorlar grevde mi? Perşembe, Cuma günü hastaneler açık mı? sorularına yanıt aranıyor.

Doktorlar ve sağlık çalışanları Mayıs ayı boyunca farklı günlerde greve gidiyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, 5-6, 17-18-19, 26-27 Mayıs’ta yapılacak “Beyaz g(ö)rev” eylemi öncesi basın açıklaması yayınladı.

Basın metinden şu ifadeler yer aldı:

"İŞ BIRAKMA EYLEMİ KARAR METNİ"

Hekimsen Sendikası, kurulduğu günden beri başta hekimlerin hakları ve ideal bir sağlık sistemi için mücadele etmektedir. Bu bağlamda talep ve projelerini sağlık Bakanlığına iletmiştir. Bu süre içinde zaruri sayılabilecek talepleri de görmezden gelinmiş olması nedeniyle Mayıs ayı içinde iş bırakma eylemi kararı almıştır. Ayrıntili bilgi 22.04.2022 tarihinde web sitemizde verilmiştir.

Tamamını sayamayacağımız sağlık sistemimizdeki hata ve eksikliklerin düzeltilmesi, haklarımızın verilmesi ve ideal bir sağlık sistemi oluşturmak için Hekimsen Sendikası 5-6, 17-18, 26-27/05/2022 tarihlerinde iş bırakma eylemi kararı almıştir. Buna göre üyelerimizce Acil Servis ve Poliklinikleri, Doğum Salonu, COVID, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç tüm sağlık kurumlarında iş bırakma eylemi yapılması Yönetim Kurulumuzca karar altına alınmıştır.

COVID tanı, tedavi, filyasyon ve servislerinde çalışanlar, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla, eyleme katılabilirler. Tüm poliklinik hizmeti verenler, kurumlarında acil icapçı bulunması şartıyla, eyleme katılacaklardır. Aile sağlığı merkezleri esnek mesai dahil iş bırakma eylemine katılacaktır. Acil servis ve polikliniklerindeki yeşil triyajlı hastalarda tedavi ise sadece ampirik tedavi ve olması gerektiği gibi polikliniklere (eylem sonrasına) yönlendirmek şeklinde olacaktır. 17-18, 26-27/05/2022 tarihlerinde yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacak, sağlık kurul raporları verilmeyecektir. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi

HASTANELER AÇIK MI, HASTANELER GREVDE Mİ?

Tabip odalarının temsilcileri topluma “Bu grev hepimizin sağlığı için; 5-6, 17-18, 26-27 Mayıs’ta randevu almayın, hastanelere bizlerin yanında olmak için gelin” diye seslendi.

Yapılan açıklamada, eylem süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımının aksamayacağı yoğun bakım ve yatan hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterileceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

1- COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir.

2- Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacaktır. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecektir.

3- Acil hizmetin verilebilmesi için sağlık kuruluşlarının acillerine ulaşımın istemeyerek de olsa engellenmemesi amacıyla (aciller önünde uygunsuz toplanma, yürüyüşler nedeniyle trafik akışında sıkıntıya yol açma ve acil hasta getiren araçların gelişini zorlaştırma/olanaksızlaştırma gibi durumlara izin verilmemeli) önlemler alınmalıdır. Bu hususta sağlık çalışanlarının ve hastaların güvenliği öncelikle kurum idarecilerindedir.

4- Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecektir.

5- Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecektir.

6- Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri, vb.) olduğu gibi servislerde hazır bulunacaktır.

7- Bütün sağlık çalışanları eylem boyunca hasta ve yakınlarına eylemin amacını açıklamalı, acil ve yatan hastalarımızın acı ve sıkıntılarına hürmet eden bir tarzla eylem sürdürülmelidir.

8- Bu hususlar çağrıcı örgütlerin yöneticileri ve her birimdeki temsilcileri tarafından da takip edilecek ve belirtilen çerçevede gerçekleşmesi için çaba sarf edilecektir.

Yorum Yaz